Gas en licht vergelijken Slappeterp Snel leveranciers vergelijken en bespaar tot €160


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht vormt samen de maandelijkse energierekening. Dit kan aardig in de papieren lopen. In het bijzonder het gas waarmee je jouw huis verwarmt zie je terug in jouw energienota. Vandaar is het beslist niet onverstandig om te checken welke energieleverancier het goedkoopste is. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Slappeterp vergelijken? Voer je adres & verbruiksgegevens in. Aan de hand van deze website kan je als consument probleemloos de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens detecteer je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Slappeterp [Update maart 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. Het zijn dan ook – veruit – de meest onmisbare voorzieningen in jouw huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen aan de hand van een totaal abonnement. De wateraansluiting bestel je bij het waterbedrijf werkzaam rondom Menameradiel (dat kan zijn Evides). Gas en licht afsluiten in Slappeterp is gewoon mogelijk bij één maatschappij. Door gebruik te maken van onze tool vind jij de voordeligste. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Ga aan de slag met de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over contract RENDO Netwerken).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Geef een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Selecteer een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Selecteer de gewenst stroombron (groen uit NL, groen, grijs, co2 gecompenseerd, zon).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor maart 2024.
  6. Klik op de voordeligste energieleverancier.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Deze is gebonden aan de persoon, en niet gebonden aan het adres. Willen jullie wel een andere contract? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Slappeterp.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra registreer je bij de website mijnaansluiting.nl. Bijwijlen verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een stroompakket is voldoende bij zo’n warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten maart 2024

Kies jij voor Pure Energie, Greenchoice, NLE, Vattenfall, Essent of Oxxio, ENGIE, Powerpeers, Qurrent, Budget Energie? Hieronder bekijk jij actuele top energiecontracten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument gebruikt gas en elektriciteit. De kosten fluctueren enorm per huis. De maandelijkse energienota bedraagt tussen de €80 – €235. Moeiteloos jullie gas licht kosten berekenen? Dit kan via de vergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Weetgraag naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Slappeterp vegelijken. In de tabel tref je de nominale kosten voor veel voorkomende soorten huizen en grootte van bewoners. Klopt dit met mijn lasten? Check jouw energienota, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Slappeterp. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? In het schema hieronder bekijk je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Menameradiel.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €100,5 €122,5 €132,75 €141,75
Tussenwoning €108,5 €139,75 €153,75 €162,75
Hoekwoning €130,25 €150,5 €169 €177,5
2 onder 1 kap €146 €170,25 €183 €191,75
Villa €176,5 €200,25 €213,75 €223
Doorsnee €121,5 €145,75 €161,5 €170,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Dikwijls komt dit door de netbeheerder (denk aan Liander). Vaak wordt dit veroorzaakt door inspectie of onderhoud. Meestal is zo’n elektriciteitsstoring heel erg snel weggewerkt. In het geval je geen stroom kunt gebruiken kun je nog maar weinig kanten op. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Slappeterp? Of je nu klant bent bij E.ON en/of Vattenfall: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De maandelijkse energierekening reduceren kan door bewust een aantal keuzes te maken. Bijgaand bekijk je 3 adviezen om vandaag nog te besparen.

 1. Verminder je energieverbruik
  Vandaag nog aan de slag? Minder stroom consumeren resulteert direct in minder lasten. Bijvoorbeeld “kouder douchen ” en “Zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.” Of installeer een HR-ketel van Intergas, Atag, Nefit, AWB of Vaillant.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie kan snel uit! Kies voor een 1 jaar abonnement met hoge bonus voor nieuwe klanten. Deze vind je ogenblikkelijk door gebruik te maken van onze vergelijkingen.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming is een kostbaar proces. Op dit moment kun jij gebruik maken van velerlei duurzame systemen die veel minder stroom gebruiken. O.a. infraroodpanelen, pelletkachel, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier moet ik kiezen?

In Nederland heb je de keuze uit veel maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke leverancier is voor jou geschikt? Dat is sterk afhankelijk van wat jullie precies zoeken. Vind je zaken belangrijk als vriendelijke klantenservice, duurzame energie of juist het goedkoopste energiecontract? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Lage Vuursche vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Kies in dat geval vlug de goedkoopste leverancier van stroom en gas. Hoe gaat dat in z’n werk? Voer jouw gegevens in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij doorzoekt moeiteloos de goedkoopste leverancier (die werken in Friesland) die past bij jullie energieconsumptie.

Groene stroom en gas

Vind jij het belangrijk dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Neem daarvoor als bron “duurzame energie”. Of wil jij gas + stroom pakketten met 0CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU, windenergie, zonne-energie.

Uitstekende reviews

Een deel van de consumenten eisen een uitstekende klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, vakbekwame experts, en betrouwbare informatie is wenselijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen raadpleeg je het cijfer en actuele beoordelingen van klanten voor energiebedrijven Slappeterp.

Overstappen

Elke leverancier van energie wil nieuwe gebruikers. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is doorgaan niet voor iedereen geschikt omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Bekijk daarom jouw huidige energiecontract. Ga pas daarna het oversluiten definitief maken. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je meer info ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Slappeterp is direct in een online omgeving. Als ondernemer heb je de keuze uit pakketten voor de zakelijke markt. De energiekosten vind je uiteengezet in bruto en netto prijzen. ZZP’ers mogen de 21% BTW weer terugvragen. Doorgaans kan dat ook bij het aankopen van onder andere zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor zakelijke klanten zijn altijd voordeliger dan wat normale huishoudens betalen. Kortingen kunnen hoger worden in het geval je meer dan standaard gas en elektriciteit inkoopt. Groot voordeel t.b.v. ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afsluiten. Het onderdeel van eigen privégebruik kun je dan opvoeren als bedrijfskosten. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in De Punt afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Opvallend veel ondernemers gaan voor zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Slappeterp? Dat kan door een belang te nemen in “groene” systemen zoals infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. In de nabije maanden zal ook de zakelijke wereld afscheid nemen van het gas. Samengevat: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook op kantoor. Door dit toe te passen kan de zakelijke wereld iets doen aan een duurzame toekomst.

Energiepakketten Slappeterp vergelijken Snel online een gas & elektra contract aanvragen & afsluiten