Gas en licht vergelijken Schraard Nu energieleveranciers vergelijken en bespaar wel €175


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energierekening. En dat is soms best een flink bedrag. Voornamelijk het gas dat je verstookt drukt zwaar op je energierekening. Om die reden loont het om te achterhalen welke energieaanbieder het voordeligste energiepakket levert. Direct gas en licht leveranciers in Schraard vergelijken? Geef je woongegevens plus geschatte verbruik in. Aan de hand van de vergelijker kan je moeiteloos de kosten van gas licht berekenen. Daarna vind je vandaag nog de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Schraard [Update april 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We praten dan ook over – overduidelijk – de belangrijkste aansluitingen voor jouw huis. Gas, water en licht bestel je niet door middel van een totaal abonnement. Water wordt geregeld via het waterbedrijf in de regio Súdwest-Fryslân (dit zijn organisaties als Duneo). Gas en licht afsluiten in Schraard doen de meesten bij één organisatie. Op basis van de vergelijker achterhaal jij het meest betaalbare contract. Hoe doe ik dit? Volg de tips van onze specialisten (of bekijk info over abonnement bij Stedin).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Maak een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. een kort- of lange termijn contract.
  4. Bepaal de energie afkomst (groen uit EU, wind, groen, co2 gecompenseerd, zon).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor april 2024.
  6. Bepaal de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Sluit het pakket online af, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze is gelinkt aan jou, en is niet gebonden aan adres. Toch overstappen? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Schraard.

Bouw je een nieuw huis? Gas, stroom en water registreer je bij Mijn Aansluiting. Zo nu en dan is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een pakket voor elektriciteit kan volstaan in het geval van een warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten april 2024

Ken jij Eneco, Vattenfall, NLE, Greenchoice, Pure Energie of Budget Energie, Energiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Qurrent? Onderstaand detecteer je de huidige veel afgesloten gas licht pakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning nuttigt gas en elektriciteit. De kosten verschillen aanzienlijk per huishouden. De maandelijkse energierekening schommelt tussen €115 tot €230. Ogenblikkelijk de gas licht kosten berekenen? Dat kan middels onze vergelijker / tools. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Schraard vegelijken. In de tabel achterhaal jij de nominale gas-licht kosten voor veel voorkomende woningtypes en huishoudens. Betaal ik nu relatief veel? Neem jouw rekening van de energieleverancier, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Schraard. Betaal jij op dit moment te veel? In de tabel detecteer je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101,5 €122 €133 €143,25
Tussenwoning €106,25 €139 €155 €163
Hoekwoning €129,25 €150,5 €167,25 €178,5
2 onder 1 kap €146,5 €168 €184,25 €194,5
Villa €176,25 €198,75 €215,5 €224,5
Gemiddeld €121,75 €144,25 €161,5 €168,25

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Gewoonlijk ligt dit aan de netbeheerder (denk aan RENDO Netwerken). Dit komt vaak door onderhoud en reconstructie. Gebruikelijk zijn stroomproblemen heel erg snel beëindigd. Wanneer je zonder stroom zit kun je nog maar weinig kanten op. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Schraard? Het maakt niet uit of je zit bij Huismerk Energie of Pure Energie: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Bespaartips voor gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De kosten van energie beperken kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hieronder ontdek je 3 tips waarmee jij aan de slag kan.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Direct besparen? Minder stroom consumeren is het meest voor de hand liggend. Voorbeelden zijn “niet alle radiatoren open zetten ” en “Geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.” Of plaats zo’n HR-ketel van AWB, Nefit, Remeha, Vaillant of Atag.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Kies voor kortlopende energiecontracten met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Je zoekt dit moeiteloos met onze vergelijker.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Centrale verwarming is een kostbaar proces. Heden ten dage kan je profiteren van aantrekkelijke “groene” energiebronnen waarbij je goedkoop uit bent. Neem nou zonneboiler, infraroodpanelen, pelletkachel, biomassaketel, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is het beste?

In Nederland zijn er verschillende maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke energie-aanbieder past bij mij? Dat ligt aan jouw persoonlijke wensen. Geef je de voorkeur aan betrouwbare medewerkers, groene stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Kolham vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Kijk jij alleen naar de prijs? Selecteer in dat geval gemakkelijk de betaalbaarste maatschappij van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul jouw verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij treft onmiddellijk de goedkoopste leverancier van gas en elektra (werkzaam in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Is het voor jou prioriteit dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Sorteer dan natuurlijk de mogelijkheid “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar gas licht contracten met 0windenergie, groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie.

Uitstekende klantervaring

Sommige mensen eisen een uitstekende klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, een adequate klantenservice, en duidelijke voorwaarden wil iedereen. Om daarvan een goed beeld te krijgen neem je als uitganspunt het cijfer en nieuwe comments van huidige contractanten voor energiebedrijven Schraard.

Overstappen

Elke maatschappij zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen naar een nieuw contract kan niet altijd door de aanwezige opzegtermijn. Check om die reden jouw huidige energiecontract. Vervolgens kan je pas het oversluiten definitief maken. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je aanvullende advies omtrent zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Schraard kan gemakkelijk via internet. Daarvoor zijn pakketten voor de zakelijke markt. De prijzen kunnen gevonden worden met en zonder BTW. Bedrijven kunnen de betaalde BTW terugvorderen. Doorgaans kan dat ook als men een aankoop doet van onder andere zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor bedrijven zijn aanzienlijk scherper dan wat normale huishoudens betalen. Het voordeel kan flink oplopen als je een boel gas en elektriciteit verbruikt. De meerwaarde voor ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting inkopen. Het onderdeel van eigen privégebruik kan je opvoeren als bedrijfskosten. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Collendoorn afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Het is een trend: zakelijke klanten zijn geïnteresseerd in zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Schraard gebeurt ook door te gaan voor milieuvriendelijke producten zoals zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zal ook de zakelijke wereld het gasverbruik moeten terugdringen. Conclusie: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook bedrijfsgebouwen. Op deze manier draag jij je steentje bij aan de energierevolutie.

Energiepakketten Schraard vergelijken Zonder moeite een stroom en gas contract afsluiten + aanvragen