Gas en licht vergelijken Scharnegoutum Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar €130


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de energierekening. Dit kan aardig in de papieren lopen. In het bijzonder het gas drukt zwaar op je energierekening. Hierom is het geen gek idee om na te gaan welke energieleverancier het voordeligste energiepakket levert. Onmiddellijk gas en licht leveranciers in Scharnegoutum vergelijken? Geef je woongegevens en verbruiksgegevens in. Via de vergelijker kan je als consument simpelweg de kosten van gas licht berekenen. Naderhand achterhaal jij nu de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Scharnegoutum [Update mei 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. We praten dan ook over – veruit – de allerbelangrijkste aansluitingen voor jouw woning. Gas, water en licht bestel je niet via een alles-in-één pakket. Het water sluit je af via een specifieke waterleverancier in de provincie Súdwest-Fryslân (voorbeelden zijn Waternet). Gas en licht afsluiten in Scharnegoutum doe je wel bij één aanbieder. Op basis van gaslichtafsluiten.nl vind jij de goedkoopste. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Start direct met het bijgaande stappenplan (of bekijk verbruik RENDO Netwerken).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van je energieconsumptie.
  3. Bepaal de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (co2 gecompenseerd, groen, zon, wind, grijs).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Bepaal het voordeligste energiebedrijf.
  7. Regel de aanvraag online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet op basis van een adres. Toch overstappen? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Scharnegoutum.

Nieuwbouw? Gas, water en elektra regel je via MijnAansluiting. Zo af en toe is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een abonnement voor stroom is gepast bij een warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten mei 2024

Ben je al bekend met Pure Energie, Essent, Eneco, Vattenfall, NLE of Budget Energie, Energiedirect.nl, Qurrent, Powerpeers, ENGIE? Onderstaand bekijk je actuele top energiepakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Iedereen verbruikt gas en elektriciteit. De energiekosten schommelen enorm per woning. De maandelijkse energierekening ligt tussen de €75 en €250. Vlug jouw gas licht kosten berekenen? Dat kan middels onze gaslicht-vergelijker. Geef jouw energieverbruik door, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Scharnegoutum vegelijken. In het schema hieronder achterhaal jij de gemiddelde gas-licht kosten voor enkele woningtypes en huishoudens. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Neem jouw rekening van de energieaanbieder, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Scharnegoutum. Betaal ik veel voor gas en elektra? Hieronder vind jij een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99,75 €122,25 €131 €140,5
Tussenwoning €107,25 €140,75 €155,25 €164,5
Hoekwoning €131,75 €149,25 €166,5 €178,75
2 onder 1 kap €146 €170 €184 €194
Landhuis €177 €199,25 €214,75 €223,5
Standaard €122 €147 €159 €170,75

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Normaliter is de boosdoener de netbeheerder (bijv. Coteq Netbeheer). De oorzaak is vaak te vinden in werkzaamheden aan het netwerk. Vaak is zo’n elektriciteitsstoring heel erg snel gefixt. Wanneer je zonder stroom zit schieten mensen gauw in de stress. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Scharnegoutum? Of je nu stroom afneemt bij De Vastelastenbond en/of Vattenfall: alle klanten krijgen ermee te maken.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De maandelijkse energierekening omlaag bijstellen kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hieronder bekijk jij 3 tips waarmee jij aan de slag kan.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Direct besparen? Minder energie verbruiken is eigenlijk het meest belangrijk. Bijv. “zet elektrische apparaten helemaal uit ” en “Zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.” Of plaats zo’n HR-ketel van AWB, Vaillant, Intergas, Atag of Remeha.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie loont! Ga voor een 1 jarig contract met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Je regelt dat zonder problemen door gebruik te maken van onze tools.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen kost veel (duur) gas. Heden ten dage zijn er veel “groene” oplossingen die veel minder stroom gebruiken. Zoals zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, warmtenet, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is het beste?

Tegenwoordig kan jij kiezen uit veel leveranciers die gas en stroom leveren. Welk stroombedrijf past bij mij? Dat ligt aan jouw persoonlijke wensen. Wil jij graag vriendelijke klantenservice, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of kijk jij enkel naar de prijs? Mensen zochten ook naar: energiepakket Keijenborg vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Kies in dat geval onmiddellijk de scherpste maatschappij van gas en stroom. Hoe achterhaal ik die? Voer jouw gegevens in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Je vindt onmiddellijk de goedkoopste aanbieder (uit Friesland) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Wil jij vooral dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Kies dan natuurlijk de “duurzame energie” optie. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar pakketten voor elektra en gas met bijvoorbeeld windenergie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU, groene stroom uit NL.

Goede recensies

Meer en meer mensen gaan voor hoogstaande klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, medewerkers met kennis, en betrouwbare informatie is onmisbaar. Om daarvan een goed beeld te krijgen check je de gemiddelde cijfers en betrouwbare comments van huidige contractanten voor energiebedrijven Scharnegoutum.

Overstappen

Elke maatschappij wil graag extra afnemers. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) is niet altijd mogelijk omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Analyseer altijd het einde van je contracttermijn. Start pas hierna met het energie-oversluiten regelen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je extra details met betrekking tot zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Scharnegoutum kan onmiddellijk online. Er bestaan hiervoor B2B contracten. De prijzen zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. ZZP’ers mogen de betaalde BTW terugvorderen. Doorgaans kan dat ook als men een aankoop doet van bijvoorbeeld zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruik zijn soms betaalbaarder dan het tarief voor de normale consument. Kortingen kunnen flink oplopen als je meer dan standaard gas en elektriciteit afneemt. De meerwaarde betreffende ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting afnemen. Het aandeel van je privégebruik mag men als zakelijke kosten opvoeren. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Brunssum afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Het is een trend: zakelijke gebruikers kiezen voor zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Scharnegoutum kan natuurlijk door een belang te nemen in “groene” systemen zoals o.a. biomassaketels, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. In de nabije maanden zullen ook bedrijven afscheid nemen van het gas. Conclusie: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als de bedrijven. Door dit toe te passen neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Scharnegoutum vergelijken Makkelijk & snel een gas & elektra contract aanvragen & afsluiten