Gas en licht vergelijken Scharmer Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €160


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht kom je ook wel tegen als aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energienota. Dit kan aardig in de papieren lopen. Overwegend het gas dat jij gebruikt heeft veel invloed op de energienota. Vandaar is het beslist niet onverstandig om te controleren welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. Moeiteloos gas en licht leveranciers in Scharmer vergelijken? Geef je woongegevens & verbruik in. Met behulp van onze tool kan jij moeiteloos de kosten van gas licht berekenen. Daarop tref jij onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Scharmer [Update april 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – overduidelijk – de meest cruciale voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht bestel je niet op basis van één compleet abonnement. Water wordt geregeld via het drinkwaterbedrijf actief in de buurt van Slochteren (bijv. Evides). Gas en licht afsluiten in Scharmer is gewoon mogelijk bij één aanbieder. Met behulp van deze website achterhaal je de goedkoopste. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Volg het advies van onze experts (of lees verder over verbruik Endinet Groep).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen).
  2. Maak een schatting van jouw energieverbruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bepaal de energie afkomst (wind, groen, groen uit NL, groen uit EU, co2 gecompenseerd).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor april 2024.
  6. Bepaal de goedkoopste energieleverancier.
  7. Regel de aanvraag online, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze staat op naam, en niet op basis van een adres. Wil je toch een ander pakket? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Scharmer.

Bouw je een nieuw huis? Gas, water en elektra kan je aanvragen bij Mijn Aansluiting. Zo nu en dan verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een abonnement voor stroom is voldoende wanneer je kiest voor het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten april 2024

Kies jij voor Vattenfall, Essent, Pure Energie, Eneco, Greenchoice of Budget Energie, Oxxio, Powerpeers, Energiedirect.nl, ENGIE? In de kolommen hierna detecteer je de meest gekozen energie-abonnementen.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden consumeert gas en elektriciteit. De energiekosten variëren nogal per woning. Het doorsnee maandelijkse voorschot ligt ergens tussen de €115 – €250. Snel jouw gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk via onze vergelijker / tools. Vul de totale energieverbruik in, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Benieuwd naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Scharmer vegelijken. In onderstaand schema achterhaal je de nominale gas-licht kosten voor veel voorkomende soorten woningen en grootte van bewoners. Betaal ik nu relatief veel? Bekijk jouw rekening van de energieaanbieder, check de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Scharmer. Betaal ik veel voor gas en elektra? Hieronder tref je het gemiddelde energieverbruik in de regio Slochteren.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €98,25 €122,75 €131,5 €143,25
Tussenwoning €106,25 €139,5 €155,25 €162,75
Hoekwoning €132 €150 €168,5 €176,5
2 onder 1 kap €146,5 €169,25 €182,25 €191,5
Villa €179,5 €198,25 €213,75 €222,25
Gemiddeld €124,25 €147 €159 €170

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. In de regel komt dit door de netbeheerder (zoals Cogas). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoud en reconstructie. Normaliter is zo’n storing in enkele ogenblikken weggewerkt. Wanneer je zonder stroom zit kun je nog maar weinig kanten op. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Scharmer? Of je nu klant bent bij Essent en MAIN Energie: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Bespaartips voor gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De maandelijkse energierekening verminderen kan door bewust een aantal keuzes te maken. Op deze pagina tref je aanwijzingen waarmee jij aan de slag kan.

 1. Gebruik energie verlagen
  Direct besparen? Jouw energieconsumptie reduceren is het meest voor de hand liggend. Bijv. “niet alle radiatoren open zetten ” en “Hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.” Of bestel de HR-ketel van AWB, Vaillant, Nefit, Remeha of Intergas.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is erg raadzaam! Kies voor een 1 jarig contract met hoge bonus voor nieuwe klanten. Dat vind jij nu door gebruik te maken van onze tools.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Water opwarmen zorgt voor een hoge gasrekening. Op het ogenblik kan je profiteren van velerlei groene producten die goedkoop verwarmen. Neem nou warmtenet, pelletkachel, infraroodpanelen, warmtepomp, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is voor mij geschikt?

In ons land hebben we een hele scala aan maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke stroom maatschappij is voor jou geschikt? Dat is sterk afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Geef je de voorkeur aan betrouwbare medewerkers, schone stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Kedichem vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Selecteer in dat geval eenvoudig de meest voordelig maatschappij van stroom en gas. Hoe doe ik dat? Vul de vergelijker volledig in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij achterhaald moeiteloos de goedkoopste leverancier van gas licht (die levert in Groningen) voor jouw situatie.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Vind jij het belangrijk dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Neem dan zeker de “duurzame energie” filter. Of willen jullie gas + stroom pakketten op basis van onder andere CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, groene stroom uit NL, windenergie.

Beste beoordeling

Steeds meer contractanten eisen een uitstekende klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, een adequate klantenservice, en duidelijke omschrijvingen is wenselijk. Om dit te weten te komen kijk je naar de gemiddelde cijfers en recente reviews van klanten voor energiebedrijven Scharmer.

Overstappen

Elke maatschappij is blij met nieuwe klanten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is soms niet toegestaan doordat je met een contract te maken hebt. Check als eerste de einddatum van je contract. Start pas hierna met het oversluiten definitief maken. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan meer advies met betrekking tot zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Scharmer kan simpelweg via internet. Men kan kiezen uit speciale zakelijke abonnementen. De prijzen kunnen gevonden worden in bruto en netto prijzen. Ondernemers kunnen namelijk de BTW aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook in het kader van bestelling voor bijvoorbeeld zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruikers zijn doorgaans scherper dan wat normale huishoudens betalen. De bonus kan hoger worden wanneer je een hele hoop gas en elektriciteit afneemt. Groot voordeel bij ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afnemen. Een stukje van je privégebruik kun jij dan als zakelijke kosten opvoeren. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Brummen afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Een groeiend aantal bedrijven kiezen voor zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Scharmer? Dat kan door een belang te nemen in duurzame oplossingen zoals o.a. biomassaketels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. In de toekomst zullen ook bedrijven afscheid nemen van het gas. Samengevat: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook de bedrijven. Op deze manier kan de zakelijke wereld iets doen aan de energierevolutie.

Energiepakketten Scharmer vergelijken Moeiteloos een gas en stroom abonnement afsluiten & aanvragen