Gas en licht vergelijken Ruinerwold Direct energieleveranciers vergelijken en bespaar €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energiekosten. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Overwegend het gas dat jij gebruikt drukt zwaar op je energierekening. Om die reden is het verstandig om te checken welke energieleverancier de laagste prijzen hanteert. À la minute gas en licht leveranciers in Ruinerwold vergelijken? Voer je adres + verbruik in. Op basis van de vergelijker kun jij moeiteloos de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap tref je binnen no-time de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je in een paar minuten. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Ruinerwold [Update februari 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – veruit – de meest belangrijke voorzieningen voor jouw huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen via één verzamel contract. Het water sluit je af via het waterbedrijf actief in de buurt van De Wolden (dat kan zijn Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Ruinerwold kan gemakkelijk bij één bedrijf. Door middel van deze website tref je het pakket met de laagste prijs. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Begin nu met de tips van onze specialisten (of bekijk info over maandelijkse kosten Coteq Netbeheer).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Drenthe).
  2. Schat stroom- en gasverbruik.
  3. Bepaal het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (co2 gecompenseerd, wind, groen, zon, groen uit NL).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor februari 2024.
  6. Kies de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op basis van een adres. Toch overstappen? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Ruinerwold.

Bouw je een nieuw huis? Gas, water en elektra aanvragen gaat via Mijn Aansluiting. Bijwijlen is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een contract voor elektriciteit is gepast in het geval van een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten februari 2024

Ken jij Essent, Pure Energie, Vattenfall, Eneco, NLE of Budget Energie, Energiedirect.nl, Qurrent, Oxxio, ENGIE? In de opsomming tref jij actuele vaak gekozen energie-abonnementen.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument verbruikt gas en elektriciteit. De energiekosten fluctueren aanzienlijk per huis. Gemiddelde maandafrekening ligt ergens tussen de €85 – €170. Eenvoudig jullie gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk door gebruik te maken van onze vergelijker / tools. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en check de kosten voor elektra en gas. Weetgraag naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Ruinerwold vegelijken. In het schema hieronder ontdek je de doorsnee prijzen voor populaire type huizen en huishoudens. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Check jouw rekening van de energieaanbieder, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Ruinerwold. Betaal jij op dit moment te veel? In het schema hieronder ontdek je het verwachte energieverbruik in de regio De Wolden.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €99,25 €123 €130,25 €140,25
Tussenwoning €106,5 €138,5 €152,25 €162,25
Hoekwoning €131 €150,25 €166,25 €177,75
2 onder 1 kap €145,25 €168,5 €183 €193,5
Villa €177,25 €199,75 €213,5 €223
Standaard €122,25 €147,25 €158,75 €169

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Gewoonlijk heeft dit te maken met de netbeheerder (als. Enduris). Dit komt vaak door onderhoud aan de netwerken. Gebruikelijk zijn stroomproblemen heel erg snel gefixt. Als je geen stroom hebt is er al snel paniek. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Ruinerwold? Dit is niet afhankelijk van Clean Energy of Qurrent: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Bezuinigen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energiekosten verminderen is te doen op diverse manieren. Op deze pagina tref jij suggesties om vandaag nog te besparen.

 1. Verminder je energieverbruik
  Snel resultaat zien? Minder stroom consumeren is inherent aan een lagere nota. Bijvoorbeeld “wassen op 30 graden ” en “Haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.” Of bestel de HR-ketel van AWB, Remeha, Atag, Nefit of Vaillant.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie loont! Selecteer een 1 jarig contract inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Dat vind jij zonder problemen door gebruik van onze zoekmachine.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen is gewoon duur. Op dit moment kan je profiteren van meerdere milieuvriendelijke energiebronnen waarbij je goedkoop uit bent. Zoals zonneboiler, infraroodpanelen, zonnepanelen, biomassaketel, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra past bij mij?

In ons land heb je de keuze uit veel leveranciers die gas en stroom leveren. Welke aanbieder moet ik kiezen? Dit heeft te maken met wat jullie precies zoeken. Geef je de voorkeur aan betrouwbare medewerkers, groene stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Jabeek vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Selecteer dan gemakkelijk de betaalbaarste maatschappij van stroom en gas. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul je postcode en het verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Je ziet eenvoudig de goedkoopste leverancier van gas en stroom (uit Drenthe) die past bij jullie energieconsumptie.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Is het voor jou prioriteit dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Markeer dan natuurlijk de “duurzame energie” bron. Of wil jij gas + stroom pakketten op basis van o.a. zonne-energie, groene stroom uit NL, windenergie, CO2 gecompenseerd gas.

Uitstekende klantervaring

Een groeiend aantal Nederlanders willen de beste klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, medewerkers met kennis, en geen kleine lettertjes is noodzakelijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen kan je kijken naar het klantcijfer en recente meningen van klanten voor energiebedrijven Ruinerwold.

Overstappen

Elke leverancier zoekt natuurlijk meer contractanten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) kan niet altijd doordat je met een contract te maken hebt. Check om die reden het einde van je contracttermijn. Start pas hierna met het oversluiten definitief maken. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je meer voorlichting aangaande zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Ruinerwold werkt nu in een online omgeving. Er zijn flink wat unieke zakelijke abonnementen. De energiekosten kun je vinden met en zonder BTW. Bedrijven kunnen de betaalde BTW terugvorderen. Ook particulieren kunnen dat bij de aanschaf van o.a. zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruikers zijn doorgaans voordeliger dan het tarief voor de normale consument. De compensatie kan toenemen op het moment dat je extra veel gas en elektriciteit verbruikt. De meerwaarde aangaande ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting aanvragen. Een deel van je privégebruik kun je dan opvoeren als bedrijfskosten. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Bovenkarspel afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
We zien het steeds vaker: ondernemers kiezen voor zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Ruinerwold is ook mogelijk door te gaan voor groene systemen zoals bijv. infraroodpanelen, biomassaketels, pelletkachels en warmtepompen. Over een aantal jaren zullen ook bedrijven de gaskraan dicht moeten draaien. Oftewel: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook op zakelijke locaties. Zo draagt iedereen bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Ruinerwold vergelijken Gemakkelijk een stroom en gas abonnement afsluiten & aanvragen