Gas en licht vergelijken Rien Nu energiebedrijven vergelijken en bespaar wel €145


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de energierekening. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Bovenal het gas waarmee je jouw huis verwarmt heeft veel invloed op je energierekening. Om die reden is het goed om te vergelijken welke energiemaatschappij de beste aanbieding heeft. Nu gas en licht leveranciers in Rien vergelijken? Vul jouw locatie & geschatte verbruik in. Geholpen door gaslichtafsluiten.nl kun je ogenblikkelijk de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend detecteer je vandaag nog de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Rien [Update maart 2023]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – overduidelijk – de allerbelangrijkste aansluitingen in een huis. Gas, water en licht bestel je niet d.m.v. een totaal abonnement. Water krijg je van een specifieke waterleverancier uit de omgeving Littenseradiel (bijv. Duneo). Gas en licht afsluiten in Rien is gewoon mogelijk bij één organisatie. Met behulp van de vergelijker tref je de voordeligste. Hoe doe ik dit? Start direct met het advies van onze experts (of lees verder over groene stroom Westland Infra).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Schat gas + stroom gebruik.
  3. Bepaal de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Kies het soort stroom (wind, zon, co2 gecompenseerd, groen uit EU, groen uit NL).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor maart 2023.
  6. Check de voordeligste energieleverancier.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op de woning. Overstappen is altijd mogelijk. Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Rien.

Ga je nieuwbouwen? Gas, stroom en water regel je via de website mijnaansluiting.nl. Zo af en toe kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een abonnement voor elektriciteit is afdoende wanneer je kiest voor het warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten maart 2023

Kies jij voor Vattenfall, Pure Energie, Essent, Greenchoice, NLE of Oxxio, Qurrent, Budget Energie, ENGIE, Energiedirect.nl? In de opsomming bekijk je actuele veel bestelde energie-abonnementen.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument verbruikt gas en elektriciteit. De kosten fluctueren nogal per huishouden. De maandelijkse energielasten bedraagt tussen de €90 – €220. Moeiteloos jullie gas licht kosten berekenen? Doe dit middels de tariefvergelijker. Vul jouw actuele verbruik in, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Rien vegelijken. In het schema hieronder tref je geschatte tarieven voor veel voorkomende woningtypes en type gezinnen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Bekijk jouw energienota, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Rien. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In onderstaand schema bekijk je het geschatte energieverbruik in de regio Littenseradiel.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99,5 €122 €130,75 €141,25
Tussenwoning €108,75 €138,5 €153,25 €165
Hoekwoning €131 €149,75 €167,25 €177,75
2 onder 1 kap €147,5 €168,5 €182 €194
Bungalow €177 €198,25 €214 €223,5
Doorsnee €123,75 €145,25 €161,25 €169

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Dikwijls heeft dit te maken met de netbeheerder (bijvoorbeeld RENDO Netwerken). Dit komt vaak door onderhoud en reconstructie. Normaal zijn stroomproblemen binnen een paar minuten verholpen. Op het moment dat er geen stroom is, is de impact direct groot. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Rien? Of je nu stroom afneemt bij DELTA en/of HVC: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De energienota omlaag bijstellen is mogelijk op verschillende wijzes. Hieronder bekijk jij aanwijzingen om vandaag nog te besparen.

 1. Verminder je energieverbruik
  Gelijk profiteren? Je energieverbruik verminderen is eigenlijk het meest belangrijk. Voorbeelden zijn “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken ” en “Een teil gebruiken voor de afwas.” Of plaats zo’n HR-ketel van Nefit, AWB, Vaillant, Atag of Remeha.
 2. Pakketten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is interessant! Ga voor een 1 jarig contract met een hoge welkomstkorting. Dat zoek jij moeiteloos d.m.v. onze tools.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen kost veel (duur) gas. Tegenwoordig vind je allerlei “groene” oplossingen die veel minder stroom gebruiken. Bijvoorbeeld warmtepomp, warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is het beste?

In ons land vind je diverse bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke energieleverancier moet ik kiezen? Dat is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Vind je zaken belangrijk als vriendelijke klantenservice, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of wil jij het goedkoopste pakket? Mensen zochten ook naar: energiepakket Hornhuizen vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Wil jij vooral een goedkoop contract? Selecteer dan meteen de betaalbaarste aanbieder van stroom en gas. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul jouw verbruik in, en filter vervolgens op prijs. Jij achterhaald simpelweg de goedkoopste aanbieder van gas licht (die levert in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Wil jij vooral dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Neem dan de optie “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar energiepakketten op basis van o.a. zonne-energie, windenergie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU.

Uitstekende beoordeling

Steeds meer Nederlanders eisen een uitstekende klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, een snelle service, en duidelijke omschrijvingen wil iedereen. Hiervoor kan je kijken naar het klantcijfer en recente beoordelingen van huidige contractanten voor energiebedrijven Rien.

Overstappen

Elke leverancier van energie wil nieuwe gebruikers. Overstappen van energie is soms niet toegestaan omdat je aan een contract vastzit. Bestudeer daarom de voorwaarden in het contract. Start pas hierna met een nieuw energie-abonnement bestellen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additieve voorlichting inzake zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Rien gaat ogenblikkelijk via de pc. Men kan kiezen uit B2B contracten. De energiekosten worden weergegeven in bruto en netto prijzen. Bedrijven mogen de BTW zakelijk aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook als men een aankoop doet van producten als zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruikers zijn regelmatig gunstiger dan die voor consumenten. Kortingen kunnen groter worden op het moment dat je meer dan standaard gas en elektriciteit gebruikt. De meerwaarde voor ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting bestellen. Het aandeel van eigen privégebruik mag men opgeven als bedrijfskosten. Je treft hier ook uitgebreide info over gas en stroom in Blaricum afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal zakelijke klanten kiezen voor zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Rien? Dat kan door te kiezen voor verantwoorde oplossingen zoals bijv. infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. In de nabije maanden zal de zakelijke markt het gasverbruik moeten terugdringen. Samengevat: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook op kantoor. Op deze manier draag jij je steentje bij aan de energierevolutie.

Energiepakketten Rien vergelijken Vandaag nog een gas & stroom abonnement aanvragen & afsluiten