Gas en licht vergelijken Ried Snel energiemaatschappijen vergelijken en bespaar €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en stroom / elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de maandelijkse energierekening. En dat is soms best een flink bedrag. Voornamelijk het verstookte gas kom je weer tegen in de energiekosten. Hierdoor loont het om te controleren welke energieaanbieder een aantrekkelijk contract aanbiedt. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Ried vergelijken? Vul jouw locatie + verbruik in. Aan de hand van gaslichtafsluiten.nl kan je als consument direct de kosten van gas licht berekenen. Daarna ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Ried [Update maart 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. Het zijn dan ook – zonder twijfel – de meest belangrijke voorzieningen in een huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen via een totaal abonnement. Water krijg je van de betreffende leverancier actief in de buurt van Franekeradeel (bijv. Duneo). Gas en licht afsluiten in Ried kan gelukkig wel bij één bedrijf. Door middel van gaslichtafsluiten.nl vind je de voordeligste. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Gebruik het advies van onze experts (of lees verder over groene stroom Stedin).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Geef een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Selecteer de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Klik op het type energieopwekking (groen, wind, groen uit NL, zon, co2 gecompenseerd).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor maart 2024.
  6. Calculeer de voordeligste energie aanbieder.
  7. Bestel het pakket online, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op de woning. Willen jullie wel een andere contract? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Ried.

Nieuwbouw? Gas, stroom en water kan je aanvragen bij Mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een abonnement voor stroom kan volstaan wanneer je kiest voor het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten maart 2024

Weet je alles al van Essent, Vattenfall, Pure Energie, NLE, Greenchoice of Qurrent, ENGIE, Budget Energie, Oxxio, Powerpeers? In de opsomming achterhaal jij onze populaire stroom en gas pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin maakt gebruik van gas en elektriciteit. Deze kosten schommelen behoorlijk per gezin. De kostenpost voor energie (maandelijks) ligt ergens tussen de €80 en €215. Onmiddellijk jouw gas licht kosten berekenen? Dit kan aan de hand van onze handige energievergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk de kosten van gas en elektra. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Ried vegelijken. In onderstaand schema achterhaal je de modale tarieven voor diverse klasse woningen en type gezinnen. Betaal ik nu relatief veel? Check jouw rekening van de energieleverancier, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Ried. Betaal ik veel voor gas en elektra? Onderstaand ontdek je een inschatting van het energieverbruik in de regio Franekeradeel.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101,5 €122,75 €132,5 €143,5
Tussenwoning €108,25 €139,25 €153,5 €165,5
Hoekwoning €129,25 €149,75 €168,75 €178
2 onder 1 kap €144,75 €168 €182,5 €192,25
Bungalow €177,5 €197,25 €214,5 €221,25
Standaard €121,75 €147 €158,25 €169,25

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Normaliter is de “schuldige” de netbeheerder (denk aan Cogas). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoud en reconstructie. Normaal is zo’n elektriciteitsstoring in no-time gefixt. Als de stroom uitvalt kun je nog maar weinig kanten op. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Ried? Dit is nooit exclusief te wijten aan Engie en/of HVC: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De maandelijkse energierekening beperken kan op verschillende manieren. Bijgaand vind je 3 tips voor een lagere energierekening.

 1. Verminder je energieverbruik
  Vandaag nog aan de slag? Minder stroom consumeren is inherent aan een lagere nota. Onder andere “de verwarming omlaag doen ” en “Tijdig de afzuigkap uitzetten.” Of bestel de HR-ketel van Nefit, AWB, Vaillant, Remeha of Atag.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is zeker ons advies! Neem een 1 jarig contract inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Dat vind jij zonder problemen middels onze vergelijker.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Centrale verwarming is een kostbaar proces. Tegenwoordig vind je veel duurzame energiebronnen die veel minder stroom gebruiken. Bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtenet, biomassaketel, warmtepomp, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier is voor mij geschikt?

In Holland zien we steeds meer aanbieders van stroom en gas. Welke maatschappij past bij mij? Dit wordt bepaald door wat jullie precies zoeken. Vind je zaken belangrijk als een goede klantenservice, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of juist het goedkoopste energiecontract? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Hoornsterzwaag vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Selecteer in dat geval zonder problemen de meest voordelig leverancier van stroom en gas. Hoe vind ik die? Vul jouw verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij bekijkt eenvoudig de goedkoopste leverancier van gas licht (uit Friesland) voor jouw situatie.

Groenste gas en elektriciteit

Wil jij vooral dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Selecteer dan het filter “duurzame energie”. Of wil jij pakketten van gas en stroom op basis van bijv. groene stroom uit NL, windenergie, groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas.

Hoogste waardering

Enkele woningeigenaren eisen een uitstekende klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, een adequate klantenservice, en geen kleine lettertjes is noodzakelijk. Hiervoor lees je het cijfer en de laatste reviews van afnemers voor energiebedrijven Ried.

Overstappen

Elk energiebedrijf wil graag extra afnemers. Overstappen van energie is doorgaan niet voor iedereen geschikt doordat je met een contract te maken hebt. Inspecteer dus het einde van je contracttermijn. Start pas hierna met jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je additieve informatie omtrent zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Ried kan moeiteloos in een online omgeving. Men kan kiezen uit unieke zakelijke abonnementen. De energietarieven kun je vinden zowel in als uit de BTW. Ondernemers kunnen namelijk de 21% BTW weer terugvragen. Vaak kunnen consumenten dat ook bij het aankopen van o.a. zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruikers zijn aanzienlijk gunstiger dan het tarief voor de normale consument. Kortingen kunnen flink oplopen op het moment dat je meer gas en elektriciteit gebruikt. Een leuke bijkomstigheid aangaande ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting bestellen. Het onderdeel van je privégebruik kan men opgeven als bedrijfskosten. Nu ook online: gas en stroom in Bladel afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Meer en meer zakelijke gebruikers zien heil in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Ried is ook mogelijk door geld te steken in verantwoorde installaties zoals bijv. infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketels en warmtepompen. In de toekomst zal ook de zakelijke wereld van het gas afgaan. Dus: privé gasvrij wonen maar ook de bedrijven. Hierdoor draag jij met jouw business bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Ried vergelijken Gemakkelijk een stroom en gas abonnement aanvragen + afsluiten