Gas en licht vergelijken Reitsum Snel energiebedrijven vergelijken en bespaar tot €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de maandelijkse energienota. En energie is zeker niet goedkoop. Met name het gas waarmee je jouw huis verwarmt heeft veel invloed op jouw energienota. Vandaar is het verstandig om te analyseren welke energieaanbieder de laagste prijzen hanteert. Ogenblikkelijk gas en licht leveranciers in Reitsum vergelijken? Geef je huisnummer, postcode + verwachte gas-licht verbruik in. Dankzij onze tool kan je simpelweg de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap vind jij probleemloos de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Reitsum [Update mei 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het zijn dan ook – veruit – de allerbelangrijkste voorzieningen in jouw huis. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen aan de hand van 1 combinatie abonnement. Water neem je af bij de verantwoordelijke wateraanbieder in de provincie Ferwerderadiel (dat kan zijn Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Reitsum kan gemakkelijk bij één maatschappij. Door middel van de energievergelijker vind jij de meest aantrekkelijke. Hoe dat werkt? Doorloop snel het bijgaande stappenplan (of bekijk groene stroom Greenchoice).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Schat stroom- en gasverbruik.
  3. Filter op een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Kies het soort stroom (groen, co2 gecompenseerd, groen uit NL, wind, grijs).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Bepaal de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Bestel het pakket online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en is niet gebonden aan adres. Toch overstappen? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Reitsum.

Nieuwbouw? Gas, elektriciteit en water registreer je bij www.mijnaansluiting.nl. Mogelijk is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een elektriciteitspakket is genoeg bij zo’n warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten mei 2024

Ken jij NLE, Pure Energie, Essent, Vattenfall, Greenchoice of ENGIE, Powerpeers, Oxxio, Qurrent, Budget Energie? In de kolommen hierna tref je een aantal kwalitatieve energie-abonnementen.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument consumeert gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten wisselen aanzienlijk per gezinssamenstelling. Het doorsnee maandelijkse voorschot varieert tussen €80 tot €200. Direct jouw gas licht kosten berekenen? Dit kan met onze handige energievergelijker. Maak een schatting van jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Reitsum vegelijken. In het schema hieronder detecteer je geschatte kosten voor enkele woningtypes en grootte van bewoners. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Bekijk jouw rekening van de energiemaatschappij, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Reitsum. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In het schema hieronder vind jij een inschatting van het energieverbruik in de regio Ferwerderadiel.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €100 €123,5 €131,25 €140,25
Tussenwoning €107,5 €138,75 €152,75 €165
Hoekwoning €132 €151,25 €166,5 €179,25
2 onder 1 kap €146,5 €167,5 €182,5 €192,75
Villa €178 €197,75 €213,5 €223,5
Standaard €124 €146 €159 €170

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. In de regel is de “schuldige” de netbeheerder (denk aan Enexis). Dit is vaak toe te wijzen aan onderhoud aan de netwerken. Meestal is een stroomprobleem binnen een paar minuten opgelost. Wanneer je zonder stroom zit is de impact direct groot. Een storing bij de netbeheerder in Reitsum? Het maakt niet uit of je zit bij Fenor of MAIN Energie: iedereen wordt erdoor getroffen.

Zo bespaar je op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De maandelijkse energierekening beperken is te doen op diverse manieren. Op deze website detecteer je 3 tips waarmee jij aan de slag kan.

 1. Energiegebruik reduceren
  Direct besparen? Jouw energieconsumptie reduceren is het eerste wat je kunt doen. Bijv. “wassen op 30 graden ” en “Goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.” Of plaats zo’n HR-ketel van Nefit, AWB, Intergas, Remeha of Vaillant.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie loont! Selecteer een 1 jarig contract met hoge bonus voor nieuwe klanten. Deze bekijk jij binnen no-time met onze vergelijker.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Warm water en een warm huis is gewoon duur. Op dit moment bestaan er allerlei groene producten die veel minder stroom gebruiken. Zoals zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, warmtenet, pelletkachel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder kiezen?

In ons land zijn er flink wat maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke energieleverancier past bij mij? Dit wordt bepaald door wat jij belangrijk vindt. Geef je de voorkeur aan betrouwbare medewerkers, groen gas en groene stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Hoog-Keppel vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Selecteer in dat geval nu de gunstigste aanbieder van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul jouw verbruik in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Je doorzoekt eenvoudig de goedkoopste leverancier van gas en stroom (actief in Friesland) die past bij jullie energieconsumptie.

Groene stroom en gas

Wil jij vooral dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Kies dan voor groen gas en groene stroom. Neem dan als bron “duurzame energie”. Of willen jullie gas + stroom pakketten met o.a. CO2 gecompenseerd gas, windenergie, groene stroom uit NL, groene stroom uit EU.

Uitstekende ratings

Een groeiend aantal mensen willen de beste klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, deskundige specialisten, en duidelijke omschrijvingen is noodzakelijk. Om hier achter te komen check je het eindcijfer en nieuwe recensies van andere consumenten voor energiebedrijven Reitsum.

Overstappen

Elke maatschappij is blij met nieuwe klanten. Overstappen naar een nieuw contract kan niet altijd door de aanwezige opzegtermijn. Bestudeer dus de voorwaarden in het contract. Pas in de volgende stap ga je een nieuw energie-abonnement bestellen. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar additionele voorlichting over zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Reitsum gaat snel via internet. Men kan kiezen uit pakketten voor de zakelijke markt. De tarieven kun je vinden inclusief en exclusief BTW. Bedrijven kunnen de BTW aftrekken. Ook particulieren kunnen dat bij de aanschaf van bijv. zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruik zijn doorgaans lager dan wat normale huishoudens betalen. De bonus kan sterk oplopen op het moment dat je meer gas en elektriciteit inkoopt. De meerwaarde aangaande ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afsluiten. Een stukje van eigen privégebruik mag jij aftrekken als kosten voor het bedrijf. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Berlicum afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Opvallend veel ondernemingen zijn geïnteresseerd in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Reitsum? Doe dit door te gaan voor duurzame installaties zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. In de nabije maanden zullen ook bedrijven niet langer gebruik maken van gas. Samengevat: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook fabrieken en kantoren. Zodoende kan de zakelijke wereld iets doen aan een duurzame toekomst.

Energiepakketten Reitsum vergelijken Gemakkelijk een stroom & gas contract aanvragen & afsluiten