Gas en licht vergelijken Raard Nu energieleveranciers vergelijken en bespaar tot €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energierekening. Dit kan aardig in de papieren lopen. Hoofdzakelijk het gas dat je verstookt kom je weer tegen in je energierekening. Vandaar is het beslist niet onverstandig om te bekijken welke energiemaatschappij een aantrekkelijk contract aanbiedt. Meteen gas en licht leveranciers in Raard vergelijken? Voer je adres & energieverbruik in. Via deze website kun je meteen de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend vind jij probleemloos de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Raard [Update juli 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We praten dan ook over – veruit – de meest fundamentele voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht bestel je niet d.m.v. één verzamel contract. Het water sluit je af via het drinkwaterbedrijf in de regio Dongeradeel (denk hierbij aan Vitens). Gas en licht afsluiten in Raard kan gelukkig wel bij één partij. Door middel van de vergelijker ontdek je de goedkoopste. Hoe dat werkt? Start direct met het 7-stappen model (of bezoek energie-aanbieder RENDO Netwerken).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Maak een schatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bepaal de energie afkomst (grijs, groen uit EU, groen, zon, co2 gecompenseerd).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor juli 2024.
  6. Bepaal de voordeligste energieleverancier.
  7. Bestel het pakket online, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet gebonden aan het adres. Overstappen is altijd mogelijk. Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Raard.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, elektra en water kan je aanvragen bij www.mijnaansluiting.nl. Soms is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een abonnement voor elektriciteit is genoeg bij een warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten juli 2024

Kies jij voor NLE, Essent, Greenchoice, Eneco, Vattenfall of Qurrent, Powerpeers, Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie? Onderstaand bekijk jij diverse scherpe pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument verbruikt gas en elektriciteit. Deze kosten schommelen nogal per gezin. De maandelijkse energienota ligt in de range tussen de €95 – €230. Ogenblikkelijk jullie gas licht kosten berekenen? Dat doe je met de contract vergelijker. Maak een schatting van jouw stroom- en gasverbruik, en check de kosten voor elektra en gas. Benieuwd naar gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Raard vegelijken. Onderstaand tref je aannemelijke tarieven voor veel voorkomende woningtypes en type gezinnen. Klopt dit met mijn lasten? Download jouw energienota, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Raard. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Via de volgende tabel zie je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Dongeradeel.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101,5 €122,75 €133,5 €142,75
Tussenwoning €107,5 €141 €153 €164
Hoekwoning €132,5 €151 €166,25 €178
2 onder 1 kap €144,5 €170,5 €184,5 €193,75
Bungalow €179 €200 €215,5 €222
Gemiddeld €122,25 €146,25 €158,5 €171,5

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Normaliter is de boosdoener de netbeheerder (als. Coteq Netbeheer). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoud en reconstructie. Gebruikelijk is zo’n storing binnen een paar minuten weggewerkt. Wanneer je zonder stroom zit schieten mensen gauw in de stress. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Raard? Het maakt niet uit of je zit bij Huismerk Energie en/of Pure Energie: alle klanten krijgen ermee te maken.

Bezuinigen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energienota reduceren is mogelijk op verschillende wijzes. Hierna detecteer je tips & tricks die je direct kan toepassen.

 1. Verminder je energieverbruik
  Vandaag nog aan de slag? Jouw energieconsumptie reduceren resulteert direct in minder lasten. O.a. “kouder douchen ” en “Plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.” Of installeer een HR-ketel van Nefit, Vaillant, Remeha, AWB of Atag.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is erg raadzaam! Neem kortlopende energiecontracten waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dat vind jij vlug via onze tools.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Water opwarmen kost veel (duur) gas. Vandaag de dag zijn er diverse “groene” systemen die goedkoop verwarmen. Bijvoorbeeld biomassaketel, warmtepomp, pelletkachel, warmtenet, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is het beste?

In Holland zijn er verschillende leveranciers die gas en stroom leveren. Welke stroomaanbieder past bij mij? Dit heeft te maken met wat jij belangrijk vindt. Wil jij graag vriendelijke klantenservice, groen gas en groene stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Bekijk ook de mogelijkheden voor: energiepakket Hollandscheveld vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Kijk jij vooral naar prijs? Kies in dat geval eenvoudig de scherpste energieleverancier van gas en stroom. Hoe vind ik die? Vul de gevraagde data in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij achterhaald onmiddellijk de goedkoopste leverancier van gas licht (uit Friesland) passen bij je energiegebruik.

Duurzaam gas en groene stroom

Hecht jij waarde aan het feit dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Selecteer dan natuurlijk de optie “duurzame energie”. Of zoek specifiek naar stroom en gascontracten met bijv. zonne-energie, groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas, windenergie.

Goede recensies

Enkele contractanten willen de beste klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, een snelle service, en heldere communicatie zijn belangrijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen kijk je naar het cijfer en de laatste beoordelingen van andere consumenten voor energiebedrijven Raard.

Overstappen

Elk energiebedrijf zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen naar een nieuw contract is niet altijd mogelijk omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Bestudeer om die reden de datum dat je contract afloopt. Hierna kan jij pas een nieuw energie-abonnement bestellen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar additionele details inzake zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Raard gaat vlug online. Je vindt veel pakketten voor de zakelijke markt. De tarieven kun je vinden inclusief en exclusief BTW. ZZP’ers mogen het BTW bedrag terugvragen. Dit is ook gebruikelijk in het kader van bestelling voor onder andere zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor grootverbruikers zijn soms lager vergeleken met de reguliere prijzen. Het voordeel kan toenemen op het moment dat je extra veel gas en elektriciteit verbruikt. Het grote voordeel bij ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting inkopen. Een deel van je privégebruik mag je aftrekken van je winst. Start nu ook met gas en stroom in Berg en Dal afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Meer en meer ondernemers investeren in zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Raard gebeurt ook door te beleggen in verantwoorde installaties zoals o.a. pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Over een aantal jaren zullen ook bedrijven de gaskraan dicht moeten draaien. Samengevat: zowel thuis gasvrij wonen als ondernemingen. Door dit toe te passen draag jij je steentje bij aan minder CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Raard vergelijken Moeiteloos een gas en stroom contract afsluiten & aanvragen