Gas en licht vergelijken Nederland Snel leveranciers vergelijken en bespaar wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energienota. En energie is zeker niet goedkoop. Voornamelijk het gas waarmee je jouw huis verwarmt drukt zwaar op de energienota. Hierdoor is het geen gek idee om te zien welke energieleverancier voor jou voordelig is. Probleemloos gas en licht leveranciers in Nederland vergelijken? Geef je huisnummer, postcode & verbruik in. Middels gaslichtafsluiten.nl kun je onmiddellijk de kosten van gas licht berekenen. Naderhand tref je snel de goedkoopste energieaanbieder. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Nederland [Update juli 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het zijn dan ook – verreweg – de allerbelangrijkste voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar via 1 combinatie abonnement. Het water sluit je af via de verantwoordelijke wateraanbieder in de provincie Steenwijkerland (dat kan zijn WML). Gas en licht afsluiten in Nederland is gewoon mogelijk bij één partij. Dankzij gaslichtafsluiten.nl achterhaal je de meest aantrekkelijke. Hoe dat werkt? Begin nu met de stappen hieronder (of check energie via Anode Energie).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Selecteer eerst je locatie (Overijssel).
  2. Geef een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (wind, co2 gecompenseerd, zon, groen, groen uit NL).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor juli 2024.
  6. Klik op de voordeligste energie aanbieder.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet gebonden aan het adres. Liever wel wisselen van pakket? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Nederland.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, water en elektriciteit aanvragen gaat via MijnAansluiting. Soms is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een stroompakket is toereikend bij een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten juli 2024

Weet je alles al van Greenchoice, Vattenfall, Eneco, NLE, Essent of Energiedirect.nl, Qurrent, Oxxio, Powerpeers, Budget Energie? Hieronder achterhaal je een aantal meest gekozen energiecontracten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin maakt gebruik van gas en elektriciteit. De energiekosten variëren flink per woning. De maandelijkse energienota ligt in de range tussen de €80 en €200. Eenvoudig de gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen via de contract vergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Weetgraag naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Nederland vegelijken. Onderstaand bekijk jij de modale tarieven voor diverse woningtypes en aantal inwoners. Klopt dit met mijn lasten? Neem jouw energierekening, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Nederland. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? In het schema hieronder vind je het verwachte energieverbruik in de regio Steenwijkerland.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99,25 €123 €133 €143
Tussenwoning €108,5 €139,25 €154 €165,5
Hoekwoning €129,75 €150,75 €168 €179,5
2 onder 1 kap €147,25 €168,75 €182,5 €193,25
Vrijstaand €176,75 €199 €213,5 €222,5
Standaard €121,75 €147,5 €159,25 €170,75

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Meestal ligt dit aan de netbeheerder (bijv. Stedin). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoud aan de netwerken. Doorgaans is een stroomprobleem in no-time gefixt. Als je geen stroom hebt kan dat zorgen voor veel problemen. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Nederland? Of je nu stroom afneemt bij Essent en NLE: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De energienota reduceren kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Op deze pagina tref je 3 tips waarmee jij aan de slag kan.

 1. Verminder je energieverbruik
  Gelijk profiteren? Je energieverbruik verminderen is eigenlijk het meest belangrijk. Bijvoorbeeld “een afwasteil gebruiken ” en “Zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.” Of plaats zo’n HR-ketel van Atag, Intergas, Remeha, Vaillant of AWB.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is interessant! Bestel een (kort) 1 jarig abonnement met aantrekkelijke kortingen / bonus voor starters. Jij zoekt dat direct via onze adviseurs.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Warm water en een warm huis kost veel (duur) gas. Tegenwoordig vind je velerlei milieuvriendelijke oplossingen die goedkoop verwarmen. Bijv. biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier kiezen?

In Holland werken diverse aanbieders van stroom en gas. Welk bedrijf past bij mij? Dat is sterk afhankelijk van wat jullie precies zoeken. Hecht jij waarde aan een goede klantenservice, groene stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Erichem vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Kijk jij vooral naar prijs? Kies in dat geval zonder problemen de goedkoopste aanbieder van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Voer jouw gegevens in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij vindt gemakkelijk de goedkoopste aanbieder van gas en elektra (die levert in Overijssel) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groenste gas en elektriciteit

Vind jij het belangrijk dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Sorteer dan zeker de “duurzame energie” filter. Een andere optie is te zoeken naar gas en elektra abonnementen met 0CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, groene stroom uit EU, groene stroom uit NL.

Hoogste waardering

Een deel van de mensen eisen een uitstekende klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, medewerkers met kennis, en geen kleine lettertjes is onmisbaar. Om dit te weten te komen check je het cijfer en de laatste comments van afnemers voor energiebedrijven Nederland.

Overstappen

Elke energiemaatschappij zoekt niet consumenten. Overstappen naar een nieuw contract kan soms lastig worden omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Check als eerste de voorwaarden in het contract. Hierna kan jij pas het oversluiten definitief maken. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additionele info ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Nederland kan ogenblikkelijk online. Je kunt kiezen uit speciale zakelijke abonnementen. De kosten worden weergegeven inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk de BTW aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook bij het aankopen van bijvoorbeeld zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruik zijn aanzienlijk scherper dan de particuliere tarieven. Kortingen kunnen flink oplopen wanneer je een hele hoop gas en elektriciteit afneemt. Een pluspunt aangaande ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting aanvragen. Een stukje van eigen privégebruik kan je aftrekken van je winst. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Winterswijk afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Opvallend veel zakelijke klanten maken de keuze voor zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Nederland is ook mogelijk door te investeren in milieuvriendelijke installaties als zonneboilers, biomassaketels, pelletkachels en warmtepompen. Binnen enkele jaren zal de zakelijke markt niet langer gebruik maken van gas. Oftewel: zowel thuis gasvrij wonen als ondernemingen. Zo draag jij je steentje bij aan een schoner milieu.

Energiepakketten Nederland vergelijken Zonder moeite een stroom & gas abonnement aanvragen & afsluiten