Gas en licht vergelijken Mirns Snel energiebedrijven vergelijken en bespaar €345


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht kom je ook wel tegen als aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energiekosten. En dat is soms best een flink bedrag. Met name het verstookte gas heeft veel invloed op jouw energienota. Daarom is het verstandig om te controleren welke energieleverancier het goedkoopste is. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Mirns vergelijken? Geef je huisnummer, postcode plus energieverbruik in. Door gebruik te maken van onze tool kan je als consument moeiteloos de kosten van gas licht berekenen. Hierna tref jij snel de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Mirns [Update mei 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – met afstand – de basis aansluitingen in een huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen d.m.v. een alles-in-één pakket. Het water sluit je af via een specifieke waterleverancier in de provincie De Friese Meren (voorbeelden zijn PWN). Gas en licht afsluiten in Mirns doen de meesten bij één partij. Via deze website achterhaal je de voordeligste. Hoe dat werkt? Begin nu met de tips van onze specialisten (of bekijk info over energie van Eneco).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Geef een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Kies de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (co2 gecompenseerd, wind, groen uit EU, zon, groen uit NL).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Klik op de goedkoopste energie aanbieder.
  7. Regel de aanvraag online, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op jouw huis. Overstappen is altijd mogelijk. Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Mirns.

Betreft het nieuwbouw? Gas, water en elektra kan je aanvragen bij Mijnaansluiting.nl. Soms is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een contract voor elektriciteit kan volstaan in het geval van een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten mei 2024

Kiezen jullie voor Eneco, Pure Energie, Essent, Greenchoice, Vattenfall of Energiedirect.nl, Powerpeers, Budget Energie, Oxxio, ENGIE? In de opsomming tref je de kwalitatieve energiecontracten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Iedereen verbruikt gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten verschillen flink per huis. De maandelijkse energierekening bedraagt tussen de €75 – €200. Snel jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit aan de hand van onze vergelijker / tools. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk de kosten van gas en elektra. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Mirns vegelijken. In het schema hieronder vind jij de gemiddelde kosten voor enkele type huizen en aantal inwoners. Hoe verhoudt mijn energierekening? Neem jouw energierekening, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en zet deze af tegen de gemiddelde gas licht tarieven in Mirns. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Via de volgende tabel vind je het gemiddelde energieverbruik in de regio De Friese Meren.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,75 €123 €133,5 €143,5
Tussenwoning €107,5 €139,75 €152,5 €163,75
Hoekwoning €131 €151,5 €167,5 €179,25
2 onder 1 kap €147,25 €167,75 €182 €193,5
Bungalow €176,5 €199,75 €214 €221,75
Gemiddeld €122,75 €146,75 €161,25 €171

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Gewoonlijk ligt dit aan de netbeheerder (bijv. Enexis). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoud en reconstructie. Doorgaans is een elektriciteitsprobleem in enkele ogenblikken weggewerkt. In het geval je geen stroom kunt gebruiken is er al snel paniek. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Mirns? Of je nu stroom afneemt bij Engie en Qwint: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De maandelijkse energienota reduceren kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hieronder achterhaal jij 3 adviezen om vandaag nog te besparen.

 1. Gebruik energie verlagen
  Nu starten? Jouw energieconsumptie reduceren is inherent aan een lagere nota. Zoals “bewust met de waterkoker omgaan ” en “Zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.” Of neem een HR-ketel van Remeha, AWB, Nefit, Vaillant of Intergas.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie kan snel uit! Selecteer een (kort) 1 jarig abonnement inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Jij regelt dit onmiddellijk d.m.v. onze adviestool.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen is gewoon duur. Tegenwoordig bestaan er velerlei duurzame systemen die goedkoper in gebruik zijn. O.a. warmtenet, pelletkachel, biomassaketel, zonnepanelen, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier is het beste?

In Nederland zijn er een hoop verschillende aanbieders van stroom en gas. Welke aanbieder moet ik kiezen? Hiervoor moet je kijken naar jouw persoonlijke wensen. Vind je zaken belangrijk als een goede klantenservice, schone stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Elburg vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Kies dan moeiteloos de gunstigste energiemaatschappij van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul je postcode en het verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Je treft binnen no-time de goedkoopste aanbieder van gas en elektra (die levert in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene stroom en gas

Hecht jij waarde aan het feit dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Markeer dan natuurlijk de “duurzame energie” bron. Een andere optie is te zoeken naar pakketten van gas en stroom op basis van bijv. groene stroom uit NL, windenergie, CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie.

Uitstekende recensies

Opvallend veel contractanten kiezen voor goede klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, deskundige specialisten, en geen kleine lettertjes is onmisbaar. Om daarvan een goed beeld te krijgen check je de totale beoordeling en nieuwe beoordelingen van andere consumenten voor energiebedrijven Mirns.

Overstappen

Elke aanbieder van energie wil graag extra afnemers. Overstappen van energie kan niet altijd omdat je aan een contract vastzit. Controleer daarom de voorwaarden in het contract. Hierna kan jij pas een nieuw energie-abonnement bestellen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij aanvullende voorlichting over zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Mirns is eenvoudig in een online omgeving. Er zijn flink wat pakketten voor de zakelijke markt. De energiekosten vind je uiteengezet met en zonder BTW. Bedrijven kunnen de BTW aftrekken. Dit is ook gebruikelijk wanneer men investeert in bijvoorbeeld zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor zakelijke klanten zijn altijd voordeliger vergeleken met de reguliere prijzen. De bonus kan flink oplopen op het moment dat je een heleboel gas en elektriciteit consumeert. Een leuke bijkomstigheid voor ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afnemen. Het aandeel van het privégebruik kan je opgeven als bedrijfskosten. Je treft hier ook uitgebreide info over gas en stroom in Wieringerwerf afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Het is een trend: ondernemingen kiezen voor zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Mirns gebeurt ook door te kiezen voor “groene” installaties zoals biomassaketels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Binnen enkele jaren zullen ook bedrijven van het gas afgaan. Samengevat: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als op zakelijke locaties. Op basis daarvan draagt iedereen bij aan een schoner milieu.

Energiepakketten Mirns vergelijken Eenvoudig een gas en elektra contract afsluiten & aanvragen