Gas en licht vergelijken Midlum Nu leveranciers vergelijken en bespaar €185


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht vormt samen de energienota. En dat is soms best een flink bedrag. In de eerste plaats het gas waarmee je jouw huis verwarmt beïnvloedt je energierekening. Daarom is het beslist niet onverstandig om na te gaan welke energieleverancier de beste aanbieding heeft. Direct gas en licht leveranciers in Midlum vergelijken? Geef je huisnummer, postcode en energieverbruik in. D.m.v. onze tool kan je als consument binnen no-time de kosten van gas licht berekenen. Daarna detecteer je snel de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Midlum [Update april 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. We praten dan ook over – met afstand – de allerbelangrijkste aansluitingen in een huis. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar d.m.v. een totaal abonnement. Het water sluit je af via het drinkwaterbedrijf werkzaam rondom Harlingen (bijv. Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Midlum doe je wel bij één partij. Aan de hand van onze tool tref jij de meest aantrekkelijke. Hoe doe ik dit? Ga aan de slag met het bijgaande stappenplan (of bekijk prijzen vergelijken van Enexis).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Bereken de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Filter op een kort- of lange termijn contract.
  4. Selecteer de gewenst stroombron (wind, grijs, groen uit EU, groen, groen uit NL).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor april 2024.
  6. Calculeer de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet gebonden aan het adres. Overstappen is altijd mogelijk. De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Midlum.

Bouw je een nieuw huis? Gas water en stroom regel je via Mijn Aansluiting. Mogelijk doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een abonnement voor stroom is gepast bij zo’n warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten april 2024

Kiezen jullie voor Eneco, Greenchoice, Vattenfall, Pure Energie, Essent of Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl, ENGIE, Powerpeers? In de opsomming tref je actuele veel bestelde gas licht pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning consumeert gas en elektriciteit. Deze kosten verschillen flink per gezin. Het doorsnee maandelijkse voorschot schommelt tussen €90 tot €160. À la minute de gas licht kosten berekenen? Doe dit via onze vergelijker / tools. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Meer weten over gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Midlum vegelijken. Onderstaand bekijk jij de gemiddelde kosten voor veel voorkomende type huizen en type gezinnen. Scoor ik hoog of laag? Check jouw energienota, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Midlum. Betaal ik veel voor gas en elektra? In onderstaand schema achterhaal jij een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Harlingen.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99 €122,25 €130,75 €141
Tussenwoning €107 €139,75 €154,25 €163,5
Hoekwoning €132 €152,25 €167,75 €179,25
2 onder 1 kap €146,75 €168 €184,25 €192
Villa €178,25 €200,25 €214,5 €222,5
Modaal €122 €147,25 €161 €168,5

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Gewoonlijk komt dit door de netbeheerder (zoals RENDO Netwerken). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoud aan de netwerken. In de regel is zo’n storing in enkele ogenblikken opgelost. Als de stroom uitvalt kun je nog maar weinig kanten op. Een storing bij de netbeheerder in Midlum? Dit is niet afhankelijk van Engie en Noordelijk Lokaal Duurzaam: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De uitgaven aan energie beperken kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hierna achterhaal jij tips & tricks om meteen te besparen op energie.

 1. Energiegebruik reduceren
  Gelijk profiteren? Minder energie verbruiken is eigenlijk het meest belangrijk. Onder andere “het huis verwarmen met kookwarmte ” en “Stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.” Of bestel de HR-ketel van Remeha, Nefit, Atag, Intergas of AWB.
 2. Pakketten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is zeker ons advies! Ga voor een (kort) 1 jarig abonnement met hoge bonus voor nieuwe klanten. Dat zoek jij snel met onze zoekmachine.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Warm water maken is een kostbaar proces. Vandaag de dag zijn er meerdere groene systemen waarbij je goedkoop uit bent. Onder andere zonnepanelen, biomassaketel, pelletkachel, warmtepomp, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder moet ik kiezen?

In Nederland vind je diverse maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke energiemaatschappij is het beste? Dat is sterk afhankelijk van waar jij waarde aan hecht. Zoeken jullie vriendelijke klantenservice, schone stroom, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Eethen vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Bezoek dan eenvoudig de meest voordelig energieleverancier van stroom en gas. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul jouw verbruik in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Je treft onmiddellijk de goedkoopste leverancier van gas licht (actief in Friesland) voor jouw situatie.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Kijk jij vooral of stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Neem dan de “duurzame energie” bron. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar gas + stroom pakketten op basis van o.a. groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, windenergie.

Beste recensies

Meer en meer contractanten kiezen voor goede klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, vakbekwame experts, en duidelijke omschrijvingen zijn belangrijk. Om dit te weten te komen kan je kijken naar de gemiddelde cijfers en betrouwbare comments van andere consumenten voor energiebedrijven Midlum.

Overstappen

Elke energiemaatschappij zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen van energie kan niet altijd omdat je aan een contract vastzit. Bekijk hierom het einde van je contracttermijn. Start pas hierna met het energiecontract oversluiten. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan aanvullende info ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Midlum werkt snel online. Er zijn flink wat abonnementen voor de zakelijke markt. De kosten zijn uitgesplitst in bruto en netto prijzen. Ondernemers kunnen namelijk de BTW zakelijk aftrekken. Dit wordt ook gedaan in het kader van bestelling voor bijvoorbeeld zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruik zijn doorgaans gunstiger dan die voor consumenten. De compensatie kan toenemen wanneer je extra veel gas en elektriciteit inkoopt. Een pluspunt betreffende ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afsluiten. Een deel van eigen privégebruik kun jij dan aftrekken van je winst. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Westmaas afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Steeds meer ondernemers zijn geïnteresseerd in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Midlum gebeurt ook door een belang te nemen in duurzame energiebronnen zoals pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketels en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zullen ook bedrijven het gasverbruik moeten terugdringen. Dus: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook bedrijfsgebouwen. Zodoende draag jij je steentje bij aan de energierevolutie.

Energiepakketten Midlum vergelijken Eenvoudig een licht & gas contract afsluiten en aanvragen