Gas en licht vergelijken Metslawier Snel energieleveranciers vergelijken en bespaar wel €235


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energienota. Dit kan een flinke kostenpost zijn. In het bijzonder het verstookte gas drukt zwaar op de energienota. Vandaar is het goed om te controleren welke energieleverancier voor jou voordelig is. Probleemloos gas en licht leveranciers in Metslawier vergelijken? Vul jouw locatie + verwachte gas-licht verbruik in. Via gaslichtafsluiten.nl kan je als consument gemakkelijk de kosten van gas licht berekenen. Daarop vind jij snel de goedkoopste energieaanbieder. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Metslawier [Update april 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We praten dan ook over – zonder twijfel – de meest essentiële voorzieningen in een huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen in 1 combinatie abonnement. Het water sluit je af via de verantwoordelijke wateraanbieder werkzaam rondom Dongeradeel (dit zijn organisaties als Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Metslawier is gewoon mogelijk bij één aanbieder. D.m.v. deze website detecteer je het meest betaalbare contract. Hoe dat werkt? Ga aan de slag met de tips van onze specialisten (of bekijk info over prijzen vergelijken van Vattenfall).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Schat jouw energieverbruik.
  3. Kies een kort- of lange termijn contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (wind, co2 gecompenseerd, groen, grijs, zon).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor april 2024.
  6. Klik op de voordeligste energie aanbieder.
  7. Bestel het pakket online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op jouw huis. Toch overstappen? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Metslawier.

Betreft het nieuwbouw? Gas, stroom en water vraag je aan bij www.mijnaansluiting.nl. Mogelijk doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een pakket voor stroom is afdoende bij een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten april 2024

Wil jij graag bij Eneco, NLE, Essent, Pure Energie, Vattenfall of Powerpeers, Qurrent, Budget Energie, Oxxio, ENGIE? Hierna achterhaal je actuele populaire energie-abonnementen.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning verbruikt gas en elektriciteit. De energiekosten verschillen nogal per huishouden. De maandelijkse energielasten ligt in de range tussen de €115 en €180. Meteen de gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen met onze vergelijker / tools. Vul de totale energieverbruik in, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Metslawier vegelijken. In het schema hieronder achterhaal jij de doorsnee prijzen voor populaire type huizen en aantal inwoners. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Download jouw rekening van de energiemaatschappij, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Metslawier. Betaal jij op dit moment te veel? Onderstaand vind je een inschatting van het energieverbruik in de regio Dongeradeel.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,75 €123,25 €132,5 €142,5
Tussenwoning €108,25 €140,5 €153 €163
Hoekwoning €129,25 €150,25 €168,5 €177,25
2 onder 1 kap €147 €168 €184 €193,75
Villa €176,75 €198,75 €215,5 €224,5
Doorsnee €123,75 €144,75 €158,25 €169

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. Doorgaans is de “schuldige” de netbeheerder (bijvoorbeeld RENDO Netwerken). De oorzaak kan zijn netuitbreidingen. Meestal is zo’n elektriciteitsstoring binnen enkele uren verholpen. Als je geen stroom hebt is de impact direct groot. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Metslawier? Of je nu stroom afneemt bij Energieflex en/of NLE: iedereen wordt erdoor getroffen.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De maandelijkse energierekening verminderen is te doen op diverse manieren. Op deze pagina achterhaal jij suggesties voor een lagere energierekening.

 1. Energiegebruik reduceren
  Nu starten? Minder energie verbruiken is inherent aan een lagere nota. Onder andere “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken ” en “De koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.” Of bestel de HR-ketel van Remeha, Nefit, AWB, Vaillant of Intergas.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is interessant! Ga voor een kort abonnement (1 jaar) inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Je zoekt dit gemakkelijk aan de hand van onze adviestool.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Centrale verwarming is niet goedkoop. Vandaag de dag vind je verschillende duurzame energiebronnen die veel minder stroom gebruiken. Bijv. warmtenet, warmtepomp, pelletkachel, biomassaketel, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier is voor mij geschikt?

In Holland vind je diverse leveranciers die gas en stroom leveren. Welke stroom maatschappij is voor jou geschikt? Dat is sterk afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Vind je zaken belangrijk als betrouwbare medewerkers, groen gas en groene stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Ook interessant: energiepakket Eenrum vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Kijk jij vooral naar prijs? Bezoek dan nu de meest voordelig energiemaatschappij van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul de vergelijker volledig in, en filter vervolgens op prijs. Je treft binnen no-time de goedkoopste maatschappij (die werken in Friesland) voor jouw situatie.

Groenste gas en elektriciteit

Wil jij vooral dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Markeer hiervoor de optie “duurzame energie”. Of willen jullie stroom en gascontracten op basis van onder andere zonne-energie, windenergie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL.

Hoogste ratings

Meer en meer huishoudens kiezen voor goede klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, een snelle service, en betrouwbare informatie zijn belangrijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen raadpleeg je het eindcijfer en actuele comments van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Metslawier.

Overstappen

Elk energiebedrijf zoekt niet consumenten. Een andere abonnement nemen (overstappen) is soms niet toegestaan omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Analyseer dus de voorwaarden in het contract. Pas in de volgende stap ga je een nieuw energie-abonnement bestellen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additieve advies over zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Metslawier gaat gemakkelijk via de pc. Als ondernemer heb je de keuze uit speciale zakelijke abonnementen. De prijzen worden weergegeven zowel in als uit de BTW. Ondernemers kunnen namelijk de BTW aftrekken. Doorgaans kan dat ook wanneer men investeert in bijvoorbeeld zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor grootverbruik zijn aanzienlijk betaalbaarder dan wat normale huishoudens betalen. Kortingen kunnen toenemen wanneer je een hoop gas en elektriciteit inkoopt. Een leuke bijkomstigheid aangaande ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afnemen. Het aandeel van je privégebruik mag jij aftrekken van je winst. Start nu ook met gas en stroom in Westerland afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Steeds meer zakelijke gebruikers kiezen voor windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Metslawier gebeurt ook door te investeren in milieuvriendelijke energiebronnen zoals bijv. biomassaketels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Over een aantal jaren zal de zakelijke markt van het gas afgaan. Conclusie: zowel thuis gasvrij wonen als bedrijfsgebouwen. Hierdoor kan de zakelijke wereld iets doen aan een duurzamer Nederland.

Energiepakketten Metslawier vergelijken Snel online een gas en stroom contract aanvragen + afsluiten