Gas en licht vergelijken Marsum Snel leveranciers vergelijken en bespaar wel €135


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energiekosten. En dat is soms best een flink bedrag. Met name het verstookte gas beïnvloedt jouw energierekening. Vandaar is het slim om te zien welke energieaanbieder voor jou voordelig is. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Marsum vergelijken? Vul postcode + huisnummer plus verwachte gas-licht verbruik in. D.m.v. de vergelijker kan je nu de kosten van gas licht berekenen. Hierna bekijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Marsum [Update maart 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. We praten dan ook over – verreweg – de meest fundamentele aansluitingen voor jouw huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen aan de hand van 1 combinatie abonnement. De wateraansluiting bestel je bij het drinkwaterbedrijf actief in de buurt van Menameradiel (dat kan zijn Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Marsum doen de meesten bij één partij. Op basis van onze tool achterhaal je het pakket met de laagste prijs. Maar hoe kan ik dat doen? Doorloop snel het bijgaande stappenplan (of bekijk energie vergelijken bij Liander).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Filter op een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Klik op het type energieopwekking (zon, groen uit EU, groen, co2 gecompenseerd, wind).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor maart 2024.
  6. Kies de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Regel de aanvraag online, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet gebonden aan het adres. Wil je toch een ander pakket? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Marsum.

Ga je nieuwbouwen? Gas water en stroom registreer je bij www.mijnaansluiting.nl. Bijwijlen doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een abonnement voor elektriciteit volstaat wanneer je kiest voor het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten maart 2024

Kiezen jullie voor Essent, Vattenfall, Greenchoice, NLE, Pure Energie of Powerpeers, Oxxio, Qurrent, Energiedirect.nl, ENGIE? In de opsomming tref je de top pakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander verbruikt gas en elektriciteit. De kosten voor energie wisselen enorm per huis. De maandelijkse energielasten ligt in de range tussen de €120 – €150. À la minute jouw gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk door gebruik te maken van de contract vergelijker. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Weetgraag naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Marsum vegelijken. Hierna vind jij geschatte kosten voor veel voorkomende woningtypes en aantal inwoners. Scoor ik hoog of laag? Download jouw rekening van de energiemaatschappij, bekijk de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Marsum. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Onderstaand zie je het doorsnee- energieverbruik in de regio Menameradiel.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €101,5 €120,25 €132 €143,5
Tussenwoning €109,25 €138,25 €154,75 €164,5
Hoekwoning €130 €151,5 €169,25 €178,5
2 onder 1 kap €144,25 €169 €181,75 €194,5
Landhuis €178,75 €200 €215,25 €224
Gemiddeld €123 €144,5 €160,5 €169,5

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Normaliter is de boosdoener de netbeheerder (zoals Stedin). Dit komt vaak door werkzaamheden aan het netwerk. Doorgaans is zo’n elektriciteitsstoring binnen een paar minuten beëindigd. Wanneer je zonder stroom zit is de impact direct groot. Een storing bij de netbeheerder in Marsum? Of je nu stroom afneemt bij Energieflex en Vrijopnaam: iedereen wordt erdoor getroffen.

Zo bespaar je op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De maandelijkse energielasten minimaliseren kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hieronder detecteer je suggesties om vandaag nog te besparen.

 1. Gebruik energie verlagen
  Nu starten? Je energieverbruik verminderen is het eerste wat je kunt doen. Onder andere “de oven efficiënt gebruiken ” en “Stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.” Of installeer een HR-ketel van Remeha, Atag, Nefit, Intergas of AWB.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Bestel kortlopende energiecontracten met een hoge welkomstkorting. Dat zoek jij binnen no-time door gebruik van onze tools.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming kost veel (duur) gas. Op het ogenblik zijn er allerlei milieuvriendelijke energiebronnen die op lage kosten draaien. Denk aan biomassaketel, zonneboiler, zonnepanelen, infraroodpanelen, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier moet ik kiezen?

Tegenwoordig zien we steeds meer bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke stroomleverancier past bij mij? Dit heeft te maken met waar jij waarde aan hecht. Geef je de voorkeur aan betrouwbare medewerkers, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of wil jij het goedkoopste pakket? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Druten vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Kijk jij vooral naar prijs? Kies dan eenvoudig de scherpste leverancier van gas en stroom. Hoe vind ik die? Vul je postcode en het verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Je ontdekt direct de goedkoopste leverancier van gas en elektra (die werken in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Duurzaam gas en groene stroom

Is het voor jou prioriteit dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Sorteer dan de optie “duurzame energie”. Een andere optie is te zoeken naar gas en elektra abonnementen met onder andere groene stroom uit NL, windenergie, groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas.

Uitstekende beoordeling

Veel huizenbezitters kiezen voor goede klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, een adequate klantenservice, en betrouwbare informatie is noodzakelijk. Om hier achter te komen raadpleeg je de totale beoordeling en betrouwbare reviews van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Marsum.

Overstappen

Elke leverancier zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen van energie kan niet altijd doordat je met een contract te maken hebt. Inspecteer hierom de datum dat je contract afloopt. Start pas hierna met jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je extra details betreft zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Marsum kan zonder problemen door het internet. Je kunt kiezen uit unieke zakelijke abonnementen. De energietarieven worden weergegeven zowel in als uit de BTW. ZZP’ers mogen de BTW aftrekken. Dit is ook gebruikelijk bij het aankopen van bijv. zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor grootverbruik zijn altijd goedkopervergeleken met de reguliere prijzen. De bonus kan toenemen in het geval je meer dan standaard gas en elektriciteit verbruikt. Een pluspunt t.b.v. ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting aanvragen. Het aandeel van je privégebruik kun jij dan aftrekken als kosten voor het bedrijf. Start nu ook met gas en stroom in Wehl afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Opvallend veel zakelijke gebruikers investeren in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Marsum? Dat kan door geld te steken in groene energiebronnen zoals infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal ook de zakelijke wereld de gaskraan dicht moeten draaien. Oftewel: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook fabrieken en kantoren. Hierdoor draag jij met jouw business bij aan een beter milieu.

Energiepakketten Marsum vergelijken Moeiteloos een gas & elektra abonnement afsluiten & aanvragen