Gas en licht vergelijken Leons Direct energiebedrijven vergelijken en bespaar wel €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de energiekosten. Dit kan aardig in de papieren lopen. Overwegend het gas dat je verstookt beïnvloedt de energiekosten. Daarom is het slim om te vergelijken welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. Snel gas en licht leveranciers in Leons vergelijken? Vul postcode + huisnummer en energieverbruik in. Middels gaslichtafsluiten.nl kun je vandaag nog de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Leons [Update juli 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. Het zijn dan ook – overduidelijk – de meest belangrijke voorzieningen in een huis. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen op basis van één compleet abonnement. Water wordt geregeld via de verantwoordelijke wateraanbieder werkzaam rondom Littenseradiel (dat kan zijn Duneo). Gas en licht afsluiten in Leons doe je wel bij één leverancier. Geholpen door de vergelijker detecteer je de goedkoopste. Hoe doe ik dit? Volg het advies van onze experts (of lees verder over RENDO Netwerken voor gas en licht).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Geef een schatting van je energieconsumptie.
  3. Geef je wensen door m.b.t. een kort- of lange termijn contract.
  4. Kies het soort stroom (groen uit NL, co2 gecompenseerd, zon, wind, groen uit EU).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor juli 2024.
  6. Check de goedkoopste energieleverancier.
  7. Sluit het pakket online af, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Deze is gelinkt aan jou, en niet op basis van een adres. Liever wel wisselen van pakket? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Leons.

Nieuwbouw? Gas, elektriciteit en water kan je aanvragen bij MijnAansluiting. Zo af en toe is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een pakket voor elektriciteit is gepast bij een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten juli 2024

Kies jij voor Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie, Essent, Eneco of Powerpeers, Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent? Hierna bekijk jij een aantal top energie-abonnementen.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning nuttigt gas en elektriciteit. De kosten voor energie schommelen wel per huis. De maandelijkse energienota schommelt tussen €120 en €150. Eenvoudig jouw gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk aan de hand van de tariefvergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Leons vegelijken. In het schema hieronder achterhaal je de doorsnee gas-licht kosten voor veel voorkomende soorten woningen en aantal inwoners. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw rekening van de energieleverancier, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Leons. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Onderstaand achterhaal je een inschatting van het energieverbruik in de regio Littenseradiel.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €100 €121,5 €133 €140,25
Tussenwoning €108,25 €139,25 €153,5 €163,5
Hoekwoning €130,25 €149,75 €168,25 €177,5
2 onder 1 kap €144,75 €168,75 €181,25 €194,5
Vrijstaand €178,5 €198,75 €212,75 €221,75
Modaal €124,5 €147 €160,25 €170,75

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Doorgaans komt dit door de netbeheerder (zoals Stedin). Dit is vaak toe te wijzen aan onderhoud en reconstructie. Meestal is zo’n storing binnen enkele uren weggewerkt. Op het moment dat er geen stroom is, is er al snel paniek. Een storing bij de netbeheerder in Leons? Of je nu klant bent bij De Vastelastenbond of UnitedConsumers: alle huishoudens vallen hieronder.

Bezuinigen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De uitgaven aan energie reduceren is mogelijk op verschillende wijzes. Hieronder achterhaal je 3 tips waarmee jij aan de slag kan.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Nu starten? Minder elektriciteit verbruiken is inherent aan een lagere nota. Bijv. “korter douchen ” en “Let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.” Of neem een HR-ketel van Intergas, Vaillant, Atag, Nefit of Remeha.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is interessant! Ga voor een kort abonnement (1 jaar) waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Je zoekt dit eenvoudig door gebruik van onze zoekmachine.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water en een warm huis is niet goedkoop. Vandaag de dag is er keuzen uit velerlei “groene” energiebronnen die goedkoop verwarmen. Zoals pelletkachel, warmtepomp, warmtenet, zonnepanelen, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier moet ik kiezen?

In Nederland zijn er een hoop verschillende maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke aanbieder past bij mij? Dat is sterk afhankelijk van wat jullie precies zoeken. Vind je zaken belangrijk als uitstekende service, groene stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Mensen zochten ook naar: energiepakket De Koog vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Selecteer in dat geval gemakkelijk de scherpste aanbieder van gas en stroom. Hoe achterhaal ik die? Vul jouw verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Je detecteert nu de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (uit Friesland) voor jullie verbruikt.

Duurzaam gas en groene stroom

Wil jij vooral dat energie “schoon” wordt opgewekt met bijv. zon en wind? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Neem dan het filter “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar pakketten van gas en stroom op basis van bijv. CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, windenergie, groene stroom uit EU.

Uitstekende recensies

Een groeiend aantal Nederlanders gaan voor hoogstaande klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, medewerkers met kennis, en transparantie is onmisbaar. Om hier achter te komen neem je als uitganspunt het klantcijfer en recentelijke beoordelingen van klanten voor energiebedrijven Leons.

Overstappen

Elke maatschappij is blij met nieuwe klanten. Overstappen naar een nieuw contract is soms niet toegestaan omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Bestudeer hierom de einddatum van je contract. Ga pas daarna het energie-oversluiten regelen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additionele advies aangaande zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Leons kan direct via de pc. Je kunt kiezen uit abonnementen voor de zakelijke markt. De tarieven worden weergegeven in bruto en netto prijzen. Een ondernemer mag de BTW zakelijk aftrekken. Dit wordt ook gedaan bij het aankopen van bijv. zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor bedrijven zijn regelmatig lager dan die voor consumenten. De compensatie kan sterk oplopen als je een hele hoop gas en elektriciteit inkoopt. Een pluspunt t.b.v. ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting bestellen. Het aandeel van het privégebruik kun je dan als zakelijke kosten opvoeren. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Venhuizen afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal bedrijven hebben interesse in zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Leons is ook mogelijk door te investeren in milieuvriendelijke installaties zoals bijvoorbeeld pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal ook de zakelijke wereld van het gas afgaan. Oftewel: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als op kantoor. Hierdoor draag jij je steentje bij aan een schoner milieu.

Energiepakketten Leons vergelijken Eenvoudig een gas en licht abonnement afsluiten & aanvragen