Gas en licht vergelijken Legemeer Direct leveranciers vergelijken en bespaar tot €195


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht vormt samen de energiekosten. Dit kan aardig in de papieren lopen. Overwegend het gas waarmee je jouw huis verwarmt beïnvloedt de energienota. Vandaar is het goed om te achterhalen welke energieleverancier de laagste prijzen hanteert. Vandaag nog gas en licht leveranciers in Legemeer vergelijken? Voer je adres & energieverbruik in. Via onze tool kan je direct de kosten van gas licht berekenen. Hierna vind je binnen no-time de goedkoopste energieaanbieder. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Legemeer [Update juni 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – veruit – de meest belangrijke voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar middels 1 combinatie abonnement. Water neem je af bij de betreffende leverancier werkzaam rondom De Friese Meren (bijv. Waternet). Gas en licht afsluiten in Legemeer is gewoon mogelijk bij één partij. Door gebruik te maken van gaslichtafsluiten.nl bekijk je de voordeligste. Hoe dat werkt? Begin nu met de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over Noordelijk Lokaal Duurzaam voor gas en licht).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Bereken jouw energieverbruik.
  3. Kies het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Bepaal de energie afkomst (groen, grijs, wind, groen uit EU, co2 gecompenseerd).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor juni 2024.
  6. Bepaal de voordeligste energie aanbieder.
  7. Regel de aanvraag online, wat het overstappen erg eenvoudig maakt.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze staat op naam, en niet gebonden aan het adres. Toch overstappen? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Legemeer.

Bouw je een nieuw huis? Gas water en stroom regel je via www.mijnaansluiting.nl. Mogelijk is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een contract voor stroom voldoet bij zo’n warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten juni 2024

Wil jij graag bij Greenchoice, Pure Energie, Essent, Vattenfall, NLE of Oxxio, Energiedirect.nl, Qurrent, ENGIE, Budget Energie? Hierna detecteer je diverse vaak gekozen gas en stroom pakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder mens consumeert gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten fluctueren aanzienlijk per gezin. De kostenpost voor energie (maandelijks) ligt in de range tussen de €115 en €185. À la minute jouw gas licht kosten berekenen? Dat kan via de tariefvergelijker. Vul de totale energieverbruik in, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Legemeer vegelijken. Hierna zie je de nominale energiekosten voor diverse woningtypes en aantal inwoners. Hoe verhoudt mijn energierekening? Neem jouw energierekening, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Legemeer. Betaal jij op dit moment te veel? Onderstaand tref je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio De Friese Meren.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €101 €123,25 €130,75 €142,75
Tussenwoning €106,75 €139,5 €155,25 €165,25
Hoekwoning €131 €151 €166,5 €177,5
2 onder 1 kap €145,25 €167,25 €183 €194,25
Villa €178 €200,5 €214,25 €222,75
Modaal €121,75 €145,75 €158,5 €170,5

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. In de regel heeft dit te maken met de netbeheerder (bijv. Coteq Netbeheer). De oorzaak kan zijn onderhoud aan de netwerken. In een doorsnee situatie zijn stroomproblemen in enkele ogenblikken gefixt. Als je geen stroom hebt kun je nog maar weinig kanten op. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Legemeer? Of je nu klant bent bij Eneco of Innova Energie: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De kosten van energie minimaliseren is mogelijk op verschillende wijzes. Op deze website tref je tips & tricks voor een lagere energierekening.

 1. Energiegebruik reduceren
  Nu starten? Jouw energieconsumptie reduceren is het meest voor de hand liggend. Onder andere “een programmeerbare thermostaat ” en “De vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.” Of installeer een HR-ketel van Intergas, Atag, Nefit, Remeha of AWB.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie kan snel uit! Kies voor een kort abonnement (1 jaar) met hoge bonus voor nieuwe klanten. Jij zoekt dat snel door gebruik van onze vergelijker.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Je huis verwarmen is een kostbaar proces. Tegenwoordig zijn er interessante duurzame installaties die veel minder stroom gebruiken. Bijv. warmtepomp, zonneboiler, pelletkachel, infraroodpanelen, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder past bij mij?

In ons land vind je diverse bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke leverancier moet ik kiezen? Dit heeft te maken met je wensen en behoeften. Geef je de voorkeur aan goede hulp en ondersteuning, groen gas en groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Mensen zochten ook naar: energiepakket Darp vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Selecteer dan meteen de gunstigste energie-aanbieder van gas en stroom. Hoe doe ik dat? Voer jouw gegevens in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij ziet zonder problemen de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (werkzaam in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Vind jij het belangrijk dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Markeer dan zeker de “duurzame energie” filter. Of zoek specifiek naar stroom en gascontracten op basis van onder andere groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas, windenergie, groene stroom uit EU.

Beste klantervaring

Enkele consumenten hopen op een professionele klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, een adequate klantenservice, en heldere communicatie zijn belangrijk. Om hier achter te komen lees je het cijfer en betrouwbare recensies van andere consumenten voor energiebedrijven Legemeer.

Overstappen

Elke leverancier wil nieuwe gebruikers. Overstappen naar een nieuw contract kan soms lastig worden door de aanwezige opzegtermijn. Analyseer als eerste het einde van je contracttermijn. Vervolgens kan je pas het energie-oversluiten regelen. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar meer details betreft zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Legemeer is meteen via de pc. Er bestaan hiervoor abonnementen voor de zakelijke markt. De energietarieven worden omschreven inclusief en exclusief BTW. Bedrijven kunnen de BTW aftrekken. Dit is ook gebruikelijk bij het aankopen van bijv. zonnepanelen. De stroomtarieven van grootverbruik zijn regelmatig goedkoperdan het tarief voor de normale consument. Het voordeel kan hoger worden zodra je een hele hoop gas en elektriciteit consumeert. Een pluspunt betreffende ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afnemen. Een stukje van het privégebruik mag jij als zakelijke kosten opvoeren. Nu ook online: gas en stroom in Veenklooster afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal ondernemingen kiezen voor zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Legemeer? Dat kan door geld te steken in groene systemen zoals o.a. infraroodpanelen, biomassaketels, pelletkachels en warmtepompen. In de toekomst zal ook de zakelijke wereld de gaskraan dicht moeten draaien. Kortom: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook de bedrijven. Zo kan de zakelijke wereld iets doen aan een duurzame toekomst.

Energiepakketten Legemeer vergelijken Snel online een stroom & gas abonnement afsluiten + aanvragen