Gas en licht vergelijken Koufurderrige Snel leveranciers vergelijken en bespaar tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de energiekosten. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Voornamelijk het gas waarmee je jouw huis verwarmt heeft veel invloed op de energiekosten. Hierdoor is het slim om te analyseren welke energieaanbieder het voordeligste energiepakket levert. Meteen gas en licht leveranciers in Koufurderrige vergelijken? Voer je adres + verbruik in. Op basis van de vergelijker kan je als consument onmiddellijk de kosten van gas licht berekenen. Hierna detecteer je snel de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Koufurderrige [Update mei 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – veruit – de basis voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen d.m.v. één verzamel contract. Het water sluit je af via het drinkwaterbedrijf in de provincie Súdwest-Fryslân (denk hierbij aan Waterleidingmaatschappij Drenthe). Gas en licht afsluiten in Koufurderrige doe je wel bij één aanbieder. Aan de hand van de gaslicht-vergelijker vind je de voordeligste. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Ga aan de slag met de stappen hieronder (of check Clean Energy overstappen).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Geef een schatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Kies de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Klik op het type energieopwekking (groen uit EU, zon, groen uit NL, groen, co2 gecompenseerd).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor mei 2024.
  6. Bereken het voordeligste energiebedrijf.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en is niet gebonden aan adres. Toch overstappen? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Koufurderrige.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra kan je aanvragen bij www.mijnaansluiting.nl. Zo af en toe verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een abonnement voor stroom is gepast bij zo’n warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten mei 2024

Kies jij voor NLE, Eneco, Essent, Greenchoice, Vattenfall of Qurrent, ENGIE, Budget Energie, Oxxio, Energiedirect.nl? In de kolommen hierna bekijk jij onze veel bestelde energiecontracten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden maakt gebruik van gas en elektriciteit. De energiekosten fluctueren flink per woning. De kostenpost voor energie (maandelijks) ligt ergens tussen de €115 en €185. Direct jullie gas licht kosten berekenen? Dat kan aan de hand van onze vergelijker / tools. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Koufurderrige vegelijken. In het schema hieronder tref jij de modale gas-licht kosten voor enkele klasse woningen en grootte van bewoners. Klopt dit met mijn lasten? Bekijk jouw rekening van de energiemaatschappij, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Koufurderrige. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In de tabel vind je een inschatting van het energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €100,75 €121,25 €133,5 €142,75
Tussenwoning €108,75 €139,5 €155 €164
Hoekwoning €130,5 €149,25 €168,25 €177,5
2 onder 1 kap €145 €169,25 €182,5 €191,5
Villa €176,75 €198,25 €213,5 €224,5
Modaal €122,25 €145 €160,5 €170,5

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Gewoonlijk ligt dit aan de netbeheerder (denk aan Liander). Dit is vaak toe te wijzen aan onderhoud en reconstructie. Normaal is een elektriciteitsprobleem binnen enkele uren beëindigd. Op het moment dat er geen stroom is, schieten mensen gauw in de stress. Een storing bij de netbeheerder in Koufurderrige? Of je nu stroom afneemt bij Anode Energie of HVC: alle klanten krijgen ermee te maken.

Besparen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De energiekosten minimaliseren kan op verschillende manieren. Op deze website zie je tips & tricks waarmee jij aan de slag kan.

 1. Minder energie gebruiken
  Direct besparen? Je energieverbruik verminderen is het meest voor de hand liggend. Onder andere “kouder douchen ” en “Niet een te grote vriezer kopen.” Of bestel de HR-ketel van AWB, Nefit, Intergas, Remeha of Vaillant.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie loont! Selecteer een kort abonnement (1 jaar) inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Dat vind jij moeiteloos middels onze specialisten.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming is gewoon duur. Heden ten dage is er keuzen uit aantrekkelijke duurzame systemen die op lage kosten draaien. Bijv. zonneboiler, biomassaketel, infraroodpanelen, warmtepomp, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder moet ik kiezen?

In Nederland werken diverse bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke energie-aanbieder past bij mij? Dat is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Geef je de voorkeur aan een goede klantenservice, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of juist het goedkoopste energiecontract? Mensen zochten ook naar: energiepakket Bruinehaar vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Is prijs het enige dat telt? Selecteer in dat geval binnen no-time de betaalbaarste leverancier van stroom en gas. Hoe doe ik dat? Vul je postcode en het verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij treft simpelweg de goedkoopste aanbieder van gas en elektra (actief in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groenste gas en elektriciteit

Kijk jij vooral of energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom zijn het antwoord. Sorteer dan de “duurzame energie” filter. Een andere optie is te zoeken naar pakketten van gas en stroom op basis van onder andere CO2 gecompenseerd gas, windenergie, groene stroom uit NL, groene stroom uit EU.

Beste reviews

Meer en meer consumenten willen de beste klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, medewerkers met kennis, en geen kleine lettertjes zijn belangrijk. Om dit te weten te komen kan je kijken naar de totale beoordeling en actuele beoordelingen van huidige contractanten voor energiebedrijven Koufurderrige.

Overstappen

Elke leverancier zoekt niet consumenten. Overstappen naar een nieuw contract is doorgaan niet voor iedereen geschikt omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Analyseer om die reden de einddatum van je contract. Hierna kan jij pas het energie-oversluiten regelen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij additieve advies ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Koufurderrige is moeiteloos in een online omgeving. Er zijn flink wat abonnementen voor de zakelijke markt. De energiekosten zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. ZZP’ers mogen de BTW zakelijk aftrekken. Dit is ook gebruikelijk bij het aankopen van bijvoorbeeld zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor zakelijke klanten zijn aanzienlijk gunstiger dan het tarief voor de normale consument. De compensatie kan sterk oplopen als je veel gas en elektriciteit afneemt. De meerwaarde t.b.v. ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting inkopen. Een gedeelte van eigen privégebruik kan je opvoeren als bedrijfskosten. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Tripscompagnie afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Meer en meer bedrijven willen investeren in windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Koufurderrige kan natuurlijk door te investeren in groene oplossingen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, biomassaketels, zonneboilers en warmtepompen. Over een aantal jaren zal ook de zakelijke wereld van het gas afgaan. Samengevat: privé gasvrij wonen maar ook op zakelijke locaties. Door dit toe te passen kan de zakelijke wereld iets doen aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Koufurderrige vergelijken Makkelijk & snel een gas & elektra contract afsluiten + aanvragen