Gas en licht vergelijken Koudum Snel energiebedrijven vergelijken en bespaar wel €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht maakt samen de energiekosten. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Vooral het gas waarmee je jouw huis verwarmt drukt zwaar op je energierekening. Om die reden is het slim om te checken welke energieaanbieder de beste aanbieding heeft. Vlug gas en licht leveranciers in Koudum vergelijken? Geef je woongegevens & verbruiksgegevens in. Middels de vergelijker kun je binnen no-time de kosten van gas licht berekenen. Naderhand bekijk je eenvoudig de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Koudum [Update maart 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het gaat hier om – zonder twijfel – de meest vitale voorzieningen in jouw woning. Gas, water en licht kan je niet afnemen door middel van één verzamel contract. Het water sluit je af via het drinkwaterbedrijf uit de omgeving Súdwest-Fryslân (denk hierbij aan PWN). Gas en licht afsluiten in Koudum doen de meesten bij één organisatie. Door gebruik te maken van de vergelijker detecteer je het pakket met de laagste prijs. Maar hoe kan ik dat doen? Doorloop snel de tips van onze specialisten (of bekijk info over Budget Energie overstappen).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Schat gas + stroom gebruik.
  3. Selecteer de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Selecteer de gewenst stroombron (groen uit NL, groen, groen uit EU, co2 gecompenseerd, grijs).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor maart 2024.
  6. Bepaal de goedkoopste energieleverancier.
  7. Bestel het pakket online, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet op basis van een adres. Willen jullie wel een andere contract? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Koudum.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, water en elektra kan je aanvragen bij de website mijnaansluiting.nl. Mogelijk is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een abonnement voor stroom is genoeg bij een warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten maart 2024

Wil jij graag bij Essent, Eneco, Pure Energie, NLE, Greenchoice of Qurrent, Budget Energie, ENGIE, Energiedirect.nl, Oxxio? Hieronder bekijk je actuele populaire gas licht pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Iedereen nuttigt gas en elektriciteit. Deze kosten verschillen wel per gezin. De maandelijkse energielasten bedraagt tussen de €75 en €165. Onmiddellijk jouw gas licht kosten berekenen? Dat doe je met behulp van de tariefvergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en check de kosten voor elektra en gas. Meer weten over gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Koudum vegelijken. Hieronder bekijk je aannemelijke kosten voor diverse woningtypes en huishoudens. Scoor ik hoog of laag? Download jouw rekening van de energieleverancier, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Koudum. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In de tabel tref je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €98,75 €122 €132 €141,25
Tussenwoning €107,75 €139,25 €153,25 €163,5
Hoekwoning €130,75 €151 €168,5 €177
2 onder 1 kap €145,5 €169,25 €182,5 €191,75
Villa €179,25 €197,75 €214,25 €222,75
Doorsnee €124,25 €144,5 €161,25 €168,25

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Gewoonlijk is de boosdoener de netbeheerder (zoals Liander). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoud en reconstructie. Gebruikelijk zijn stroomproblemen binnen een paar minuten weggewerkt. Op het moment dat er geen stroom is, is er al snel paniek. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Koudum? Dit is nooit exclusief te wijten aan Allure Energie en Vandebron: alle klanten krijgen ermee te maken.

Zo bespaar je op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De kosten van energie reduceren kan op verschillende manieren. Bijgaand ontdek je tips & tricks om meteen te besparen op energie.

 1. Verminder je energieverbruik
  Gelijk profiteren? Minder elektriciteit verbruiken is het meest voor de hand liggend. Mogelijkheden zijn “let op het energielabel ” en “Laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.” Of installeer een HR-ketel van AWB, Nefit, Vaillant, Intergas of Atag.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie is zeker ons advies! Ga voor een 1 jarig contract met hoge bonus voor nieuwe klanten. Dit zoek je binnen no-time d.m.v. onze zoekmachine.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Water opwarmen zorgt voor een hoge gasrekening. Op het ogenblik vind je meerdere verantwoorde producten die goedkoper in gebruik zijn. Zoals zonnepanelen, infraroodpanelen, warmtenet, warmtepomp, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is het beste?

In Holland zijn er flink wat leveranciers die gas en stroom leveren. Welke energie-aanbieder past bij mij? Dit heeft te maken met je wensen en behoeften. Hecht jij waarde aan betrouwbare medewerkers, groen gas en groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Bruchterveld vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Selecteer in dat geval zonder problemen de meest voordelig aanbieder van stroom en gas. Hoe vind ik de laagste prijs? Voer jouw gegevens in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Je spot ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van gas en stroom (die werken in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Wil jij vooral dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Selecteer dan uiteraard als bron “duurzame energie”. Of zoek specifiek naar stroom en gascontracten op basis van bijvoorbeeld groene stroom uit EU, windenergie, CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie.

Uitstekende waardering

Steeds meer woningeigenaren kiezen voor goede klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, medewerkers met kennis, en betrouwbare informatie wil iedereen. Om daarvan een goed beeld te krijgen lees je het klantcijfer en de laatste comments van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Koudum.

Overstappen

Elk energiebedrijf zoekt niet consumenten. Overstappen van energie is niet altijd mogelijk doordat je met een contract te maken hebt. Bekijk om die reden jouw huidige energiecontract. Start pas hierna met een nieuw energie-abonnement bestellen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je extra voorlichting aangaande zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Koudum werkt nu in een online omgeving. Je kunt kiezen uit speciale zakelijke abonnementen. De energietarieven zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Bedrijven kunnen de BTW zakelijk aftrekken. Dit wordt ook gedaan bij het aankopen van bijv. zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruikers zijn altijd voordeliger dan wat normale huishoudens betalen. Het voordeel kan sterk oplopen als je een boel gas en elektriciteit consumeert. Een pluspunt aangaande ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting aanvragen. Een stukje van eigen privégebruik kan men aftrekken van je winst. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Triemen afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
Meer en meer zakelijke klanten zien heil in zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Koudum kan natuurlijk door geld te steken in “groene” producten zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, biomassaketels, zonneboilers en warmtepompen. In de nabije maanden zal ook de zakelijke wereld afscheid nemen van het gas. Samengevat: zowel thuis gasvrij wonen als op kantoor. Zo draag jij met jouw business bij aan een beter milieu.

Energiepakketten Koudum vergelijken Snel een elektra en gas contract aanvragen en afsluiten