Gas en licht vergelijken Kortehemmen Direct leveranciers vergelijken en bespaar wel €195


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de maandelijkse energierekening. En dat is soms best een flink bedrag. Met name het gas dat jij gebruikt zie je terug in de energiekosten. Daarom is het geen gek idee om te bekijken welke energiemaatschappij de laagste prijzen hanteert. Vandaag nog gas en licht leveranciers in Kortehemmen vergelijken? Vul postcode + huisnummer + verbruiksgegevens in. Middels de energievergelijker kun je à la minute de kosten van gas licht berekenen. Daarna bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Kortehemmen [Update mei 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. Het betreft hier – zonder twijfel – de meest cruciale voorzieningen in jouw huis. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen aan de hand van één verzamel contract. Water neem je af bij het waterbedrijf uit de omgeving Smallingerland (dat kan zijn Oasen). Gas en licht afsluiten in Kortehemmen doe je wel bij één bedrijf. Geholpen door onze tool tref jij het pakket met de laagste prijs. Maar op welke manier kan dat? Begin nu met de tips van onze specialisten (of bekijk info over RENDO Netwerken oversluiten).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Geef een schatting van jouw energieverbruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. een kort- of lange termijn contract.
  4. Klik op het type energieopwekking (groen, zon, wind, groen uit EU, grijs).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Bereken het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op jouw huis. Toch overstappen? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Kortehemmen.

Nieuwbouw? Gas, water en elektra regel je via de website mijnaansluiting.nl. Mogelijk doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een pakket voor elektriciteit is passend bij een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten mei 2024

Kies jij voor Vattenfall, Essent, Pure Energie, Eneco, NLE of Powerpeers, Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent, ENGIE? Onderstaand achterhaal jij onze veel gekozen gas en stroom pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander gebruikt gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten fluctueren wel per huishouden. De kostenpost voor energie (maandelijks) ligt tussen de €80 tot €185. Vlug de gas licht kosten berekenen? Doe dit aan de hand van de tariefvergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en check de kosten voor elektra en gas. Meer weten over gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Kortehemmen vegelijken. In het schema hieronder bekijk je de modale energiekosten voor populaire klasse woningen en gezinssamenstellingen. Scoor ik hoog of laag? Bekijk jouw energierekening, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Kortehemmen. Betaal ik veel voor gas en elektra? In de tabel bekijk jij het verwachte energieverbruik in de regio Smallingerland.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €101,5 €121,75 €130,75 €141,5
Tussenwoning €108,25 €138,25 €155,25 €164,5
Hoekwoning €131,5 €151 €167,75 €179
2 onder 1 kap €145,25 €167,75 €184 €193,75
Bungalow €179,5 €200 €213,75 €221,5
Gemiddeld €123 €146,75 €160,5 €169,75

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Meestal komt dit door de netbeheerder (o.a. Endinet Groep). Vaak wordt dit veroorzaakt door werkzaamheden aan het netwerk. Doorgaans is een stroomprobleem binnen enkele uren gefixt. Als de stroom uitvalt is de impact direct groot. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Kortehemmen? Of je nu stroom afneemt bij De Vastelastenbond en Vattenfall: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Besparen op gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De energiekosten beperken is mogelijk op verschillende wijzes. Hierna tref je tips & tricks om vandaag nog te besparen.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Snel resultaat zien? Minder stroom consumeren is eigenlijk het meest belangrijk. Voorbeelden zijn “beperkt elektrisch bijverwarmen ” en “De koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.” Of plaats zo’n HR-ketel van AWB, Nefit, Vaillant, Remeha of Atag.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is zeker ons advies! Bestel kortlopende energiecontracten met hoge bonus voor nieuwe klanten. Jij regelt dit direct op basis van onze adviseurs.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Warm water maken verstookt een hoop duur gas. Heden ten dage is er keuzen uit meerdere groene producten die goedkoop verwarmen. O.a. warmtepomp, warmtenet, pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra moet ik kiezen?

In ons land zijn er verschillende bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke leverancier past bij mij? Dit wordt bepaald door waar jij waarde aan hecht. Geef je de voorkeur aan uitstekende service, duurzame energie of kijk jij enkel naar de prijs? Zoek ook naar energiepakket Bronneger vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Bezoek dan probleemloos de betaalbaarste leverancier van stroom en gas. Hoe vind ik die? Vul jouw verbruik in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij spot nu de goedkoopste leverancier van gas licht (die levert in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groenste gas en elektriciteit

Wil jij vooral dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Neem dan het filter “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar gas + stroom pakketten op basis van bijvoorbeeld groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, windenergie, CO2 gecompenseerd gas.

Beste waardering

Enkele huizenbezitters willen de beste klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, een snelle service, en duidelijke voorwaarden zijn belangrijk. Hiervoor kan je kijken naar het klantcijfer en de laatste recensies van andere consumenten voor energiebedrijven Kortehemmen.

Overstappen

Elke aanbieder van energie is blij met nieuwe klanten. Overstappen naar een andere energiemaatschappij is soms niet toegestaan omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Inspecteer als eerste de voorwaarden in het contract. Hierna kan jij pas een nieuw energie-abonnement bestellen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je aanvullende info over zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Kortehemmen kan gemakkelijk in een online omgeving. Je vindt veel speciale zakelijke abonnementen. De energiekosten zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Een ondernemer mag het BTW bedrag terugvragen. Dit is ook gebruikelijk in het kader van bestelling voor bijv. zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruik zijn vaak lager dan de particuliere tarieven. De bonus kan sterk oplopen wanneer je een hele hoop gas en elektriciteit inkoopt. Een leuke bijkomstigheid t.b.v. ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting afsluiten. Een stukje van je privégebruik kun men dan aftrekken van je winst. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Tolkamer afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Steeds meer bedrijven zijn geïnteresseerd in zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Kortehemmen? Doe dit door geld te steken in groene installaties zoals bijv. zonneboilers, pelletkachels, biomassaketels en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zal de zakelijke markt afscheid nemen van het gas. Conclusie: privé gasvrij wonen maar ook de bedrijven. Door dit toe te passen draag jij je steentje bij aan het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Kortehemmen vergelijken Snel een elektra & gas contract afsluiten & aanvragen