Gas en licht vergelijken Itens Snel energiebedrijven vergelijken en bespaar wel €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht vormt samen de maandelijkse energienota. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Vooral het gas dat jij gebruikt beïnvloedt de energienota. Hierom is het goed om te analyseren welke energiemaatschappij de beste aanbieding heeft. Ogenblikkelijk gas en licht leveranciers in Itens vergelijken? Vul jouw locatie & geschatte verbruik in. Aan de hand van de vergelijker kan je als consument snel de kosten van gas licht berekenen. Hierna detecteer je eenvoudig de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Itens [Update februari 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. Het gaat hier om – met afstand – de meest vitale voorzieningen in een woning. Gas, water en licht kan je niet afnemen middels 1 combinatie abonnement. Water neem je af bij de verantwoordelijke wateraanbieder in de provincie Littenseradiel (dit zijn organisaties als PWN). Gas en licht afsluiten in Itens doen de meesten bij één maatschappij. Door gebruik te maken van onze tool achterhaal jij het pakket met de laagste prijs. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Ga aan de slag met het advies van onze experts (of lees verder over Qurrent tarieven februari 2024).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Geef een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Filter op de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bepaal de energie afkomst (zon, groen, groen uit NL, grijs, co2 gecompenseerd).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor februari 2024.
  6. Calculeer het voordeligste energiebedrijf.
  7. Regel de aanvraag online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op jouw huis. Willen jullie wel een andere contract? De kans bestaat dat je dan boetes moet betalen aan jouw energiemaatschappij uit Itens.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, stroom en water aanvragen gaat via www.mijnaansluiting.nl. Bijwijlen kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een contract voor elektriciteit is gepast wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten februari 2024

Wil jij graag bij Vattenfall, NLE, Essent, Greenchoice, Eneco of Budget Energie, Energiedirect.nl, Qurrent, ENGIE, Powerpeers? In de kolommen hierna achterhaal je onze scherpe pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder mens nuttigt gas en elektriciteit. Deze kosten fluctueren nogal per huishouden. Gemiddelde maandafrekening ligt in de range tussen de €80 – €195. Probleemloos de gas licht kosten berekenen? Doe dit middels onze vergelijker / tools. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Weetgraag naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Itens vegelijken. Hierna achterhaal je de nominale prijzen voor populaire type huizen en huishoudens. Betaal ik nu relatief veel? Bekijk jouw energierekening, analyseer de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Itens. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In de tabel bekijk je het doorsnee- energieverbruik in de regio Littenseradiel.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,5 €122,75 €133,5 €141,25
Tussenwoning €109,25 €139 €152,25 €162,75
Hoekwoning €129,25 €149,75 €168,75 €177,75
2 onder 1 kap €146,75 €168,75 €181,75 €192,5
Villa €177 €197,25 €214 €221,75
Modaal €123 €145,75 €160,5 €171

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Normaliter is de “schuldige” de netbeheerder (bijv. Coteq Netbeheer). Dit komt vaak door onderhoud en reconstructie. Door de bank genomen is zo’n elektriciteitsstoring in enkele ogenblikken opgelost. In het geval je geen stroom kunt gebruiken is de impact direct groot. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Itens? Of je nu klant bent bij Eneco of UnitedConsumers: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Zo bespaar je op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De energiekosten verminderen kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hieronder tref je aanwijzingen waarmee jij aan de slag kan.

 1. Verminder je energieverbruik
  Vandaag nog aan de slag? Je energieverbruik verminderen is eigenlijk het meest belangrijk. Onder andere “gebruik alleen A++ producten ” en “Gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.” Of plaats zo’n HR-ketel van AWB, Intergas, Remeha, Vaillant of Nefit.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is zeker ons advies! Selecteer kortlopende energiecontracten waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Dat regel je direct met ons zoekscript.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water maken is niet goedkoop. Heden ten dage zijn er allerlei milieuvriendelijke energiebronnen die veel minder stroom gebruiken. Onder andere zonnepanelen, warmtepomp, pelletkachel, infraroodpanelen, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra is voor mij geschikt?

In Holland vind je diverse leveranciers die gas en stroom leveren. Welke maatschappij moet ik kiezen? Dat ligt aan wat jullie precies zoeken. Geef je de voorkeur aan betrouwbare medewerkers, groen gas en groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Vind alles uit over energiepakket Best vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij alleen naar de prijs? Kies dan snel de scherpste maatschappij van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul je postcode en het verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Je vindt à la minute de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (actief in Friesland) voor jouw situatie.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Hecht jij waarde aan het feit dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Neem daarvoor de optie “duurzame energie”. Of zoek specifiek naar gas + stroom pakketten op basis van bijv. groene stroom uit NL, zonne-energie, windenergie, CO2 gecompenseerd gas.

Uitstekende ratings

Meer en meer mensen gaan voor hoogstaande klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, een adequate klantenservice, en heldere communicatie is wenselijk. Om hier achter te komen kijk je naar het klantcijfer en recente comments van huidige contractanten voor energiebedrijven Itens.

Overstappen

Elke aanbieder is blij met nieuwe klanten. Een andere abonnement nemen (overstappen) is soms niet toegestaan doordat je met een contract te maken hebt. Bekijk dus het einde van je contracttermijn. Ga pas daarna een nieuw energie-abonnement bestellen. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je additionele info met betrekking tot zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Itens kan moeiteloos via de pc. Er zijn flink wat B2B contracten. De tarieven kunnen gevonden worden inclusief en exclusief BTW. ZZP’ers mogen de BTW aftrekken. Dit is ook gebruikelijk bij het aankopen van o.a. zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruikers zijn regelmatig goedkoperdan die voor consumenten. De bonus kan toenemen op het moment dat je meer dan standaard gas en elektriciteit inkoopt. Het grote voordeel betreffende ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting bestellen. Een deel van het privégebruik kan je opgeven als bedrijfskosten. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Steenwijkerwold afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Het is een goede ontwikkeling: ondernemingen kiezen voor windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Itens is ook mogelijk door te investeren in groene installaties als infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. In de toekomst zal ook de industrie de gaskraan dicht moeten draaien. Samengevat: privé gasvrij wonen maar ook op zakelijke locaties. Hierdoor draag jij je steentje bij aan minder CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Itens vergelijken Snel een gas & stroom contract aanvragen + afsluiten