Gas en licht vergelijken Ingelum Nu leveranciers vergelijken en bespaar wel €220


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht vormt samen de energienota. En dat is soms best een flink bedrag. Met name het gas dat jij gebruikt kom je weer tegen in de energienota. Om die reden is het geen gek idee om na te gaan welke energieleverancier voor jou voordelig is. Binnen no-time gas en licht leveranciers in Ingelum vergelijken? Vul postcode + huisnummer en verbruik in. Dankzij onze tool kan je probleemloos de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap achterhaal je probleemloos de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Ingelum [Update juli 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. We praten dan ook over – veruit – de meest belangrijke aansluitingen voor jouw woning. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar middels een alles-in-één pakket. De wateraansluiting bestel je bij de verantwoordelijke wateraanbieder in de provincie Menameradiel (denk hierbij aan Evides). Gas en licht afsluiten in Ingelum kan gemakkelijk bij één maatschappij. Geholpen door de energievergelijker vind jij de goedkoopste. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Start direct met het 7-stappen model (of bezoek Oxxio tarieven juli 2024).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Bereken gas + stroom gebruik.
  3. Kies de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Klik op het type energieopwekking (groen, wind, groen uit NL, grijs, groen uit EU).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor juli 2024.
  6. Bereken het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Regel de aanvraag online, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Deze is gelinkt aan jou, en niet op basis van een adres. Overstappen is altijd mogelijk. Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Ingelum.

Nieuwbouw? Gas, water en elektra registreer je bij Mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een pakket voor elektriciteit is gepast bij een warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten juli 2024

Ken jij Eneco, NLE, Pure Energie, Vattenfall, Greenchoice of Powerpeers, ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent, Budget Energie? In de kolommen hierna achterhaal je diverse meest gekozen energie-abonnementen.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin consumeert gas en elektriciteit. De kosten voor energie wisselen nogal per huis. Gemiddelde maandafrekening bedraagt tussen de €80 tot €175. Ogenblikkelijk jouw gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk met onze gaslicht-vergelijker. Begroot jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Ingelum vegelijken. In de tabel bekijk jij mogelijke tarieven voor enkele woningtypes en aantal inwoners. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Neem jouw energienota, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Ingelum. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Hieronder achterhaal jij een inschatting van het energieverbruik in de regio Menameradiel.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €98,25 €121,5 €131 €142,5
Tussenwoning €107,25 €139,75 €154,75 €162,5
Hoekwoning €132 €150 €168 €178,25
2 onder 1 kap €146 €170 €181,5 €193,5
Landhuis €178 €198,25 €212,25 €222,75
Modaal €122,25 €146,5 €158,5 €168,75

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. In de meeste gevallen is de “schuldige” de netbeheerder (bijv. RENDO Netwerken). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoud en reconstructie. Gewoonlijk is zo’n elektriciteitsstoring in no-time weggewerkt. Op het moment dat er geen stroom is, kan dat zorgen voor veel problemen. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Ingelum? Het maakt niet uit of je zit bij Anode Energie en Pure Energie: alle klanten krijgen ermee te maken.

Zo bespaar je op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De maandelijkse energierekening reduceren kan door bewust een aantal keuzes te maken. Hierna achterhaal jij 3 adviezen waarmee jij aan de slag kan.

 1. Energiegebruik reduceren
  Snel resultaat zien? Minder energie verbruiken resulteert direct in minder lasten. Opties zijn “het huis verwarmen met kookwarmte ” en “De gevels isoleren.” Of koop een HR-ketel van AWB, Intergas, Nefit, Atag of Vaillant.
 2. Energiecontracten vergelijken en overstappen
  Af en toe overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Ga voor een 1 jarig contract waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Deze vind je nu d.m.v. onze adviestool.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Centrale verwarming kost veel (duur) gas. Op dit moment zijn er velerlei “groene” oplossingen die veel minder stroom gebruiken. Onder andere warmtenet, zonnepanelen, zonneboiler, pelletkachel, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder kiezen?

Tegenwoordig hebben we een hele scala aan leveranciers die gas en stroom leveren. Welk bedrijf past bij mij? Hiervoor moet je kijken naar wat jij belangrijk vindt. Hecht jij waarde aan vriendelijke klantenservice, schone stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Berlicum vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Kies dan vandaag nog de meest voordelig maatschappij van stroom en gas. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul je postcode en het verbruik in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij spot zonder problemen de goedkoopste aanbieder van gas licht (uit Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groenste gas en elektriciteit

Is het voor jou prioriteit dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Neem dan het filter “duurzame energie”. Een andere optie is te zoeken naar pakketten voor elektra en gas met bronnen als CO2 gecompenseerd gas, zonne-energie, windenergie, groene stroom uit EU.

Hoogste beoordeling

Veel mensen gaan voor hoogstaande klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, een adequate klantenservice, en duidelijke voorwaarden wil iedereen. Daarvoor check je het cijfer en betrouwbare beoordelingen van andere consumenten voor energiebedrijven Ingelum.

Overstappen

Elke leverancier van energie wil graag extra afnemers. Een andere abonnement nemen (overstappen) is doorgaan niet voor iedereen geschikt omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Check hierom de datum dat je contract afloopt. Hierna kan jij pas een nieuw energie-abonnement bestellen. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar meer advies over zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Ingelum gaat probleemloos via internet. Je vindt veel abonnementen voor de zakelijke markt. De energietarieven kunnen gevonden worden inclusief en exclusief BTW. Ondernemers kunnen namelijk de 21% BTW weer terugvragen. Dit wordt ook gedaan bij het aankopen van o.a. zonnepanelen. De energiekosten van grootverbruikers zijn een stuk voordeliger dan die voor consumenten. Het voordeel kan sterk oplopen als je meer dan standaard gas en elektriciteit afneemt. De meerwaarde t.b.v. ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting bestellen. Het aandeel van eigen privégebruik mag jij opvoeren als bedrijfskosten. Je treft hier ook uitgebreide info over gas en stroom in Steenenkamer afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
Het is een trend: ondernemingen gaan voor zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Ingelum? Doe dit door geld te steken in verantwoorde producten zoals bijvoorbeeld zonneboilers, biomassaketels, pelletkachels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zullen ook fabrieken niet langer gebruik maken van gas. Conclusie: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook ondernemingen. Zodoende draagt iedereen bij aan de energierevolutie.

Energiepakketten Ingelum vergelijken Probleemloos een gas & elektra contract aanvragen & afsluiten