Gas en licht vergelijken Hitzum Direct energiemaatschappijen vergelijken en bespaar tot €345


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de maandelijkse energienota. Dit kan aardig in de papieren lopen. Vooral het gasverbruik kom je weer tegen in de energienota. Hierom is het beslist niet onverstandig om te zien welke energieleverancier het voordeligste energiepakket levert. Onmiddellijk gas en licht leveranciers in Hitzum vergelijken? Vul postcode + huisnummer & energieverbruik in. Via gaslichtafsluiten.nl kun jij binnen no-time de kosten van gas licht berekenen. Daarop vind je eenvoudig de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Hitzum [Update september 2023]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. We praten dan ook over – zonder twijfel – de basis voorzieningen in jouw woning. Gas, water en licht bestel je niet middels een alles-in-één pakket. De wateraansluiting bestel je bij het waterbedrijf werkzaam rondom Franekeradeel (voorbeelden zijn Brabant Water). Gas en licht afsluiten in Hitzum doen de meesten bij één bedrijf. Dankzij deze website tref je de goedkoopste. Maar hoe kan ik dat doen? Volg het 7-stappen model (of bezoek HVC vergelijken).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Schat gas + stroom gebruik.
  3. Selecteer de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (co2 gecompenseerd, wind, groen uit EU, groen, groen uit NL).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor september 2023.
  6. Bereken de goedkoopste energieleverancier.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op de woning. Wil je toch een ander pakket? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Hitzum.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas water en stroom aanvragen gaat via Mijn Aansluiting. Mogelijk is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een pakket voor elektriciteit voldoet in het geval van een warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten september 2023

Wil jij graag bij Greenchoice, NLE, Vattenfall, Essent, Pure Energie of ENGIE, Powerpeers, Qurrent, Energiedirect.nl, Budget Energie? In de volgende lijst achterhaal jij onze veel bestelde gas licht pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke Nederlander nuttigt gas en elektriciteit. Deze kosten wisselen wel per gezin. De maandelijkse tarieven / nota varieert tussen €120 en €185. Ogenblikkelijk de gas licht kosten berekenen? Dit kan door gebruik te maken van de vergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Weetgraag naar gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Hitzum vegelijken. In de tabel achterhaal jij geschatte kosten voor veel voorkomende soorten huizen en grootte van bewoners. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Download jouw energierekening, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Hitzum. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? In de tabel vind je het doorsnee- energieverbruik in de regio Franekeradeel.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €100,75 €122,75 €133,5 €140,25
Tussenwoning €109,25 €140,25 €155 €163,25
Hoekwoning €129,25 €149,25 €169 €179,5
2 onder 1 kap €147,5 €169 €181,75 €193,5
Villa €179,5 €197,75 €213,75 €222,75
Doorsnee €123,25 €147,5 €160 €170,5

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Dikwijls is de boosdoener de netbeheerder (bijvoorbeeld Liander). De oorzaak is vaak te vinden in werkzaamheden aan het netwerk. Meestal is een stroomprobleem binnen enkele uren gefixt. Op het moment dat er geen stroom is, kun je nog maar weinig kanten op. Een storing bij de netbeheerder in Hitzum? Dit is niet afhankelijk van De Vastelastenbond en Qurrent: iedereen wordt erdoor getroffen.

Bespaartips voor gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De maandelijkse energienota omlaag bijstellen kan op verschillende manieren. Bijgaand vind je 3 adviezen om meteen te besparen op energie.

 1. Verminder je energieverbruik
  Vandaag nog aan de slag? Je energieverbruik verminderen resulteert direct in minder lasten. Bijvoorbeeld “kouder douchen ” en “Het deksel op de pan houden tijdens het koken.” Of plaats zo’n HR-ketel van Nefit, Remeha, Vaillant, Atag of AWB.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is zeker ons advies! Neem een 1 jaar abonnement met een hoge welkomstkorting. Dat regel je onmiddellijk door gebruik te maken van onze adviestool.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming is niet goedkoop. Op het ogenblik vind je interessante groene producten die veel minder stroom gebruiken. Denk aan warmtepomp, zonneboiler, biomassaketel, pelletkachel, infraroodpanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder past bij mij?

In Nederland vind je diverse maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke energiemaatschappij moet ik kiezen? Dit heeft te maken met wat jij belangrijk vindt. Zoeken jullie goede hulp en ondersteuning, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Vind alles uit over energiepakket Baak vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Bezoek dan zonder problemen de betaalbaarste maatschappij van gas en stroom. Hoe vind ik die? Vul jouw verbruik in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij doorzoekt meteen de goedkoopste aanbieder (werkzaam in Friesland) passen bij je energiegebruik.

Groenste gas en elektriciteit

Kijk jij vooral of energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Sorteer hiervoor de “duurzame energie” bron. Of willen jullie gas licht contracten met o.a. groene stroom uit EU, zonne-energie, windenergie, groene stroom uit NL.

Beste ratings

Veel woningeigenaren willen de beste klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, een snelle service, en geen kleine lettertjes is noodzakelijk. Om daarvan een goed beeld te krijgen neem je als uitganspunt het klantcijfer en recentelijke reviews van bestaande gebruikers voor energiebedrijven Hitzum.

Overstappen

Elke energieleverancier zoekt niet consumenten. Overstappen van energie kan niet altijd omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Analyseer altijd de voorwaarden in het contract. Hierna kan jij pas het oversluiten definitief maken. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additieve voorlichting betreft zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Hitzum kan probleemloos door het internet. Men kan kiezen uit speciale zakelijke abonnementen. De energiekosten vind je uiteengezet inclusief en exclusief BTW. ZZP’ers mogen de betaalde BTW terugvorderen. Ook particulieren kunnen dat wanneer men investeert in bijvoorbeeld zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruikers zijn soms lager vergeleken met de reguliere prijzen. De compensatie kan groter worden op het moment dat je veel gas en elektriciteit consumeert. Een pluspunt betreffende ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afsluiten. Een stukje van eigen privégebruik kun men dan aftrekken als kosten voor het bedrijf. Start nu ook met gas en stroom in Sinderen afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
We zien het steeds vaker: zakelijke klanten maken de keuze voor windparken en zonneweides. Besparen op energiekosten in Hitzum kan natuurlijk door te investeren in “groene” systemen als pelletkachels, biomassaketels, zonneboilers en warmtepompen. Binnen enkele jaren zullen ook bedrijven de gaskraan dicht moeten draaien. Kortom: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook fabrieken en kantoren. Hierdoor neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een schoner milieu.

Energiepakketten Hitzum vergelijken Vandaag nog een elektra & gas contract aanvragen & afsluiten