Gas en licht vergelijken Hinnaard Direct energieleveranciers vergelijken en bespaar wel €105


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht maakt samen de maandelijkse energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Hoofdzakelijk het verstookte gas drukt zwaar op de energienota. Hierom is het goed om na te gaan welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. Snel gas en licht leveranciers in Hinnaard vergelijken? Voer je adres plus verbruik in. Middels gaslichtafsluiten.nl kun je vandaag nog de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens zie je vlug de goedkoopste energieleverancier. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Hinnaard [Update mei 2024]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. Het gaat hier om – veruit – de allerbelangrijkste aansluitingen voor jouw woning. Gas, water en licht zijn niet verkrijgbaar middels één compleet abonnement. De wateraansluiting bestel je bij een specifieke waterleverancier werkzaam rondom Littenseradiel (voorbeelden zijn Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Hinnaard doe je wel bij één aanbieder. Aan de hand van onze tool bekijk je de voordeligste. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Gebruik het advies van onze experts (of lees verder over Greenchoice vergelijken).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van stroom- en gasverbruik.
  3. Filter op de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bepaal de energie afkomst (zon, groen, groen uit EU, grijs, wind).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Bepaal de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Regel de aanvraag online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze is gelinkt aan jou, en niet op basis van een adres. Overstappen is altijd mogelijk. Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Hinnaard.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra aanvragen gaat via Mijn Aansluiting. Soms is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een abonnement voor stroom kan volstaan wanneer je kiest voor het warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten mei 2024

Kiezen jullie voor Greenchoice, Pure Energie, Vattenfall, NLE, Eneco of Powerpeers, Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent, Budget Energie? In de opsomming tref jij de huidige meest gekozen energiecontracten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden verbruikt gas en elektriciteit. Deze kosten fluctueren nogal per woning. De maandelijkse energierekening ligt ergens tussen de €105 – €195. À la minute de gas licht kosten berekenen? Dit kan via onze handige energievergelijker. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en bekijk de kosten van gas en elektra. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Hinnaard vegelijken. Hierna tref jij mogelijke gas-licht kosten voor veel voorkomende soorten huizen en huishoudens. Hoe verhoudt mijn energierekening? Neem jouw energienota, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk dit met de huidige gemiddelde gas licht tarieven in Hinnaard. Betaal ik veel voor gas en elektra? Hierna detecteer je het gemiddelde energieverbruik in de regio Littenseradiel.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €99,25 €122,5 €132,25 €142,5
Tussenwoning €108,5 €138,25 €152,5 €165
Hoekwoning €131,25 €149,75 €169 €176,25
2 onder 1 kap €146 €167,5 €182,5 €193,5
Landhuis €178,5 €200 €213,25 €223,25
Standaard €121,75 €145 €160,75 €170,75

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Doorgaans komt dit door de netbeheerder (bijv. Enexis). De oorzaak is vaak te vinden in werkzaamheden aan het netwerk. In de regel is zo’n storing binnen een paar minuten weggewerkt. Als de stroom uitvalt is de impact direct groot. Lees je over een storing bij de netbeheerder in Hinnaard? Dit is nooit exclusief te wijten aan Allure Energie en HVC: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Bespaartips voor gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De uitgaven aan energie minimaliseren kan op verschillende manieren. Hieronder ontdek je aanwijzingen waarmee jij aan de slag kan.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Vandaag nog aan de slag? Minder stroom consumeren is het meest voor de hand liggend. Zoals “een afwasteil gebruiken ” en “Hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.” Of plaats zo’n HR-ketel van Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas of AWB.
 2. Aanbieders vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is zeker ons advies! Neem een (kort) 1 jarig abonnement met een hoge welkomstkorting. Je regelt dat meteen door gebruik van onze specialisten.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Warm water en een warm huis is gewoon duur. Op dit moment kan je profiteren van verschillende groene installaties die goedkoper in gebruik zijn. Onder andere infraroodpanelen, biomassaketel, zonnepanelen, zonneboiler, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is voor mij geschikt?

In Nederland zijn er verschillende bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke energieleverancier is het beste? Hiervoor moet je kijken naar jouw persoonlijke wensen. Wil jij graag uitstekende service, groene stroom, of kijk jij enkel naar de prijs? Wellicht spreekt dit je ook aan: energiepakket Baaiduinen vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Selecteer dan binnen no-time de betaalbaarste energiemaatschappij van stroom en gas. Hoe vind ik die? Vul de gevraagde data in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij vindt ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier van gas licht (werkzaam in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Duurzaam gas en groene stroom

Kijk jij vooral of stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Kies hiervoor de mogelijkheid “duurzame energie”. Tevens kun je uitkijken naar gas + stroom pakketten op basis van o.a. windenergie, groene stroom uit NL, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU.

Uitstekende ratings

Veel woningeigenaren hopen op een professionele klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, een adequate klantenservice, en betrouwbare informatie is noodzakelijk. Hiervoor kijk je naar het klantcijfer en recentelijke meningen van afnemers voor energiebedrijven Hinnaard.

Overstappen

Elke maatschappij zoekt natuurlijk meer contractanten. Een andere abonnement nemen (overstappen) is soms niet toegestaan omdat je aan een contract vastzit. Bekijk als eerste de einddatum van je contract. Pas in de volgende stap ga je het energie-oversluiten regelen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Op zoek naar extra advies aangaande zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Hinnaard kan zonder problemen via internet. Er bestaan hiervoor speciale zakelijke abonnementen. De tarieven kunnen gevonden worden inclusief en exclusief BTW. Bedrijven kunnen de betaalde BTW terugvorderen. Ook particulieren kunnen dat als men een aankoop doet van onder andere zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruikers zijn soms scherper dan die voor consumenten. Kortingen kunnen groter worden wanneer je meer dan standaard gas en elektriciteit consumeert. Een pluspunt aangaande ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting inkopen. Een gedeelte van het privégebruik kan men aftrekken van je winst. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Simonshaven afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Steeds meer ondernemingen kiezen voor zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Hinnaard? Doe dit door te beleggen in groene installaties zoals bijvoorbeeld zonneboilers, pelletkachels, biomassaketels en warmtepompen. In de toekomst zal ook de industrie afscheid nemen van het gas. Oftewel: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook de bedrijven. Op basis daarvan draag jij met jouw business bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Hinnaard vergelijken Vandaag nog een gas en elektra contract aanvragen en afsluiten