Gas en licht vergelijken Hidaard Nu energiemaatschappijen vergelijken en bespaar €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en elektriciteit of stroom. Gaslicht maakt samen de energienota. Dit kan aardig in de papieren lopen. Met name het gas waarmee je jouw huis verwarmt drukt zwaar op de energiekosten. Hierdoor is het slim om te achterhalen welke energieaanbieder de beste aanbieding heeft. Eenvoudig gas en licht leveranciers in Hidaard vergelijken? Geef je huisnummer, postcode & verbruiksgegevens in. Met behulp van de vergelijker kan je als consument simpelweg de kosten van gas licht berekenen. Daarna bekijk je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Hidaard [Update mei 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het betreft hier – zonder twijfel – de belangrijkste voorzieningen voor jouw woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen door middel van een totaal abonnement. De wateraansluiting bestel je bij een specifieke waterleverancier werkzaam rondom Littenseradiel (denk hierbij aan Duneo). Gas en licht afsluiten in Hidaard doe je wel bij één maatschappij. Dankzij de gaslicht-vergelijker tref je het meest betaalbare contract. Hoe doe ik dit? Doorloop snel de stappen hieronder (of check Clean Energy vergelijken).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Bereken je energieconsumptie.
  3. Geef je wensen door m.b.t. een kort- of lange termijn contract.
  4. Bepaal de energie afkomst (groen, zon, wind, grijs, groen uit EU).
  5. Check de beste gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Check de goedkoopste energieleverancier.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, de overstap regel je moeiteloos online.

Gas water licht aanvragen

Hoe zit het met verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet gebonden aan het adres. Willen jullie wel een andere contract? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Hidaard.

Nieuwbouw? Gas water en stroom aanvragen gaat via Mijn Aansluiting. Mogelijk is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een stroompakket is toereikend in het geval van een warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten mei 2024

Kies jij voor Eneco, Essent, NLE, Vattenfall, Pure Energie of Qurrent, Oxxio, Energiedirect.nl, Budget Energie, ENGIE? Hieronder bekijk jij onze vaak gekozen gas en stroom pakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elk huishouden maakt gebruik van gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten verschillen flink per woning. De maandelijkse tarieven / nota varieert tussen €90 en €190. Nu de gas licht kosten berekenen? Doe dit door gebruik te maken van de contract vergelijker. Voer jouw geschatte verbruik in, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Meer weten over gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Hidaard vegelijken. In onderstaand schema bekijk je de gemiddelde prijzen voor enkele woningtypes en type gezinnen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Check jouw rekening van de energieaanbieder, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Hidaard. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? In onderstaand schema achterhaal jij een inschatting van het energieverbruik in de regio Littenseradiel.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €99,5 €121,25 €131,5 €141,75
Tussenwoning €107,25 €141,5 €155,5 €163,25
Hoekwoning €130 €152,5 €166,75 €177,5
2 onder 1 kap €144,5 €168,25 €182,25 €191,5
Bungalow €177,5 €199,25 €214,25 €223,75
Doorsnee €121,25 €145,25 €159,5 €169,75

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Dikwijls is de boosdoener de netbeheerder (o.a. RENDO Netwerken). De oorzaak is vaak te vinden in werkzaamheden aan het netwerk. Vaak is zo’n storing binnen een paar minuten weggewerkt. In het geval je geen stroom kunt gebruiken schieten mensen gauw in de stress. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Hidaard? Het maakt niet uit of je zit bij Eneco en NLE: alle klanten krijgen ermee te maken.

Besparen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De maandelijkse energierekening minimaliseren kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hieronder vind je aanwijzingen om meteen te besparen op energie.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Snel resultaat zien? Je energieverbruik verminderen resulteert direct in minder lasten. Voorbeelden zijn “led-lampen gebruiken ” en “Let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt.” Of neem een HR-ketel van Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant of AWB.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is erg raadzaam! Neem een (kort) 1 jarig abonnement inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Deze bekijk jij vandaag nog door gebruik te maken van onze zoekmachine.
 3. Wissel de CV in voor een duurzame (gratis) energiebron
  Centrale verwarming is gewoon duur. Op het ogenblik vind je meerdere verantwoorde producten waarbij je goedkoop uit bent. Onder andere pelletkachel, warmtepomp, warmtenet, infraroodpanelen, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier past bij mij?

In ons land zijn er flink wat aanbieders van stroom en gas. Welk energiebedrijf past bij mij? Dat is sterk afhankelijk van waar jij waarde aan hecht. Hecht jij waarde aan goede hulp en ondersteuning, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of juist het goedkoopste energiecontract? Ook interessant: energiepakket Asperen vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Waar je ook zit, overal is gas en stroom hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Kies dan simpelweg de gunstigste energieleverancier van stroom en gas. Hoe achterhaal ik die? Vul je postcode en het verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij achterhaald vlug de goedkoopste aanbieder van gas en elektra (actief in Friesland) voor jouw situatie.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Wil jij vooral dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Sorteer dan zeker de mogelijkheid “duurzame energie”. Tevens kun je uitkijken naar gas licht contracten met 0windenergie, groene stroom uit EU, zonne-energie, groene stroom uit NL.

Beste reviews

Meer en meer huizenbezitters kiezen voor goede klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, vakbekwame experts, en duidelijke voorwaarden is wenselijk. Daarvoor kijk je naar het cijfer en actuele meningen van klanten voor energiebedrijven Hidaard.

Overstappen

Elke maatschappij wil nieuwe gebruikers. Overstappen naar een andere energiemaatschappij kan soms lastig worden omdat je aan een contract vastzit. Bestudeer als eerste het einde van je contracttermijn. Ga pas daarna het energie-oversluiten regelen. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan aanvullende details aangaande zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Hidaard kan gemakkelijk in een online omgeving. Men kan kiezen uit pakketten voor de zakelijke markt. De energiekosten kun je vinden in bruto en netto prijzen. Bedrijven kunnen de betaalde BTW terugvorderen. Dit wordt ook gedaan bij de aanschaf van onder andere zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruikers zijn soms scherper dan de particuliere tarieven. De compensatie kan flink oplopen zodra je meer dan standaard gas en elektriciteit consumeert. Een pluspunt voor ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting bestellen. Het aandeel van je privégebruik kan men aftrekken van je winst. Start nu ook met gas en stroom in Sevenum afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Meer en meer ondernemers willen investeren in windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in Hidaard kan natuurlijk door te kiezen voor verantwoorde oplossingen zoals bijvoorbeeld pelletkachels, zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zullen ook fabrieken afscheid nemen van het gas. Kortom: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook op zakelijke locaties. Zodoende kan de zakelijke wereld iets doen aan een schonere wereld.

Energiepakketten Hidaard vergelijken Direct een stroom & gas contract aanvragen en afsluiten