Gas en licht vergelijken Hempens Direct energiemaatschappijen vergelijken en bespaar €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de maandelijkse energienota. Dit kan aardig in de papieren lopen. Overwegend het gas waarmee je jouw huis verwarmt beïnvloedt de energienota. Hierdoor is het slim om na te gaan welke energiemaatschappij voor jou voordelig is. Moeiteloos gas en licht leveranciers in Hempens vergelijken? Voer je adres en ook verwachte gas-licht verbruik in. Geholpen door onze tool kun jij vandaag nog de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend bekijk je vandaag nog de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Hempens [Update december 2023]

Het is een ontzettend bekend begrip: gas, water en licht. Het zijn dan ook – met afstand – de meest elementaire voorzieningen in jouw huis. Gas, water en licht kan je niet afnemen d.m.v. een totaal abonnement. Water wordt geregeld via het waterbedrijf in de regio Leeuwarden (dat kan zijn Evides). Gas en licht afsluiten in Hempens kan gemakkelijk bij één aanbieder. Door middel van de gaslicht-vergelijker zie je de goedkoopste. Hoe dat werkt? Gebruik het 7-stappen model (of bezoek Huismerk Energie abonnement).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Bereken stroom- en gasverbruik.
  3. Bepaal de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Kies het soort stroom (zon, wind, groen uit EU, co2 gecompenseerd, grijs).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor december 2023.
  6. Spot de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Bestel het pakket online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet op basis van een adres. Willen jullie wel een andere contract? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Hempens.

Nieuwbouw? Gas water en stroom aanvragen gaat via www.mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een stroompakket volstaat wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten december 2023

Kies jij voor Greenchoice, Vattenfall, Pure Energie, NLE, Essent of Oxxio, Qurrent, Budget Energie, Powerpeers, Energiedirect.nl? Hieronder achterhaal jij een aantal veel gekozen energiecontracten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin gebruikt gas en elektriciteit. Deze kosten schommelen wel per huishouden. De kostenpost voor energie (maandelijks) ligt in de range tussen de €80 tot €250. Meteen jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit door gebruik te maken van de tariefvergelijker. Voer jouw geschatte verbruik in, en bekijk de kosten van gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, start dan met energieprijzen Hempens vegelijken. In het schema hieronder tref je de modale gas-licht kosten voor diverse woningtypes en grootte van bewoners. Betaal ik nu relatief veel? Download jouw rekening van de energieaanbieder, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Hempens. Betaal jij op dit moment te veel? Onderstaand achterhaal jij het doorsnee- energieverbruik in de regio Leeuwarden.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €101,25 €122,5 €131,25 €141,5
Tussenwoning €108,25 €141,25 €155,5 €163,25
Hoekwoning €129,75 €150 €166,75 €178
2 onder 1 kap €145 €169,75 €184 €191,5
Bungalow €176,5 €200,5 €215 €222,75
Standaard €123,75 €145 €158,25 €170,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. In de regel is de boosdoener de netbeheerder (zoals Westland Infra). Dit is vaak toe te wijzen aan inspectie of onderhoud. In de regel is een elektriciteitsprobleem heel erg snel opgelost. Wanneer je zonder stroom zit is de impact direct groot. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in Hempens? Of je nu stroom afneemt bij Huismerk Energie of Vattenfall: alle klanten krijgen ermee te maken.

Besparen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De energienota minimaliseren kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Bijgaand bekijk jij 3 adviezen om meteen te besparen op energie.

 1. Energiegebruik reduceren
  Snel resultaat zien? Minder elektriciteit verbruiken is inherent aan een lagere nota. O.a. “beperkt elektrisch bijverwarmen ” en “De koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.” Of installeer een HR-ketel van Vaillant, AWB, Intergas, Atag of Nefit.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie is erg raadzaam! Kies voor kortlopende energiecontracten met hoge bonus voor nieuwe klanten. Jij regelt dit onmiddellijk aan de hand van onze zoekmachine.
 3. Stap over op een duurzame energiebron (gratis)
  Water opwarmen verstookt een hoop duur gas. Op dit moment is er keuzen uit diverse duurzame energiebronnen waarbij je goedkoop uit bent. Zoals pelletkachel, zonneboiler, zonnepanelen, biomassaketel, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier past bij mij?

Tegenwoordig vind je veel maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welk energiebedrijf past bij mij? Dit wordt bepaald door jouw persoonlijke wensen. Vind je zaken belangrijk als goede hulp en ondersteuning, groene stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Vind alles uit over energiepakket Amsterdam-Duivendrecht vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Is prijs het enige dat telt? Selecteer in dat geval snel de scherpste leverancier van stroom en gas. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul de vergelijker volledig in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Jij ziet gemakkelijk de goedkoopste leverancier van gas licht (uit Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groenste gas en elektriciteit

Vind jij het belangrijk dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Selecteer dan de “duurzame energie” optie. Of wil jij pakketten van gas en stroom op basis van bronnen als windenergie, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL.

Goede recensies

Veel mensen gaan voor hoogstaande klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, deskundige specialisten, en duidelijke voorwaarden wil iedereen. Om hier achter te komen raadpleeg je de totale beoordeling en de laatste meningen van andere consumenten voor energiebedrijven Hempens.

Overstappen

Elke leverancier zoekt niet consumenten. Een andere abonnement nemen (overstappen) is doorgaan niet voor iedereen geschikt door de geldende opzegtermijn. Inspecteer eerst jouw huidige energiecontract. Pas in de volgende stap ga je het energiecontract oversluiten. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je meer voorlichting over zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Hempens kan nu in een online omgeving. We zien steeds meer unieke zakelijke abonnementen. De tarieven worden omschreven zowel in als uit de BTW. Bedrijven mogen de BTW zakelijk aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook in het kader van bestelling voor bijvoorbeeld zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruik zijn regelmatig gunstiger dan de particuliere tarieven. Het voordeel kan groter worden als je een hoop gas en elektriciteit consumeert. Een leuke bijkomstigheid t.b.v. ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afsluiten. Een gedeelte van het privégebruik mag men als zakelijke kosten opvoeren. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Schiedam afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Meer en meer ondernemers gaan voor zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Hempens? Dat kan door geld te steken in groene installaties zoals bijvoorbeeld zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. In de toekomst zullen ook fabrieken de gaskraan dicht moeten draaien. Dus: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als fabrieken en kantoren. Zo draag jij je steentje bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Hempens vergelijken Gemakkelijk een gas & elektra contract afsluiten en aanvragen