Gas en licht vergelijken Greonterp Direct energieleveranciers vergelijken en bespaar tot €220


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is eigenlijk een synoniem voor aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energierekening. En energie is zeker niet goedkoop. Voornamelijk het gasverbruik kom je weer tegen in jouw energienota. Daarom is het geen gek idee om te controleren welke energieleverancier voor jou het voordeligst is. À la minute gas en licht leveranciers in Greonterp vergelijken? Voer je adres & verbruik in. Door gebruik te maken van deze website kan je als consument à la minute de kosten van gas licht berekenen. Hierna ontdek je moeiteloos de goedkoopste energiemaatschappij. Overstappen is een fluitje van een cent. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Greonterp [Update mei 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – verreweg – de meest elementaire aansluitingen in een woning. Gas, water en licht kan je niet afnemen door middel van een alles-in-één pakket. Water wordt geregeld via de verantwoordelijke wateraanbieder actief in de buurt van Súdwest-Fryslân (denk hierbij aan Waternet). Gas en licht afsluiten in Greonterp kan gelukkig wel bij één aanbieder. Geholpen door deze website detecteer je de voordeligste. Maar hoe kan ik dat doen? Doorloop snel het advies van onze experts (of lees verder over Budget Energie gas).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Schat gas + stroom gebruik.
  3. Bepaal een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Kies het soort stroom (groen uit EU, groen, groen uit NL, co2 gecompenseerd, wind).
  5. Vergelijk de gas en stroom tarieven voor mei 2024.
  6. Zoek naar de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Bestel het pakket online, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Deze staat op naam, en niet op basis van een adres. Willen jullie wel een andere contract? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Greonterp.

Nieuwbouw? Gas, water en elektriciteit vraag je aan bij Mijn Aansluiting. Mogelijk kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een contract voor stroom is passend bij een warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten mei 2024

Ken jij Pure Energie, Essent, Eneco, Greenchoice, NLE of Energiedirect.nl, Budget Energie, Powerpeers, Oxxio, ENGIE? In de kolommen hierna bekijk jij de huidige meest gekozen energie-abonnementen.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin nuttigt gas en elektriciteit. De energiekosten variëren nogal per huis. De maandelijkse tarieven / nota schommelt tussen €100 – €190. Moeiteloos jouw gas licht kosten berekenen? Dit kan middels onze vergelijker / tools. Schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas), en bekijk de kosten van gas en elektra. Weetgraag naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Greonterp vegelijken. Hieronder bekijk jij aannemelijke kosten voor diverse type huizen en huishoudens. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Check jouw rekening van de energieaanbieder, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Greonterp. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Via de volgende tabel ontdek je het gemiddelde energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €98,5 €122,25 €132 €143
Tussenwoning €107,75 €138,25 €152,5 €164,75
Hoekwoning €132 €152,5 €167,25 €179
2 onder 1 kap €147 €167,5 €182,75 €193,5
Vrijstaand €177 €199,5 €214,5 €223,25
Modaal €124 €146 €159,25 €169

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Meestal is de “schuldige” de netbeheerder (zoals Westland Infra). Dit is vaak toe te wijzen aan werkzaamheden aan het netwerk. Doorgaans is zo’n storing binnen een paar minuten weggewerkt. Als de stroom uitvalt schieten mensen gauw in de stress. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Greonterp? Dit is nooit exclusief te wijten aan Clean Energy en/of Powerpeers: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Besparen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De maandelijkse energienota minimaliseren kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Bijgaand achterhaal je aanwijzingen om meteen te besparen op energie.

 1. Energiegebruik reduceren
  Vandaag nog aan de slag? Je energieverbruik verminderen is het eerste wat je kunt doen. Voorbeelden zijn “een goede thermoskan gebruiken ” en “Let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.” Of koop een HR-ketel van Atag, AWB, Intergas, Remeha of Nefit.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Aan het eind van je contract overstappen van energie kan snel uit! Neem een kort abonnement (1 jaar) met hoge bonus voor nieuwe klanten. Jij zoekt dat eenvoudig door gebruik te maken van ons zoekscript.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Water opwarmen is gewoon duur. Vandaag de dag kan je profiteren van verschillende milieuvriendelijke systemen die goedkoop verwarmen. Bijv. zonneboiler, zonnepanelen, infraroodpanelen, warmtepomp, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder kiezen?

In ons land heb je de keuze uit veel aanbieders van gas en elektra. Welke aanbieder past bij mij? Dit heeft te maken met wat jullie precies zoeken. Zoeken jullie betrouwbare medewerkers, schone stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Mensen zochten ook naar: energiepakket Zelhem vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Bezoek dan snel de betaalbaarste maatschappij van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul je postcode en het verbruik in, en filter vervolgens op prijs. Jij ziet vlug de goedkoopste leverancier van gas en stroom (die levert in Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Vind jij het belangrijk dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Markeer dan uiteraard de optie “duurzame energie”. Of zoek specifiek naar gas + stroom pakketten op basis van bronnen zoals windenergie, groene stroom uit EU, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas.

Beste waardering

Sommige consumenten eisen een uitstekende klantenservice. 24/7 bereikbaarheid, een snelle service, en transparantie is noodzakelijk. Om dit te weten te komen raadpleeg je het klantcijfer en recente comments van huidige contractanten voor energiebedrijven Greonterp.

Overstappen

Elke aanbieder zoekt niet consumenten. Overstappen van energie is doorgaan niet voor iedereen geschikt omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Bestudeer om die reden de voorwaarden in het contract. Ga pas daarna een nieuw energie-abonnement bestellen. Anders riskeer je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je extra voorlichting m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Greonterp werkt nu in een online omgeving. Er is een heel scala aan unieke zakelijke abonnementen. De energietarieven vind je uiteengezet met en zonder BTW. Ondernemers kunnen namelijk de BTW aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook bij het aankopen van producten als zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor bedrijven zijn een stuk voordeliger dan het tarief voor de normale consument. De bonus kan sterk oplopen als je een hoop gas en elektriciteit afneemt. Een leuke bijkomstigheid voor ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting inkopen. Een stukje van je privégebruik kun jij dan aftrekken als kosten voor het bedrijf. Nu ook online: gas en stroom in Raard afsluiten.

Duurzame zakelijke energie
We zien het steeds vaker: ondernemers willen investeren in zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Greonterp kan natuurlijk door een belang te nemen in groene producten zoals bijvoorbeeld biomassaketels, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zullen ook fabrieken het gasverbruik moeten terugdringen. Conclusie: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook op zakelijke locaties. Op deze manier draag jij je steentje bij aan een schoner milieu.

Energiepakketten Greonterp vergelijken A la minute een licht & gas contract afsluiten & aanvragen