Gas en licht vergelijken Gaast Direct leveranciers vergelijken en bespaar tot €160


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de maandelijkse energierekening. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Voornamelijk het gas waarmee je jouw huis verwarmt kom je weer tegen in de energiekosten. Vandaar is het slim om te controleren welke energiemaatschappij de laagste prijzen hanteert. À la minute gas en licht leveranciers in Gaast vergelijken? Vul jouw locatie en ook verwachte gas-licht verbruik in. Via de energievergelijker kun jij eenvoudig de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap achterhaal je nu de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Gaast [Update april 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. We praten dan ook over – met afstand – de meest cruciale voorzieningen in een woning. Gas, water en licht bestel je niet middels 1 combinatie abonnement. Water neem je af bij de verantwoordelijke wateraanbieder werkzaam rondom Súdwest-Fryslân (dit zijn organisaties als Duneo). Gas en licht afsluiten in Gaast is gewoon mogelijk bij één organisatie. Op basis van de gaslicht-vergelijker ontdek je de goedkoopste. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Gebruik de stappen hieronder (of check Allure Energie actie).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Maak een schatting van gas + stroom gebruik.
  3. Bepaal de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Kies het soort stroom (groen, wind, groen uit EU, grijs, co2 gecompenseerd).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor april 2024.
  6. Klik op de goedkoopste energieleverancier.
  7. Bestel het pakket online, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Dan neem je het energiecontract mee. Contracten zijn namelijk afgesloten op individu, en niet op jouw huis. Willen jullie wel een andere contract? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Gaast.

Ga je nieuwbouwen? Gas, water en elektra regel je via Mijn Aansluiting. Mogelijk kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een abonnement voor elektriciteit voldoet in het geval van een warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten april 2024

Wil jij graag bij Eneco, NLE, Essent, Greenchoice, Vattenfall of Powerpeers, Qurrent, Oxxio, Budget Energie, Energiedirect.nl? Hieronder vind je diverse scherpe stroom en gas pakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke woning consumeert gas en elektriciteit. De kosten verschillen enorm per huishouden. Gemiddelde maandafrekening bedraagt tussen de €100 tot €245. Probleemloos de gas licht kosten berekenen? Doe dit middels onze gaslicht-vergelijker. Voer jouw geschatte verbruik in, en check de kosten voor elektra en gas. Meer weten over gas water licht kosten, dan kun jij energieprijzen Gaast vegelijken. In onderstaand schema achterhaal jij de gemiddelde tarieven voor diverse type huizen en grootte van bewoners. Betaal ik nu relatief veel? Download jouw energienota, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Gaast. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? In het schema hieronder vind je een inschatting van het energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €99,5 €121 €133,25 €142
Tussenwoning €107 €141,5 €155,5 €164,5
Hoekwoning €130,25 €151 €169,25 €179
2 onder 1 kap €146,5 €169,25 €181,75 €193,5
Vrijstaand €176,75 €200,25 €213,75 €224,5
Gemiddeld €122,75 €147,5 €159,5 €169,5

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. In de regel ligt dit aan de netbeheerder (zoals Enexis). Vaak wordt dit veroorzaakt door onderhoud en reconstructie. Gebruikelijk is een stroomprobleem heel erg snel verholpen. Wanneer je zonder stroom zit is er al snel paniek. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Gaast? Dit is niet afhankelijk van Allure Energie en Vandebron: iedereen wordt erdoor getroffen.

Bespaartips voor gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De maandelijkse energierekening omlaag bijstellen is te doen op diverse manieren. Hieronder tref je suggesties voor een lagere energierekening.

 1. Energiegebruik reduceren
  Vandaag nog aan de slag? Minder stroom consumeren is inherent aan een lagere nota. O.a. “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas ” en “Zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.” Of installeer een HR-ketel van Atag, Remeha, AWB, Intergas of Nefit.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie moet je niet vergeten! Kies voor een kort abonnement (1 jaar) met een hoge welkomstkorting. Dit zoek je vlug aan de hand van onze specialisten.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Water opwarmen is een kostbaar proces. Heden ten dage bestaan er allerlei verantwoorde systemen waarbij je goedkoop uit bent. Denk aan warmtenet, zonnepanelen, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder past bij mij?

Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke energiemaatschappij is het beste? Dit wordt bepaald door je wensen en behoeften. Hecht jij waarde aan vriendelijke klantenservice, schone stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Mensen zochten ook naar: energiepakket Wilnis vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Kies in dat geval ogenblikkelijk de betaalbaarste aanbieder van gas en stroom. Hoe gaat dat in z’n werk? Vul de vergelijker volledig in, en filter vervolgens op prijs. Jij ziet moeiteloos de goedkoopste aanbieder van gas licht (actief in Friesland) voor jouw situatie.

Duurzaam gas en groene stroom

Hecht jij waarde aan het feit dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Markeer daarvoor de “duurzame energie” optie. Een andere optie is te zoeken naar pakketten van gas en stroom op basis van onder andere windenergie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL, groene stroom uit EU.

Beste reviews

Meer en meer woningeigenaren gaan voor hoogstaande klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, vakbekwame experts, en geen kleine lettertjes is onmisbaar. Om dit te weten te komen kan je kijken naar het klantcijfer en nieuwe recensies van klanten voor energiebedrijven Gaast.

Overstappen

Elke leverancier wil nieuwe gebruikers. Overstappen van energie kan soms lastig worden door de aanwezige opzegtermijn. Controleer dus de datum dat je contract afloopt. Vervolgens kan je pas het energiecontract oversluiten. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij meer advies ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie gebruik je onze energievergelijker. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Gaast gaat eenvoudig online. Je kunt kiezen uit abonnementen voor de zakelijke markt. De tarieven zijn uitgesplitst in bruto en netto prijzen. Een ondernemer mag de BTW aftrekken. Vaak kunnen consumenten dat ook in het kader van bestelling voor bijv. zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor grootverbruik zijn vaak betaalbaarder dan de particuliere tarieven. Kortingen kunnen hoger worden wanneer je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit inkoopt. Een leuke bijkomstigheid betreffende ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting bestellen. Het aandeel van je privégebruik kan je aftrekken als kosten voor het bedrijf. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Oudebildtzijl afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
Steeds meer zakelijke klanten zijn geïnteresseerd in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Gaast gebeurt ook door te kiezen voor duurzame energiebronnen zoals zonneboilers, pelletkachels, biomassaketels en warmtepompen. Binnen afzienbare tijd zal de zakelijke markt het gasverbruik moeten terugdringen. Kortom: privé gasvrij wonen maar ook bedrijfsgebouwen. Hierdoor neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten Gaast vergelijken Nu een elektra en gas abonnement aanvragen + afsluiten