Gas en licht vergelijken Franeker Nu energiemaatschappijen vergelijken en bespaar tot €170


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een ander begrip voor aardgas en elektriciteit of stroom. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de maandelijkse energierekening. En energie is zeker niet goedkoop. Bovenal het gas kom je weer tegen in jouw energiekosten. Vandaar is het goed om te controleren welke energieleverancier de laagste prijzen hanteert. Moeiteloos gas en licht leveranciers in Franeker vergelijken? Voer je adres en verbruiksgegevens in. Door gebruik te maken van de gaslicht-vergelijker kan je als consument ogenblikkelijk de kosten van gas licht berekenen. Daarop vind jij vandaag nog de goedkoopste energieleverancier. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Franeker [Update maart 2024]

Ze worden nog vaak in een adem genoemd: gas, water en licht. Het gaat hier om – veruit – de meest vitale aansluitingen voor jouw woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen in één verzamel contract. Water krijg je van het waterbedrijf in de provincie Franekeradeel (voorbeelden zijn Waternet). Gas en licht afsluiten in Franeker doen de meesten bij één bedrijf. Dankzij onze tool achterhaal jij de meest aantrekkelijke. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Start direct met het advies van onze experts (of lees verder over Enduris welkomstkorting maart 2024).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Geef je adresgegevens in (Friesland).
  2. Bereken je energieconsumptie.
  3. Filter op een 1 jarig, 3 jarig of variabel tarief.
  4. Bepaal de energie afkomst (grijs, groen, zon, groen uit EU, wind).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor maart 2024.
  6. Spot de voordeligste energieleverancier.
  7. Bestel het pakket online, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze is gebonden aan de persoon, en niet gebonden aan het adres. Toch overstappen? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Franeker.

Ga je nieuwbouwen? Gas, stroom en water vraag je aan bij Mijn Aansluiting. Zo af en toe verzorgt de aannemer dat proces.

Stadsverwarming? Dan heb je geen gas nodig. Een contract voor elektriciteit voldoet in het geval van een warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten maart 2024

Kies jij voor NLE, Vattenfall, Essent, Greenchoice, Pure Energie of Qurrent, Budget Energie, Oxxio, Powerpeers, ENGIE? In de kolommen hierna detecteer je de veel bestelde gas en stroom pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden nuttigt gas en elektriciteit. Deze kosten variëren aanzienlijk per woning. De maandelijkse energielasten ligt tussen de €75 en €195. Eenvoudig jouw gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen door gebruik te maken van de tariefvergelijker. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en bekijk de kosten van gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Franeker vegelijken. In de tabel bekijk jij mogelijke prijzen voor verschillende soorten huizen en huishoudens. Hoe verhoudt mijn energierekening? Bekijk jouw energienota, analyseer de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Franeker. Zijn jullie kosten hiermee vergelijkbaar? Onderstaand bekijk je het gemiddelde energieverbruik in de regio Franekeradeel.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €98,5 €122 €132,75 €140,75
Tussenwoning €107 €139 €152,5 €164,5
Hoekwoning €132,25 €152 €166,75 €179,25
2 onder 1 kap €147,25 €169 €183,25 €192,5
Villa €177,75 €199,5 €215 €221,75
Standaard €121,5 €145,25 €161,5 €169

Stroomstoring
Je hebt vast wel eens te maken gehad met elektriciteitsproblemen. In de meeste gevallen heeft dit te maken met de netbeheerder (denk aan Enduris). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoud en reconstructie. In de regel zijn elektriciteitsstoringen in no-time weggewerkt. Op het moment dat er geen stroom is, kan dat zorgen voor veel problemen. Een storing bij de netbeheerder in Franeker? Of je nu stroom afneemt bij De Vastelastenbond of Pure Energie: alle klanten krijgen ermee te maken.

Zo bespaar je op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De uitgaven aan energie verminderen kan op verschillende manieren. Hieronder vind jij suggesties waarmee jij aan de slag kan.

 1. Verlaging van energiegebruik
  Nu starten? Jouw energieconsumptie reduceren is het meest voor de hand liggend. Zoals “nemen van ledverlichting ” en “Een ketel kopen die past bij de grote van je huis.” Of koop een HR-ketel van Atag, Remeha, Nefit, Intergas of Vaillant.
 2. Energieleveranciers vergelijken en overstappen
  Regelmatig overstappen van energie is zeker ons advies! Selecteer een (kort) 1 jarig abonnement met een hoge welkomstkorting. Je regelt dat eenvoudig op basis van onze adviestool.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water en een warm huis kost veel (duur) gas. Tegenwoordig kan je profiteren van velerlei groene installaties die op lage kosten draaien. Zoals warmtenet, pelletkachel, biomassaketel, zonneboiler, zonnepanelen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder kiezen?

In ons land hebben we een hele scala aan aanbieders van stroom en gas. Welk energiebedrijf past bij mij? Dat ligt aan jouw persoonlijke wensen. Zoeken jullie goede hulp en ondersteuning, groene stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Zoek ook naar energiepakket Wilbertoord vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Is prijs het enige dat telt? Selecteer in dat geval moeiteloos de scherpste leverancier van stroom en gas. Hoe vind ik die? Vul je postcode en het verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij ziet direct de goedkoopste leverancier van gas en stroom (uit Friesland) gebaseerd op jouw zoekfilters.

Groene stroom en gas

Wil jij vooral dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Kies dan de “duurzame energie” bron. Of wil jij pakketten voor elektra en gas met o.a. groene stroom uit NL, windenergie, groene stroom uit EU, zonne-energie.

Goede reviews

Veel consumenten eisen een uitstekende klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, vakbekwame experts, en betrouwbare informatie zijn belangrijk. Hiervoor kijk je naar de totale beoordeling en recentelijke recensies van klanten voor energiebedrijven Franeker.

Overstappen

Elke aanbieder van energie wil graag extra afnemers. Overstappen naar een nieuw contract is soms niet toegestaan door de geldende opzegtermijn. Bestudeer om die reden de voorwaarden in het contract. Hierna kan jij pas het energiecontract oversluiten. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij aanvullende advies over zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Franeker gaat eenvoudig via internet. Er is een heel scala aan pakketten voor de zakelijke markt. De kosten worden omschreven inclusief en exclusief BTW. ZZP’ers mogen de 21% BTW weer terugvragen. Dit wordt ook gedaan bij het aankopen van bijvoorbeeld zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor grootverbruikers zijn aanzienlijk lager vergeleken met de reguliere prijzen. De compensatie kan flink oplopen zodra je meer dan standaard gas en elektriciteit consumeert. Groot voordeel t.b.v. ZZP’ers: ook stroom voor thuis / een privé aansluiting bestellen. Het aandeel van je privégebruik mag jij aftrekken als kosten voor het bedrijf. Op gaslichtafsluiten.nl bekijk je ook gas en stroom in Oude Meer afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Een groeiend aantal zakelijke klanten hebben interesse in zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Franeker kan natuurlijk door een belang te nemen in milieuvriendelijke producten zoals bijv. infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketels en warmtepompen. In de toekomst zal ook de industrie het gasverbruik moeten terugdringen. Samengevat: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook ondernemingen. Zo draagt iedereen bij aan een duurzame toekomst.

Energiepakketten Franeker vergelijken Simpel een licht en gas contract afsluiten & aanvragen