Gas en licht vergelijken Elp Snel energiebedrijven vergelijken en bespaar tot €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is hetzelfde als aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de maandelijkse energienota. En dat is soms best een flink bedrag. Bovenal het gas dat jij gebruikt kom je weer tegen in de energiekosten. Daarom is het goed om te bekijken welke energieaanbieder het goedkoopste is. Binnen no-time gas en licht leveranciers in Elp vergelijken? Vul postcode + huisnummer + verwachte gas-licht verbruik in. Op basis van gaslichtafsluiten.nl kan jij moeiteloos de kosten van gas licht berekenen. Hierna tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Overstappen is kinderspel. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Elp [Update juli 2024]

Je hoort het dikwijls om je heen: gas, water en licht. Het zijn dan ook – veruit – de meest essentiële voorzieningen in een woning. Gas, water en licht kan je alleen niet aanvragen in 1 combinatie abonnement. Water krijg je van een specifieke waterleverancier actief in de buurt van Midden-Drenthe (voorbeelden zijn WML). Gas en licht afsluiten in Elp kan gemakkelijk bij één organisatie. Met behulp van deze website achterhaal je de voordeligste. Hoe doe ik dit? Start direct met het bijgaande stappenplan (of bekijk Eneco korting).

Voordeligste gas en licht contracten vergelijken?

  1. Geef je adresgegevens in (Drenthe).
  2. Maak een inschatting van jouw energieverbruik.
  3. Selecteer de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (wind, co2 gecompenseerd, grijs, groen uit EU, groen uit NL).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor juli 2024.
  6. Calculeer de voordeligste energieleverancier.
  7. Via internet kun je alle afsluiten, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Het pakket is namelijk persoonsgebonden, en niet op de woning. Willen jullie wel een andere contract? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Elp.

Betreft het nieuwbouw? Gas, elektra en water aanvragen gaat via MijnAansluiting. Mogelijk kan de aannemer dat voor je doen.

Stadsverwarming? Je verbruikt dan helemaal geen gas. Een pakket voor elektriciteit volstaat in het geval van een warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten juli 2024

Kies jij voor Vattenfall, Pure Energie, Essent, Eneco, NLE of Budget Energie, Oxxio, ENGIE, Energiedirect.nl, Qurrent? Hierna vind jij de huidige kwalitatieve pakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke persoon nuttigt gas en elektriciteit. Deze kosten verschillen aanmerkelijk per gezin. De maandelijkse energienota ligt in de range tussen de €85 – €185. Probleemloos de gas licht kosten berekenen? Dat doe je met behulp van de contract vergelijker. Voer jouw geschatte verbruik in, en je ziet direct wat jouw gas- en elektra kosten zijn. Benieuwd naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Elp vegelijken. Hieronder achterhaal je geschatte gas-licht kosten voor verschillende woningtypes en type gezinnen. Is dit in in lijn met mijn uitgaven? Download jouw rekening van de energieaanbieder, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Elp. Betaal jij op dit moment te veel? In onderstaand schema bekijk je een inschatting van het energieverbruik in de regio Midden-Drenthe.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €100,5 €121,25 €131,25 €142,75
Tussenwoning €108 €140,25 €154,5 €165
Hoekwoning €132 €149,75 €169 €177
2 onder 1 kap €146,5 €169,75 €181,5 €194,5
Villa €176,5 €197,75 €213,5 €223
Standaard €121,5 €147,5 €160,5 €169

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen is niets nieuws. Gewoonlijk heeft dit te maken met de netbeheerder (o.a. Endinet Groep). Vaak wordt dit veroorzaakt door geplande onderbrekingen. Normaliter is zo’n storing in no-time weggewerkt. Op het moment dat er geen stroom is, is de impact direct groot. Een storing bij de netbeheerder in Elp? Of je nu klant bent bij Huismerk Energie of Oxxio: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Zo bespaar je op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De energiekosten omlaag bijstellen kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Bijgaand achterhaal jij suggesties om meteen te besparen op energie.

 1. Gebruik energie verlagen
  Direct besparen? Je energieverbruik verminderen is het eerste wat je kunt doen. Bijvoorbeeld “led-lampen gebruiken ” en “Niet een te grote vriezer kopen.” Of koop een HR-ketel van Remeha, Nefit, Intergas, Atag of Vaillant.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Om de 12 maanden overstappen van energie moet je niet vergeten! Ga voor kortlopende energiecontracten inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Deze vind je binnen no-time door het toepassen van onze vergelijkingen.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water en een warm huis is gewoon duur. Op het ogenblik zijn er verschillende verantwoorde energiebronnen die goedkoop verwarmen. Bijvoorbeeld biomassaketel, pelletkachel, warmtenet, zonneboiler, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke aanbieder van gas en elektra moet ik kiezen?

In ons land vind je veel bedrijven die jouw stroom en gas kunnen bieden. Welke maatschappij is voor jou geschikt? Dat ligt aan jouw persoonlijke wensen. Geef je de voorkeur aan goede hulp en ondersteuning, schone stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Vind alles uit over energiepakket Wemeldinge vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Is prijs het enige dat telt? Selecteer in dat geval vlug de meest voordelig energieleverancier van stroom en gas. Hoe vind ik die? Vul de vergelijker volledig in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij detecteert meteen de goedkoopste leverancier (die werken in Drenthe) die past bij jullie energieconsumptie.

Groene stroom en milieuvriendelijk gas

Hecht jij waarde aan het feit dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Neem daarvoor de “duurzame energie” optie. Of willen jullie stroom en gascontracten op basis van bijvoorbeeld groene stroom uit NL, zonne-energie, groene stroom uit EU, CO2 gecompenseerd gas.

Uitstekende klantervaring

Een deel van de huizenbezitters eisen een uitstekende klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, vakbekwame experts, en duidelijke voorwaarden is wenselijk. Om hier achter te komen kijk je naar het cijfer en actuele meningen van klanten voor energiebedrijven Elp.

Overstappen

Elk energiebedrijf is blij met nieuwe klanten. Overstappen naar een nieuw contract kan niet altijd door de aanwezige opzegtermijn. Check dus het einde van je contracttermijn. Pas in de volgende stap ga je het energie-oversluiten regelen. Dit voorkomt dat je een boete krijgt.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij meer details ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook voor zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Elp kan snel door het internet. Er bestaan hiervoor abonnementen voor de zakelijke markt. De tarieven zijn uitgesplitst inclusief en exclusief BTW. Een ondernemer mag de betaalde BTW terugvorderen. Vaak kunnen consumenten dat ook bij het aankopen van onder andere zonnepanelen. De gas en licht prijzen voor bedrijven zijn regelmatig lager dan de particuliere tarieven. De korting kan sterk oplopen wanneer je bovengemiddeld veel gas en elektriciteit inkoopt. Een pluspunt bij ZZP’ers: zakelijk een privé aansluiting afsluiten. Een stukje van eigen privégebruik kan je aftrekken als kosten voor het bedrijf. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Onstwedde afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
Het is een trend: zakelijke gebruikers investeren in zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Elp? Dat kan door te kiezen voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals bijv. biomassaketels, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Binnen enkele jaren zal de zakelijke markt het gasverbruik moeten terugdringen. Conclusie: niet alleen particulieren worden gasvrij, ook op zakelijke locaties. Zo draag jij met jouw business bij aan het verminderen van CO-2 uitstoot.

Energiepakketten Elp vergelijken Nu een stroom en gas contract afsluiten en aanvragen