Gas en licht vergelijken Drachten Vergelijk alle energiebedrijven en bespaar tot €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht noemen we ook wel aardgas en stroom / elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de energienota. En dat is elke maand weer een tegenvaller. Hoofdzakelijk het verstookte gas heeft veel invloed op jouw energiekosten. Vandaar is het slim om te zien welke energieaanbieder de laagste prijzen hanteert. Probleemloos gas en licht leveranciers in Drachten vergelijken? Geef je huisnummer, postcode en ook energieverbruik in. Middels deze website kan jij zonder problemen de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens detecteer je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Drachten [Update oktober 2023]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. We hebben het dan ook over – met afstand – de meest vitale aansluitingen voor jouw woning. Gas, water en licht bestel je niet d.m.v. een totaal abonnement. Het water sluit je af via het waterbedrijf actief in de buurt van Smallingerland (denk hierbij aan Brabant Water). Gas en licht afsluiten in Drachten is gewoon mogelijk bij één leverancier. Dankzij de vergelijker tref jij de voordeligste. Hoe dat werkt? Doorloop snel de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over RENDO Netwerken 3 jaar contract oktober 2023).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Selecteer eerst je locatie (Friesland).
  2. Bereken stroom- en gasverbruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Selecteer de gewenst stroombron (zon, wind, co2 gecompenseerd, groen uit NL, groen uit EU).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor oktober 2023.
  6. Zoek naar de voordeligste energiemaatschappij.
  7. Sluit het pakket online af, en geniet op korte termijn van de nieuwe voorwaarden.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Je kan er dan voor kiezen een adreswijziging te doen. Deze staat op naam, en niet op jouw huis. Wil je toch een ander pakket? Je kunt dan een opzegvergoeding krijgen van jullie energiemaatschappij uit Drachten.

Nieuwbouw? Gas, stroom en water regel je via Mijn Aansluiting. Zo nu en dan is dat uitbesteed aan de aannemer.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een abonnement voor elektriciteit is zat wanneer je kiest voor het warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten oktober 2023

Wil jij graag bij Pure Energie, NLE, Vattenfall, Essent, Greenchoice of Energiedirect.nl, ENGIE, Powerpeers, Budget Energie, Qurrent? Onderstaand ontdek je onze top energiepakketten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Gas en licht kosten berekenen

Elk gezin gebruikt gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten fluctueren aanzienlijk per huishouden. Gemiddelde maandafrekening bedraagt tussen de €95 tot €245. Probleemloos jullie gas licht kosten berekenen? Dat is mogelijk met de vergelijker. Vul in wat jij aan gas en stroom verbruikt, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Drachten vegelijken. In de tabel ontdek je de gemiddelde energiekosten voor veel voorkomende klasse woningen en type gezinnen. Hoe verhoudt mijn energierekening? Download jouw energierekening, check de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk jouw uitgaven met de gemiddelde gas licht tarieven in Drachten. Betaal ik veel voor gas en elektra? In de tabel achterhaal jij het geschatte energieverbruik in de regio Smallingerland.


Soort huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €98,75 €121,25 €132,25 €142
Tussenwoning €108,25 €138,75 €154,75 €165,25
Hoekwoning €130,25 €151,25 €167,5 €179
2 onder 1 kap €146,5 €168,25 €181,75 €194
Bungalow €176,25 €198,25 €215,5 €222
Gemiddeld €122,5 €147 €160,5 €171

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Doorgaans ligt dit aan de netbeheerder (bijvoorbeeld Cogas). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoudswerkzaamheden. In een doorsnee situatie is een stroomprobleem binnen enkele uren verholpen. Als je geen stroom hebt kan dat zorgen voor veel problemen. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Drachten? Of je nu stroom afneemt bij Fenor en Vrijopnaam: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energiekosten minimaliseren is mogelijk op verschillende wijzes. Op deze pagina tref je 3 adviezen die je direct kan toepassen.

 1. Minder energie gebruiken
  Gelijk profiteren? Jouw energieconsumptie reduceren resulteert direct in minder lasten. Zoals “een afwasteil gebruiken ” en “Let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.” Of bestel de HR-ketel van Intergas, AWB, Vaillant, Remeha of Atag.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is erg raadzaam! Selecteer een kort abonnement (1 jaar) inclusief aantrekkelijke wekomstvergoeding. Deze bekijk jij à la minute middels ons zoekscript.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming is gewoon duur. Heden ten dage zijn er diverse verantwoorde installaties die veel minder stroom gebruiken. Bijv. pelletkachel, warmtenet, infraroodpanelen, zonnepanelen, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier past bij mij?

Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke maatschappij past bij mij? Dit wordt bepaald door jouw persoonlijke wensen. Zoeken jullie betrouwbare medewerkers, groene stroom, of wil jij het goedkoopste pakket? Vind alles uit over energiepakket Vlodrop vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

De kwaliteit van gas en stroom is overal hetzelfde. Kijk jij vooral naar prijs? Selecteer dan onmiddellijk de meest voordelig energiemaatschappij van stroom en gas. Hoe doe ik dat? Voer jouw gegevens in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Jij spot direct de goedkoopste aanbieder van gas en elektra (actief in Friesland) die past bij jullie energieconsumptie.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Kijk jij vooral of energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Dan is groene stroom en eventueel groen gas iets voor jou. Sorteer dan zeker de optie “duurzame energie”. Tevens kun je uitkijken naar stroom en gascontracten op basis van bijvoorbeeld groene stroom uit EU, windenergie, groene stroom uit NL, zonne-energie.

Uitstekende klantervaring

Meer en meer huishoudens eisen een uitstekende klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, een adequate klantenservice, en duidelijke omschrijvingen is wenselijk. Daarvoor check je het cijfer en nieuwe reviews van afnemers voor energiebedrijven Drachten.

Overstappen

Elke aanbieder van energie zoekt natuurlijk meer contractanten. Een andere abonnement nemen (overstappen) kan niet altijd omdat je aan een contract vastzit. Bekijk daarom de voorwaarden in het contract. Hierna kan jij pas het oversluiten definitief maken. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je additionele voorlichting ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook voor goedkope zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Drachten werkt snel via de pc. Je kunt kiezen uit pakketten voor de zakelijke markt. De energiekosten worden omschreven zowel in als uit de BTW. ZZP’ers mogen de 21% BTW weer terugvragen. Doorgaans kan dat ook bij de aanschaf van producten als zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor grootverbruik zijn regelmatig lager vergeleken met de reguliere prijzen. De bonus kan sterk oplopen als je extra veel gas en elektriciteit verbruikt. De meerwaarde betreffende ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting inkopen. Een deel van het privégebruik kun jij dan opvoeren als bedrijfskosten. Start nu ook met gas en stroom in Nijega afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Het is een goede ontwikkeling: zakelijke klanten gaan voor zonne-energie en windenergie. Besparen op energiekosten in Drachten gebeurt ook door te gaan voor verantwoorde energiebronnen zoals bijvoorbeeld zonneboilers, infraroodpanelen, pelletkachels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zullen ook bedrijven het gasverbruik moeten terugdringen. Oftewel: privé gasvrij wonen maar ook de bedrijven. Zo kan de zakelijke wereld iets doen aan een beter milieu.

Energiepakketten Drachten vergelijken Eenvoudig een gas & elektra contract aanvragen + afsluiten