Gas en licht vergelijken De Wilgen Direct energiebedrijven vergelijken en bespaar €220


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is een andere benaming voor aardgas en stroom / elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de maandelijkse energienota. Dit kan een flinke kostenpost zijn. Hoofdzakelijk het gas heeft veel invloed op jouw energierekening. Vandaar is het beslist niet onverstandig om na te gaan welke energiemaatschappij voor jou het voordeligst is. Binnen no-time gas en licht leveranciers in De Wilgen vergelijken? Geef je huisnummer, postcode + verbruiksgegevens in. Aan de hand van onze tool kun jij probleemloos de kosten van gas licht berekenen. Daarop tref jij eenvoudig de goedkoopste energieaanbieder. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken is transparant en ontzettend simpel.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in De Wilgen [Update mei 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. We praten dan ook over – verreweg – de belangrijkste aansluitingen in jouw huis. Gas, water en licht bestel je niet middels een totaal abonnement. Het water sluit je af via het drinkwaterbedrijf actief in de buurt van Smallingerland (bijv. Vitens). Gas en licht afsluiten in De Wilgen doen de meesten bij één leverancier. D.m.v. de energievergelijker achterhaal je het pakket met de laagste prijs. Hoe kan ik hiermee aan de slag? Doorloop snel de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over Eneco 1 jaar contract mei 2024).

Voordelig gas en licht aanvragen?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Maak een schatting van je energieconsumptie.
  3. Selecteer een kort- of lange termijn contract.
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (wind, co2 gecompenseerd, groen, grijs, zon).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor mei 2024.
  6. Spot het goedkoopste energiebedrijf.
  7. Sluit het pakket online af, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Het energiepakket verhuis je mee. Deze is gebonden aan de persoon, en niet op de woning. Wil je toch een ander pakket? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in De Wilgen.

Een nieuw huis aan het bouwen? Gas, elektriciteit en water kan je aanvragen bij www.mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan is dat de taak van de aannemer.

Stadsverwarming? Dan verstook je geen gas. Een contract voor elektriciteit kan volstaan wanneer je bent aangesloten op het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten mei 2024

Kiezen jullie voor Pure Energie, Essent, Greenchoice, Vattenfall, Eneco of Qurrent, Oxxio, Budget Energie, ENGIE, Powerpeers? Onderstaand tref je de veel gekozen pakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden consumeert gas en elektriciteit. Deze kosten fluctueren behoorlijk per huis. De maandelijkse energielasten ligt ergens tussen de €110 en €250. Ogenblikkelijk de gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen met onze vergelijker / tools. Vul de totale energieverbruik in, en bekijk de kosten van gas en elektra. Geïnteresseerd in gas water licht kosten, ga dan energieprijzen De Wilgen vegelijken. Onderstaand bekijk je de gemiddelde prijzen voor diverse soorten huizen en aantal inwoners. Betaal ik nu relatief veel? Download jouw rekening van de energiemaatschappij, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in De Wilgen. Betaal ik veel voor gas en elektra? Onderstaand bekijk jij een inschatting van het energieverbruik in de regio Smallingerland.


Soort woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flatwoning €98,25 €121 €130,75 €140,25
Tussenwoning €109 €139,5 €153,5 €163
Hoekwoning €130 €150,75 €166,75 €179,5
2 onder 1 kap €144,5 €169,75 €183,5 €193
Landhuis €177,5 €197,75 €215,25 €224,25
Standaard €123 €145,5 €161 €169,75

Stroomstoring
Helaas, elektriciteitsproblemen komen nog steeds voor. Doorgaans is de “schuldige” de netbeheerder (bijvoorbeeld Endinet Groep). De oorzaak is vaak te vinden in geplande onderbrekingen. Door de bank genomen is zo’n storing heel erg snel beëindigd. Als de stroom uitvalt kun je nog maar weinig kanten op. Is er op dit moment een storing bij de netbeheerder in De Wilgen? Het maakt niet uit of je zit bij Essent en/of Powerpeers: iedereen wordt erdoor getroffen.

Bespaartips voor gas en stroom
Schrik jij van je energierekening? De maandelijkse energielasten omlaag bijstellen kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hieronder achterhaal je tips & tricks waarmee jij aan de slag kan.

 1. Minder energie gebruiken
  Snel resultaat zien? Minder energie verbruiken is het meest voor de hand liggend. Opties zijn “gebruik uitsluiten A+ apparaten ” en “Maak van je koelkast geen iglo.” Of plaats zo’n HR-ketel van Intergas, Atag, AWB, Nefit of Remeha.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is erg raadzaam! Ga voor kortlopende energiecontracten waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Jij regelt dit vandaag nog op basis van onze adviestool.
 3. Gebruik alternatieve (gratis) energiebronnen
  Centrale verwarming kost veel (duur) gas. Heden ten dage kan je profiteren van interessante verantwoorde energiebronnen die goedkoop verwarmen. O.a. warmtenet, pelletkachel, infraroodpanelen, zonnepanelen, zonneboiler.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra is voor mij geschikt?

In Nederland zien we steeds meer aanbieders van stroom en gas. Welk energiebedrijf past bij mij? Dat ligt aan waar jij waarde aan hecht. Zoeken jullie een goede klantenservice, groen gas en groene stroom, of is een lage prijs het enige dat telt? Ook interessant: energiepakket Ureterp vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Is prijs het enige dat telt? Kies in dat geval direct de betaalbaarste energie-aanbieder van gas en stroom. Hoe achterhaal ik die? Vul je postcode en het verbruik in, en rangschik de uitkomsten op prijs. Je treft direct de goedkoopste aanbieder van gas en elektra (werkzaam in Friesland) die past bij jullie energieconsumptie.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Wil jij vooral dat stroom wordt opgewekt met schone, onuitputtelijke bronnen. Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Selecteer dan uiteraard de optie “duurzame energie”. Of willen jullie gas en elektra abonnementen op basis van 0groene stroom uit EU, windenergie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit NL.

Uitstekende ratings

Sommige huizenbezitters hopen op een professionele klantenservice. 24 uur per dag beschikbaar, vakbekwame experts, en geen kleine lettertjes zijn belangrijk. Om dit te weten te komen neem je als uitganspunt het cijfer en betrouwbare comments van klanten voor energiebedrijven De Wilgen.

Overstappen

Elke aanbieder van energie is blij met nieuwe klanten. Overstappen van energie kan niet altijd door de aanwezige opzegtermijn. Analyseer om die reden de voorwaarden in het contract. Vervolgens kan je pas jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je extra info ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie vind je hier een hoop info. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in De Wilgen is snel door het internet. Er bestaan hiervoor B2B contracten. De energiekosten zijn uitgesplitst in bruto en netto prijzen. Bedrijven kunnen de betaalde BTW terugvorderen. Doorgaans kan dat ook als men een aankoop doet van producten als zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor bedrijven zijn doorgaans betaalbaarder dan de particuliere tarieven. Kortingen kunnen flink oplopen op het moment dat je een hoop gas en elektriciteit consumeert. Een leuke bijkomstigheid t.b.v. ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting aanvragen. Een deel van je privégebruik mag jij als zakelijke kosten opvoeren. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Nederweert afsluiten.

Groene stroom + gas voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: zakelijke klanten maken de keuze voor windenergie en zonneparken. Besparen op energiekosten in De Wilgen kan natuurlijk door te beleggen in duurzame producten zoals o.a. biomassaketels, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. In de nabije maanden zal de zakelijke markt afscheid nemen van het gas. Kortom: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook ondernemingen. Op deze manier draag jij je steentje bij aan een ‘groener’ Holland.

Energiepakketten De Wilgen vergelijken Snel online een gas & licht abonnement afsluiten & aanvragen