Gas en licht vergelijken Balk Vergelijk alle energiemaatschappijen en bespaar tot €335


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht resulteert in de energierekening. En dat is soms best een flink bedrag. In het bijzonder het gas kom je weer tegen in de energienota. Hierdoor is het beslist niet onverstandig om te bekijken welke energieleverancier voor jou voordelig is. Meteen gas en licht leveranciers in Balk vergelijken? Vul jouw locatie en ook verbruiksgegevens in. D.m.v. deze website kan je onmiddellijk de kosten van gas licht berekenen. Aansluitend tref je vlug de goedkoopste energieleverancier. Overstappen doe je gewoon online. Gas en elektra vergelijken gaat sneller dan ooit.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Balk [Update mei 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – overduidelijk – de allerbelangrijkste voorzieningen in jouw huis. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen d.m.v. een totaal abonnement. Water krijg je van de betreffende leverancier werkzaam rondom De Friese Meren (voorbeelden zijn Waterbedrijf Groningen). Gas en licht afsluiten in Balk kan gelukkig wel bij één partij. Geholpen door de vergelijker tref jij de voordeligste. Maar hoe gaat dat in z’n werk? Volg het bijgaande stappenplan (of bekijk opzeggen Noordelijk Lokaal Duurzaam).

Gas en licht afsluiten voor lage prijzen?

  1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland).
  2. Maak een inschatting van je energieconsumptie.
  3. Bepaal de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Bekijk welke energiebron je wilt (wind, zon, co2 gecompenseerd, groen, groen uit EU).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor mei 2024.
  6. Calculeer het voordeligste energiebedrijf.
  7. Bestel het pakket online, en jij kan vlot overstappen naar het nieuwe abonnement.

Gas water licht aanvragen

Verhuizen? Het is niet dat je contract dan wordt opgezegd. Deze is gelinkt aan jou, en niet op de woning. Overstappen is altijd mogelijk. Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Balk.

Nieuwbouw? Gas, water en elektriciteit kan je aanvragen bij Mijnaansluiting.nl. Bijwijlen is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een stroompakket volstaat wanneer je kiest voor het warmtenet.

Populaire gas en stroom energiepakketten mei 2024

Wil jij graag bij Greenchoice, Pure Energie, Eneco, NLE, Vattenfall of Oxxio, ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie, Qurrent? In de volgende lijst detecteer je onze top energiecontracten.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Ieder huishouden verbruikt gas en elektriciteit. De maandelijkse kosten wisselen flink per huis. De maandelijkse tarieven / nota bedraagt tussen de €75 tot €180. Direct jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit met behulp van de tariefvergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, begin dan met energieprijzen Balk vegelijken. Onderstaand vind je de doorsnee energiekosten voor diverse type huizen en aantal inwoners. Scoor ik hoog of laag? Download jouw rekening van de energieaanbieder, zoek de stroomtarieven en gastarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Balk. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Via de volgende tabel ontdek je het doorsnee- energieverbruik in de regio De Friese Meren.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,5 €121,5 €132,25 €141,75
Tussenwoning €106,75 €138,25 €154,25 €164,25
Hoekwoning €129,5 €149,75 €168,5 €176,5
2 onder 1 kap €144,25 €169,25 €181,5 €193
Bungalow €178,5 €197,5 €214 €222,25
Standaard €122,5 €146 €158,25 €169

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. Gewoonlijk is de boosdoener de netbeheerder (zoals Enduris). Dit is vaak toe te wijzen aan onderhoud aan de netwerken. Gewoonlijk zijn stroomproblemen binnen een paar minuten verholpen. Als de stroom uitvalt is de impact direct groot. Een storing bij de netbeheerder in Balk? Of je nu klant bent bij Clean Energy of Pure Energie: alle klanten krijgen ermee te maken.

Bespaartips voor gas en stroom
Is jouw energienota aan de hoge kant? De energielasten verminderen kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Hieronder vind je 3 tips om meteen te besparen op energie.

 1. Verminder je energieverbruik
  Snel resultaat zien? Je energieverbruik verminderen resulteert direct in minder lasten. Mogelijkheden zijn “meer truien en dekens gebruiken ” en “De koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.” Of neem een HR-ketel van Intergas, Remeha, Atag, AWB of Vaillant.
 2. Energiepakketten vergelijken en overstappen
  Jaarlijks overstappen van energie is zeker ons advies! Neem een kort abonnement (1 jaar) met hoge bonus voor nieuwe klanten. Dat vind jij binnen no-time d.m.v. onze adviseurs.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Water opwarmen is gewoon duur. Vandaag de dag is er keuzen uit verschillende milieuvriendelijke systemen die veel minder stroom gebruiken. O.a. zonnepanelen, zonneboiler, infraroodpanelen, pelletkachel, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra leverancier past bij mij?

Tegenwoordig zijn er verschillende leveranciers die gas en stroom leveren. Welke leverancier is voor jou geschikt? Dat is sterk afhankelijk van waar jij waarde aan hecht. Zoeken jullie betrouwbare medewerkers, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of wil jij het goedkoopste pakket? Lees nu verder over energiepakket Schiermonnikoog vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Kijk jij vooral naar prijs? Kies in dat geval zonder problemen de scherpste energiemaatschappij van gas en stroom. Hoe vind ik de laagste prijs? Vul jouw verbruik in, en kies voor “laagste prijs eerst”. Je bekijkt vlug de goedkoopste leverancier van gas en stroom (uit Friesland) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en gas

Vind jij het belangrijk dat energie op een milieuvriendelijke manier wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Kies daarvoor als bron “duurzame energie”. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar gas en elektra abonnementen met 0groene stroom uit NL, zonne-energie, groene stroom uit EU, windenergie.

Goede recensies

Opvallend veel huishoudens gaan voor hoogstaande klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, vakbekwame experts, en betrouwbare informatie is onmisbaar. Om dit te weten te komen kijk je naar het cijfer en nieuwe reviews van huidige contractanten voor energiebedrijven Balk.

Overstappen

Elk energiebedrijf zoekt natuurlijk meer contractanten. Overstappen van energie is niet altijd mogelijk door de geldende opzegtermijn. Controleer eerst de einddatum van je contract. Hierna kan jij pas het energiecontract oversluiten. Je kunt anders een boete krijgen.

Zakelijk energie vergelijken

Wil je extra info ten aanzien van zakelijk gas-licht? Ook wanneer je op zoek bent naar zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Balk gaat vandaag nog via de pc. Er zijn flink wat abonnementen voor de zakelijke markt. De prijzen worden omschreven inclusief en exclusief BTW. Bedrijven kunnen het BTW bedrag terugvragen. Dit is ook gebruikelijk bij het aankopen van bijv. zonnepanelen. De energiekosten van zakelijke klanten zijn regelmatig gunstiger dan wat normale huishoudens betalen. De compensatie kan groter worden zodra je een heleboel gas en elektriciteit verbruikt. De meerwaarde voor ZZP’ers: meteen ook het gas en stroom voor je huis / de privé aansluiting afnemen. Een stukje van het privégebruik kan jij als zakelijke kosten opvoeren. Start nu ook met gas en stroom in Kwadendamme afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
Het is een trend: ondernemers willen investeren in zonnecentrales en windparken. Besparen op energiekosten in Balk? Dat kan door te kiezen voor “groene” oplossingen zoals bijvoorbeeld infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketels en warmtepompen. Over niet al te lange tijd zal ook de zakelijke wereld niet langer gebruik maken van gas. Oftewel: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook op zakelijke locaties. Op basis daarvan neemt iedereen zijn verantwoordelijkheid voor een duurzame toekomst.

Energiepakketten Balk vergelijken Simpel een licht en gas contract aanvragen & afsluiten