Gas en licht vergelijken Alde Leie Nu leveranciers vergelijken en bespaar €185


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht kom je ook wel tegen als aardgas en stroom of elektriciteit. Het verbruik van gaslicht zie je terug in de energiekosten. En energie is zeker niet goedkoop. Vooral het gas dat je verstookt drukt zwaar op jouw energierekening. Om die reden is het geen gek idee om te zien welke energieaanbieder voor jou het voordeligst is. Probleemloos gas en licht leveranciers in Alde Leie vergelijken? Geef je woongegevens & geschatte verbruik in. Door gebruik te maken van de vergelijker kan je à la minute de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens detecteer je probleemloos de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken is nu voor iedereen mogelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Alde Leie [Update februari 2024]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. Het betreft hier – overduidelijk – de allerbelangrijkste aansluitingen in een woning. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen d.m.v. een alles-in-één pakket. Water wordt geregeld via de verantwoordelijke wateraanbieder in de regio Leeuwarderadeel (dit zijn organisaties als Oasen). Gas en licht afsluiten in Alde Leie doe je wel bij één maatschappij. Geholpen door gaslichtafsluiten.nl achterhaal je het pakket met de laagste prijs. Maar op welke manier kan dat? Ga aan de slag met het bijgaande stappenplan (of bekijk gas licht Fenor).

Goedkope prijzen voor gas en licht vergelijken?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Schat je energieconsumptie.
  3. Bepaal de looptijd van je nieuwe contract.
  4. Kies het soort stroom (groen uit EU, wind, groen uit NL, grijs, groen).
  5. Bekijk de stroom en gastarieven voor februari 2024.
  6. Zoek naar het voordeligste energiebedrijf.
  7. Laat de bestelling online doorvoeren, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Ga je verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze is gelinkt aan jou, en niet op basis van een adres. Willen jullie wel een andere contract? Houd dan rekening met een boete van je energiemaatschappij in Alde Leie.

Ga je nieuwbouwen? Gas, elektra en water regel je via Mijn Aansluiting. Soms is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Gas is dan niet nodig. Een pakket voor stroom is genoeg bij zo’n warmtenet.

Meest gekozen gas en stroom energiepakketten februari 2024

Wil jij graag bij Pure Energie, Greenchoice, Vattenfall, Essent, Eneco of Oxxio, Qurrent, ENGIE, Energiedirect.nl, Budget Energie? Hieronder achterhaal jij onze vaak gekozen energiepakketten.

 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument verbruikt gas en elektriciteit. De kosten voor energie verschillen wel per woning. De maandelijkse energierekening varieert tussen €105 – €215. Ogenblikkelijk jullie gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen aan de hand van onze gaslicht-vergelijker. Voer jouw geschatte verbruik in, en ontdek jouw maandelijkse gas en elektra lasten. Benieuwd naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Alde Leie vegelijken. In het schema hieronder detecteer je de gemiddelde gas-licht kosten voor populaire soorten huizen en huishoudens. Klopt dit met mijn lasten? Download jouw energienota, bekijk de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Alde Leie. Ligt jouw tarief hoger of juist lager? Hierna vind je een gemiddelde van het energieverbruik in de regio Leeuwarderadeel.


Type woning 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €101,25 €121,25 €131 €140,75
Tussenwoning €107,25 €140,5 €154,75 €162,75
Hoekwoning €130,25 €152 €168,75 €177
2 onder 1 kap €145,25 €170 €182,75 €193
Villa €179 €199,75 €215 €223
Modaal €121,5 €145 €161,25 €169,25

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Normaal heeft dit te maken met de netbeheerder (denk aan Endinet Groep). De oorzaak kan zijn netuitbreidingen. In de regel zijn stroomproblemen heel erg snel beëindigd. Als de stroom uitvalt is de impact direct groot. Een storing bij de netbeheerder in Alde Leie? Het maakt niet uit of je zit bij DELTA en Oxxio: alle contractanten kunnen problemen ondervinden.

Besparen op gas en stroom
Is jouw energierekening hoog? De maandelijkse energierekening verminderen kan op verschillende manieren. Hieronder achterhaal je suggesties die je direct kan toepassen.

 1. Gebruik energie verlagen
  Vandaag nog aan de slag? Minder energie verbruiken is het eerste wat je kunt doen. Bijv. “gebruik uitsluiten A+ apparaten ” en “Je vriezer waterpas zetten.” Of bestel de HR-ketel van AWB, Remeha, Atag, Intergas of Nefit.
 2. Contracten vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is interessant! Bestel kortlopende energiecontracten met hoge bonus voor nieuwe klanten. Dat regel je nu via onze adviseurs.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Centrale verwarming kost veel (duur) gas. Op dit moment bestaan er diverse groene systemen die goedkoper in gebruik zijn. Bijvoorbeeld warmtepomp, pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen, warmtenet.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder past bij mij?

Tegenwoordig vind je diverse leveranciers die gas en stroom leveren. Welke stroom maatschappij moet ik kiezen? Hiervoor moet je kijken naar jouw persoonlijke wensen. Wil jij graag goede hulp en ondersteuning, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of juist het goedkoopste energiecontract? Misschien vind je dit ook relevant: energiepakket Rijpwetering vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Er bestaat niet zoiets als kwalitatieve gas en stroom. Is prijs het enige dat telt? Kies dan binnen no-time de goedkoopste energieleverancier van stroom en gas. Hoe doe ik dat? Vul de gevraagde data in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Je vindt onmiddellijk de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (werkzaam in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groene stroom en gas

Wil jij vooral dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt? Kies dan voor groen gas en groene stroom. Neem dan zeker de “duurzame energie” bron. Een andere optie is te zoeken naar stroom en gascontracten op basis van bijvoorbeeld groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, zonne-energie, windenergie.

Uitstekende recensies

Enkele woningeigenaren hopen op een professionele klantenservice. Ze willen op ieder moment telefonisch contact, een adequate klantenservice, en betrouwbare informatie zijn belangrijk. Hiervoor raadpleeg je de totale beoordeling en actuele meningen van andere consumenten voor energiebedrijven Alde Leie.

Overstappen

Elke energiemaatschappij zoekt niet consumenten. Een andere abonnement nemen (overstappen) kan soms lastig worden doordat je met een contract te maken hebt. Check dus de datum dat je contract afloopt. Start pas hierna met het energie-oversluiten regelen. Zo heb je een eventuele boete zelf in de hand.

Zakelijk energie vergelijken

Wens je additionele informatie omtrent zakelijk gas-licht? Ook voor het afsluiten van zakelijke energie kun je online terecht. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Alde Leie is vlug in een online omgeving. Men kan kiezen uit unieke zakelijke abonnementen. De energietarieven vind je uiteengezet inclusief en exclusief BTW. ZZP’ers mogen de BTW aftrekken. Ook particulieren kunnen dat wanneer men investeert in bijvoorbeeld zonnepanelen. De elektriciteitstarieven voor grootverbruikers zijn een stuk voordeliger dan de particuliere tarieven. De compensatie kan sterk oplopen wanneer je meer gas en elektriciteit inkoopt. Groot voordeel betreffende ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afsluiten. Het aandeel van eigen privégebruik mag jij als zakelijke kosten opvoeren. Andere regio? Begin nu direct met gas en stroom in Kallenkote afsluiten.

Groene stroom voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: zakelijke gebruikers hebben interesse in zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Alde Leie is ook mogelijk door te kiezen voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals bijvoorbeeld pelletkachels, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. In de toekomst zal de zakelijke markt afscheid nemen van het gas. Oftewel: gasvrij leven niet alleen voor particulieren, maar ook de bedrijven. Zodoende draag jij met jouw business bij aan een duurzame toekomst.

Energiepakketten Alde Leie vergelijken Simpel een gas en elektra contract aanvragen & afsluiten