Gas en licht vergelijken Peperga Direct energiemaatschappijen vergelijken en bespaar €115


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht kom je ook wel tegen als aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht vormt samen de energienota. En dat is soms best een flink bedrag. Overwegend het gasverbruik drukt zwaar op jouw energiekosten. Vandaar is het beslist niet onverstandig om te checken welke energieaanbieder de laagste prijzen hanteert. Binnen no-time gas en licht leveranciers in Peperga vergelijken? Voer je adres + energieverbruik in. Door gebruik te maken van de vergelijker kan jij ogenblikkelijk de kosten van gas licht berekenen. In de tweede stap ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier. Online overstappen is zo gepiept. Gas en elektra vergelijken kan nu iedereen doen!Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Peperga [Update mei 2024]

Je hoort het regelmatig om je heen: gas, water en licht. Het betreft hier – zonder twijfel – de basis voorzieningen in een woning. Gas, water en licht bestel je niet middels één compleet abonnement. De wateraansluiting bestel je bij de verantwoordelijke wateraanbieder werkzaam rondom Weststellingwerf (dit zijn organisaties als WML). Gas en licht afsluiten in Peperga is gewoon mogelijk bij één aanbieder. Dankzij de vergelijker achterhaal jij het meest betaalbare contract. Hoe doe ik dit? Doorloop snel de bijgaande 7 stappen (of zoek informatie over energie-aanbieder Budget Energie).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Voer je persoonsgegevens in (Friesland).
  2. Schat de benodigde hoeveelheid energie.
  3. Filter op de contracttermijn (1 jaar, 3 jaar of flexibel).
  4. Kies het soort stroom (groen, grijs, co2 gecompenseerd, groen uit EU, zon).
  5. Check en vergelijk alle stroom en gastarieven voor mei 2024.
  6. Zoek naar het voordeligste energiebedrijf.
  7. Regel de aanvraag online, en stap online over naar een ander contract.

Gas water licht aanvragen

Van plan te verhuizen? Jouw contract wordt dan niet ontbonden. Deze staat op naam, en niet op de woning. Willen jullie wel een andere contract? Hiervoor krijg je een boete / opzegvergoeding via de energiemaatschappij in Peperga.

Bouw je een nieuw huis? Gas, stroom en water registreer je bij MijnAansluiting. Zo af en toe doet de aannemer dit voor jou.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een contract voor stroom is zat wanneer je kiest voor het warmtenet.

Actuele gas en stroom energiepakketten mei 2024

Kies jij voor Vattenfall, NLE, Essent, Eneco, Pure Energie of Powerpeers, ENGIE, Energiedirect.nl, Oxxio, Qurrent? In de opsomming zie je de veel gekozen energiepakketten.

 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Gas en licht kosten berekenen

Elke consument nuttigt gas en elektriciteit. De kosten voor energie verschillen wel per gezinssamenstelling. De maandelijkse energienota ligt tussen de €80 tot €215. Snel jouw gas licht kosten berekenen? Ook jij kan dit doen met onze handige energievergelijker. Maak een schatting van jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Nieuwsgierig naar gas water licht kosten, dan kan je energieprijzen Peperga vegelijken. Via de volgende tabel bekijk jij mogelijke kosten voor diverse woningtypes en aantal inwoners. Hoe verhoudt mijn energierekening? Download jouw rekening van de energieaanbieder, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk het met de gemiddelde gas licht tarieven in Peperga. Liggen jouw kosten hiermee op 1 lijn? Onderstaand tref jij het gemiddelde energieverbruik in de regio Weststellingwerf.


Woningtype 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Flat €98,5 €123,25 €130,75 €141
Tussenwoning €107,25 €139,5 €153,75 €165,25
Hoekwoning €129,5 €152 €166,75 €176,5
2 onder 1 kap €145,5 €169,75 €183,5 €193,25
Vrijstaand €179,25 €197,75 €215,5 €224
Modaal €123 €146,75 €158,75 €169,25

Stroomstoring
Iedereen heeft wel eens last van elektriciteitsproblemen. In de meeste gevallen is de “schuldige” de netbeheerder (denk aan RENDO Netwerken). De oorzaak is vaak te vinden in onderhoud en reconstructie. In de regel is een stroomprobleem binnen enkele uren opgelost. In het geval je geen stroom kunt gebruiken is er al snel paniek. Heerst er een storing bij jouw netbeheerder in Peperga? Of je nu klant bent bij Budget Energie en/of Vattenfall: alle woningbezitters kunnen worden getroffen.

Bezuinigen op gas en stroom
Zijn je kosten voor energie te hoog? De maandelijkse energierekening beperken kan jij bereiken aan de hand van meerdere opties. Op deze website ontdek je suggesties waarmee jij aan de slag kan.

 1. Minder energie gebruiken
  Snel resultaat zien? Je energieverbruik verminderen is eigenlijk het meest belangrijk. Opties zijn “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas ” en “De waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.” Of bestel de HR-ketel van Nefit, Remeha, AWB, Vaillant of Intergas.
 2. Energieaanbieders vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is zeker ons advies! Neem een (kort) 1 jarig abonnement met een hoge welkomstkorting. Jij regelt dit direct door gebruik van onze adviseurs.
 3. Ga voor duurzame (gratis) energiebronnen
  Water opwarmen is een kostbaar proces. Heden ten dage kun jij gebruik maken van verschillende “groene” oplossingen die veel minder stroom gebruiken. Bijvoorbeeld pelletkachel, warmtenet, zonneboiler, infraroodpanelen, biomassaketel.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke gas en elektra aanbieder is het beste?

Tegenwoordig vind je veel leveranciers die gas en stroom leveren. Welke aanbieder is het beste? Dit wordt bepaald door wat jij belangrijk vindt. Geef je de voorkeur aan vriendelijke klantenservice, schone stroom, of juist het goedkoopste energiecontract? Vind alles uit over energiepakket Herwijnen vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom zijn bulkgoederen. Kijk jij alleen naar de prijs? Selecteer in dat geval binnen no-time de scherpste maatschappij van gas en stroom. Hoe achterhaal ik die? Vul de vergelijker volledig in, en sorteer de zoekresultaten op prijs. Jij bekijkt ogenblikkelijk de goedkoopste leverancier (actief in Friesland) voor jullie verbruikt.

Groene energie (milieuvriendelijk gas en stroom)

Vind jij het belangrijk dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Zoek dan een pakket met groene stroom en groen gas. Kies dan uiteraard de “duurzame energie” bron. Ook heb je de mogelijkheid zelf te zoeken naar stroom en gascontracten met bijvoorbeeld CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU, groene stroom uit NL, windenergie.

Uitstekende waardering

Enkele huizenbezitters hopen op een professionele klantenservice. Altijd kunnen bellen voor vragen, deskundige specialisten, en geen kleine lettertjes is onmisbaar. Daarvoor check je het cijfer en recentelijke beoordelingen van klanten voor energiebedrijven Peperga.

Overstappen

Elke leverancier zoekt natuurlijk meer contractanten. Kiezen voor een nieuw contract (overstappen) is soms niet toegestaan omdat de contracttermijn nog niet verlopen is. Check dus de voorwaarden in het contract. Ga pas daarna het oversluiten definitief maken. Vroegtijdig overstappen kan worden bestraft met een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Verwacht jij additieve advies betreft zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie kan je alles op internet vinden. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Peperga gaat probleemloos via de pc. Er is een heel scala aan speciale zakelijke abonnementen. De energiekosten vind je uiteengezet in bruto en netto prijzen. Ondernemers kunnen namelijk het BTW bedrag terugvragen. Dit is ook gebruikelijk bij de aanschaf van o.a. zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor zakelijke klanten zijn vaak betaalbaarder vergeleken met de reguliere prijzen. Kortingen kunnen groter worden op het moment dat je veel gas en elektriciteit afneemt. Een leuke bijkomstigheid aangaande ZZP’ers: een zakelijk contract voor de privé aansluiting bestellen. Een stukje van eigen privégebruik mag men aftrekken van je winst. Wellicht ook beschikbaar: gas en stroom in Bathmen afsluiten.

Het voordeel van duurzame energie voor zakelijk gebruik
We zien het steeds vaker: zakelijke klanten kiezen voor zonnepanelen of een eigen windmolen. Besparen op energiekosten in Peperga? Doe dit door te kiezen voor “groene” oplossingen zoals bijvoorbeeld zonneboilers, pelletkachels, biomassaketels en warmtepompen. Over een aantal jaren zal de zakelijke markt niet langer gebruik maken van gas. Kortom: privé gasvrij wonen maar ook fabrieken en kantoren. Op basis daarvan draagt iedereen bij aan een beter milieu.

Energiepakketten Peperga vergelijken Direct een gas & elektra contract aanvragen & afsluiten