Gas en licht vergelijken Hichtum Nu energieleveranciers vergelijken en bespaar wel €165


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gas en licht is niet anders dan aardgas en stroom of elektriciteit. Gaslicht gebruik restulteert in de energiekosten. En dat is elke maand weer een tegenvaller. In de eerste plaats het verstookte gas zie je terug in jouw energierekening. Hierdoor is het verstandig om te vergelijken welke energiemaatschappij voor jou het voordeligst is. À la minute gas en licht leveranciers in Hichtum vergelijken? Voer je adres en geschatte verbruik in. D.m.v. de vergelijker kun je probleemloos de kosten van gas licht berekenen. Vervolgens bekijk jij probleemloos de goedkoopste energieleverancier. Overstappen is niet ingewikkeld. Gas en elektra vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk.Goedkoopste gas water en stroom afsluiten in Hichtum [Update maart 2023]

Vaak noemen we het in één zin: gas, water en licht. Het betreft hier – met afstand – de basis aansluitingen in jouw huis. Gas, water en licht zijn alleen niet aan te vragen door middel van een totaal abonnement. Water wordt geregeld via een specifieke waterleverancier in de regio Súdwest-Fryslân (denk hierbij aan Duneo). Gas en licht afsluiten in Hichtum doe je wel bij één organisatie. Middels de gaslicht-vergelijker ontdek je de meest aantrekkelijke. Hoe dat werkt? Volg het bijgaande stappenplan (of bekijk Budget Energie vergelijken).

Goedkoopste gas en licht afsluiten?

  1. Vul altijd eerst je postcode in (Friesland).
  2. Schat gas + stroom gebruik.
  3. Geef je wensen door m.b.t. het gewenste aantal jaren (looptijd).
  4. Klik op het type energieopwekking (zon, groen, grijs, groen uit EU, groen uit NL).
  5. Doorzoek scherpe gas en stroom tarieven voor maart 2023.
  6. Kies de goedkoopste energiemaatschappij.
  7. Regel de aanvraag online, en je kunt snel overstappen naar je nieuwe aanbieder.

Gas water licht aanvragen

Binnenkort verhuizen? Grote kans dat je jullie contract kunt meenemen. Deze staat op naam, en niet op basis van een adres. Wil je toch een ander pakket? Mogelijk betaal je dan een boete (bij overstap) aan je energiemaatschappij in Hichtum.

Bouw je een nieuw huis? Gas, water en elektra registreer je bij Mijnaansluiting.nl. Zo nu en dan is de aannemer verplicht dat te doen.

Stadsverwarming? Een gas aanbieder is dan overbodig. Een abonnement voor stroom is zat in het geval van een warmtenet.

Huidige gas en stroom energiepakketten maart 2023

Kiezen jullie voor Vattenfall, Greenchoice, Pure Energie, Eneco, Essent of Oxxio, ENGIE, Qurrent, Powerpeers, Energiedirect.nl? In de volgende lijst zie je een aantal meest gekozen energie-abonnementen.

 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas

Gas en licht kosten berekenen

Ieder gezin consumeert gas en elektriciteit. De kosten voor energie fluctueren nogal per huishouden. Het doorsnee maandelijkse voorschot ligt ergens tussen de €75 en €170. Ogenblikkelijk jouw gas licht kosten berekenen? Doe dit met de contract vergelijker. Raam jouw stroom- en gasverbruik, en bekijk wat je kwijt bent voor gas en elektra. Benieuwd naar gas water licht kosten, ga dan energieprijzen Hichtum vegelijken. Via de volgende tabel ontdek je geschatte energiekosten voor verschillende soorten huizen en grootte van bewoners. Betaal ik nu relatief veel? Check jouw energienota, zoek de gastarieven en stroomtarieven, en vergelijk deze met de actuele gemiddelde gas licht tarieven in Hichtum. Betaal jij op dit moment te veel? Hierna achterhaal je het doorsnee- energieverbruik in de regio Súdwest-Fryslân.


Type huis 1 Bewoner 2 Bewoners 3 Bewoners 4 Bewoners
Appartement €100,25 €123,25 €130,5 €140,75
Tussenwoning €107,25 €138,5 €152,5 €164,75
Hoekwoning €129,25 €149,25 €167,25 €178,25
2 onder 1 kap €147 €168,5 €183 €192
Bungalow €179,25 €200,25 €213,25 €222,75
Standaard €121,75 €146,5 €159,5 €170

Stroomstoring
Elektriciteitsproblemen zijn van alle tijden. Dikwijls is de “schuldige” de netbeheerder (bijv. Coteq Netbeheer). Dit is vaak toe te wijzen aan inspectie of onderhoud. Normaliter zijn stroomproblemen binnen een paar minuten opgelost. Wanneer je zonder stroom zit kun je nog maar weinig kanten op. Is er sprake van een storing bij de netbeheerder in Hichtum? Dit is niet afhankelijk van Allure Energie of Qurrent: alle huishoudens vallen hieronder.

Besparen op gas en stroom
Vind jij dat je te veel betaalt? De kosten van energie beperken kan door bewust een aantal keuzes te maken. Op deze pagina bekijk je 3 adviezen om vandaag nog te besparen.

 1. Energiegebruik reduceren
  Nu starten? Minder elektriciteit verbruiken is eigenlijk het meest belangrijk. O.a. “niet alle radiatoren open zetten ” en “Doe je wasmachine zo vol mogelijk.” Of installeer een HR-ketel van Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant of Atag.
 2. Pakketten vergelijken en overstappen
  Structureel overstappen van energie is voor iedereen aan te raden! Neem een 1 jaar abonnement waarbij je een welkomstbonus ontvangt. Jij regelt dit gemakkelijk aan de hand van onze adviseurs.
 3. CV-ketel vervangen door duurzame (gratis) energiebron
  Warm water maken kost veel (duur) gas. Vandaag de dag is er keuzen uit veel “groene” installaties die goedkoop verwarmen. Zoals warmtenet, zonnepanelen, pelletkachel, biomassaketel, warmtepomp.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke leverancier van gas en elektra is het beste?

In ons land vind je diverse maatschappijen die gas en elektra uitleveren. Welke energieleverancier past bij mij? Dat is sterk afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Zoeken jullie betrouwbare medewerkers, stroom die duurzaam wordt opgewekt, of wil jij beslist de goedkoopste aanbieder? Lees nu verder over energiepakket Asch vergelijken.

Goedkoopste gas en stroom

Gas en stroom is overal hetzelfde. Wil jij vooral een goedkoop contract? Kies dan binnen no-time de meest voordelig leverancier van stroom en gas. Hoe vind ik die? Vul de gevraagde data in, en zet de goedkoopste aanbieder bovenaan. Jij ziet simpelweg de goedkoopste aanbieder van gas en stroom (uit Friesland) die past bij jullie energieconsumptie.

Duurzaam gas en groene stroom

Vind jij het belangrijk dat energie met duurzame energiebronnen wordt opgewekt? Groen gas en groene stroom is dan wat jij zoekt. Selecteer hiervoor als bron “duurzame energie”. Tevens kun je uitkijken naar energiepakketten op basis van bijv. windenergie, zonne-energie, CO2 gecompenseerd gas, groene stroom uit EU.

Hoogste ratings

Opvallend veel contractanten willen de beste klantenservice. Goede telefonische bereikbaarheid, vakbekwame experts, en betrouwbare informatie zijn belangrijk. Om dit te weten te komen neem je als uitganspunt het klantcijfer en betrouwbare comments van andere consumenten voor energiebedrijven Hichtum.

Overstappen

Elke leverancier is blij met nieuwe klanten. Overstappen van energie is soms niet toegestaan door de aanwezige opzegtermijn. Inspecteer om die reden jouw huidige energiecontract. Pas in de volgende stap ga je jullie nieuwe energiecontract aanvragen. Zo voorkom je een boete.

Zakelijk energie vergelijken

Behoefte aan additieve voorlichting m.b.t. zakelijk gas-licht? Ook omtrent zakelijke energie ben je hier aan het juiste adres. Gas en stroom afsluiten voor bedrijven in Hichtum kan probleemloos in een online omgeving. We zien steeds meer B2B contracten. De tarieven worden weergegeven in bruto en netto prijzen. Bedrijven kunnen de betaalde BTW terugvorderen. Dit wordt ook gedaan wanneer men investeert in onder andere zonnepanelen. De elektra en gas tarieven voor zakelijke klanten zijn doorgaans betaalbaarder dan de particuliere tarieven. De compensatie kan hoger worden zodra je meer gas en elektriciteit verbruikt. Een leuke bijkomstigheid aangaande ZZP’ers: ook energie voor huishoudelijk gebruik en/of privé aansluiting afnemen. Een stukje van je privégebruik kun jij dan opgeven als bedrijfskosten. Nu ook online: gas en stroom in Serooskerke afsluiten.

Groene energie speciaal voor bedrijven
We zien het steeds vaker: bedrijven kiezen voor zonnecellen en windturbines. Besparen op energiekosten in Hichtum? Doe dit door een belang te nemen in groene installaties zoals bijv. infraroodpanelen, biomassaketels, zonneboilers en warmtepompen. Binnen enkele jaren zal de zakelijke markt afscheid nemen van het gas. Kortom: een gasvrije wereld voor zowel particulieren als op kantoor. Op basis daarvan kan de zakelijke wereld iets doen aan een duurzamer Nederland.

Energiepakketten Hichtum vergelijken Direct een stroom en gas abonnement afsluiten & aanvragen