Goedkoopste gas-en-licht leverancier april 2024

De goedkoopste energieleverancier vinden lijkt misschien een lastige opgave, maar is eigenlijk zo gedaan en kan tot honderden euro’s per jaar besparen. Deze besparing kan je zeker krijgen als je ieder jaar weer de goedkoopste energieleverancier gaat vinden, en overstapt op een eenjarige vast energiecontract. Op die manier kan je ieder jaar de beste en goedkoopste tarieven weer vergelijken, en kan je telkens weer een welkomstkorting ontvangen.

Energie vergelijken doe je makkelijk via Gaslichtafsluiten.nl. Met de energievergelijker op deze site, proberen wij het je zo makkelijk mogelijk te maken om de goedkoopste energieleverancier te vinden. In de vergelijker hoef je enkel een aantal gegevens in te vullen (adres & verbruik), en de vergelijker zal op zoek gaan naar de goedkoopste energieleverancier. Vervolgens kan je zelf makkelijk bepalen of je over wilt stappen naar een andere energieleverancier, en zo kan je tot wel 450 euro per jaar besparen!

Wie is de goedkoopste gas-licht leverancier?

Het is niet te doen om daar één energieleverancier voor te kiezen, omdat dit van veel dingen afhangt. Denk bijvoorbeeld aan je eigen gegevens (bijvoorbeeld je verbruik) of de aanbiedingen van de energieleverancier op dat moment. De vergelijker is wel altijd up-to-date, waardoor je zelf makkelijk de goedkoopste energieleverancier april 2024 voor jezelf kan vinden.

Vaak is het zo dat de nieuwkomers de goedkopere leveranciers zijn. Dat komt omdat zij graag nieuwe klanten willen werven, en dit doen via allerlei energie aanbiedingen. Hierdoor ontstaat natuurlijk concurrentie op de markt, wat goed is voor de consument. Op die manier kan het zomaar zijn dat volgend jaar een andere energieleverancier de goedkoopste is dan de goedkoopste in april 2024.

De goedkoopste energieleverancier april 2024 vinden kan je doen aan de hand van de energieprijzen, al is dit niet aan te raden. Als je enkel de energieprijzen bekijkt, dan zie je de vaste leveringskosten en welkomstpremie over het hoofd. Mocht je zelf willen vergelijken, dan dien je die kosten ook allemaal mee te nemen. Daardoor wordt het zelf vinden van de goedkoopste energieleverancier een stukje lastiger. Maak daarom gebruik van onze handige energievergelijker, om meteen de voordeligste energieleveranciers te vinden en ook de overstap te regelen.

Kosten energie

Energieleveranciers hebben een aantal kosten die ze aan de consument verrekenen. Omdat ze op één van deze (bijvoorbeeld het tarief) de goedkoopste zijn, hoeft dat niet te betekenen dat ze ook de goedkoopste energieleverancier zijn. Deze kosten zijn die voor het leveringstarief, het vastrecht en de welkomstkorting.

Leveringstarief: Het leveringstarief is wat je betaalt per eenheid energie. Deze worden berekend per kilowattuur (kWh) voor stroom en per kubieke meter (m3) voor gas.

Vastrecht: Het vastrecht is een bedrag dat je altijd betaalt aan je energieleverancier, ongeacht je verbruik. Dit zijn dus de vaste kosten die je betaalt voor het gebruik van bijvoorbeeld het elektriciteitsnetwerk. Bij nachtstroom heb je te maken met een hoger bedrag, maar is de prijs per kWh wel lager. De prijs verschilt per leverancier vaak tussen de 20 en 80 euro per product per jaar.

Welkomstkorting: Veel energieleverancier trekken nieuwe klanten aan door ze een welkomstkorting te geven. Vaak wordt deze betaald aan het einde van het contract, waardoor je uiteindelijk goedkoper uit kan komen. Ieder jaar overstappen van energieleverancier kan daardoor extra voordelig zijn, als je een welkomstkorting kan ontvangen.